Netavisens nyhedslinks uge 42
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Danmark overhaler Østrig i racisme
[Netavisen - link 22.10.01] Information.I internationale sammenhæng går Danmark ind for åbenhed - men regeringen vil ikke offentliggøre en kritisk rapport om det officielle Danmarks forhold til mindretallene.

Snydes for pensioner
[Netavisen - link 21.10.01] Infopaq. Massevis af arbejdende snydes for ok-aftalte pensioner af arbejdsgiverne.

Norge: Kirkelige kredse imod bombardementerne
[Netavisen - link 20.10.01] Dagsavisen. Norsk. Samtidig med at det norske Kristeligt Folkepartis Kjell Magne Bondevik som statsminister har dannet regering, opfordrer centrale kirkelige kredse regeringen til at gå imod bombardementerne af Afghanistan og søge en løsning i overensstemmelse med international ret.

Israel: Danmark truer fredsproces
[Netavisen - link 20.10.01] Infopaq. Det officielle Israel mener, at Danmark - og ganske særligt Mogens Lykketoft - truer 'fredsprocessen', fordi han har sidestillet israelske drab på palæstinensiske ledere med et enkelt palæstinensisk attentat

SiD imod lov om arbejdstid
[Netavisen - link 20.10.01] Net-redaktionen.SiD vender sig imod den åbenlyse undergravning af det danske aftalesystem på arbejdsmarkedet: at EUs arbejdstidsdirektiv skal gennemføres via lovgivning også i Danmark. Forbundet mener i stedet, at regeringen bør lade sagen gå til EF-Domstolen

Strubesag skal undersøges tilbunds
[Netavisen – link 19.10.01] Infopaq. SiD vil lave tilbundsgående undersøgelse af Willy Strubes økonomiske fiflerier, der i går tvang ham til at nedlægge sine hverv.

Seminariespareplan forringer hele folkeskolen
[Netavisen – link 19.10.01] Infopaq. De store besparelser på seminarierne vil både have kortsigtede virkninger – og negative langtidseffekt for folkeskolen.

Willy Strube forlader SiD
[Netavisen - link 18.10.01] Danmarks Radio. Formanden for SiDs industrigruppe, Willy Strube, er blevet fyret. Han må også forlade posterne som næstformand for det magtfulde CO-industrikartel og formandsposten i Industriens Pension.

"Sverige skal droppe alliancefriheden nu"
[Netavisen - link 18.10.01] Aftonbladet. Svensk. "Sverige skal droppe alliancefriheden nu," skriver svenske folkpartistiske EU-parlamentarikere.
Proletären kommenterer samme sag.

Fiks på videoen
[Netavisen - link 18.10.01] Expressen. Svensk.Svensk politi foretager massearrestationer af "terrorister" fra demo'erne i Göteborg i juni, efter at de har klippet nogle videoer sammen til formålet.

Norsk Pol POT?
[Netavisen - link 18.10.01] Klassekampen. Norsk. Og så til dagens farce: Det norske efterretningsvæsen POT troede - ifølge deres egne rapporter - at en sovjetisk støttet venstreorienteret samisk guerillagruppe kæmpede for en uafhængig samisk republik i 1970'erne og 80'erne, og denne konspirationsteori blev brugt til at legitimere overvågning af bl.a. kampen mod dæmningsbyggeri ved Alta.

Pædagogiske fagforbund lægges ikke sammen
[Netavisen - link 18.10.01] Net-Redaktionen. Sammenslutningen af Pædagogernes fagforbund BUPL og pædagogmedhjælpernes forbund, PMF, strandet, da 19 ud af 23 lokale afdelinger af BUPL har stemt nej til fusioneringsplanerne

Denne gang var det bio Laden
[Netavisen - link 17.10.01] Jyllands-Posten. Ifølge avisen er HELE VERDEN i bioalarm - og den afslører at det er bio Laden, der står bag!
Eller var det nu det? Jyllands-Posten

Snart afgørelse om sag mod politifolk
[Netavisen - link 17.10.01] Sydsvenskan. Svensk. Det bliver snart besluttet, om der skal rejses sag mod nogle af de betjente, der deltog i sadistiske løjer mod 78 aktivister på Schillerska gymnasiet i Göteborg under de store anti-EU-demonstrationer i juni. Fra politiet selv er der signaler om meget kolde fødder og især fralæggelse af ansvar ovenfra, efter at pressen har dokumenteret overgrebene, som mest gik ud over idealistiske unge

Demokratiets styrke - at dræbe 70.000 afghanere?
[Netavisen - link 16.10.01] Aftonbladet. Svensk. Jan Guillou kommenterer den krigsophidsende del af politikere og presse i Sverige, der fordømmer fredskræfterne og stempler dem som ekstremister.

Skudt ned og i fængsel?
[Netavisen - link 16.10.01] Sydsvenskan. Svensk. Retssagen mod den nu 20-årige demonstrant, der blev skudt under en gadefest i Göteborg i juni, er nu slut, og der ventes på en dom. Anklageren kræver 20 måneders fængsel på baggrund af politi-redigerede videoklip og på trods af alle andre end politiets egne vidner. Strafferammen er 10-doblet siden EU-topmødet i Gøteborg!

Dansk miljø Nordens ringeste
[Netavisen - link 16.10.01] Kristeligt Dagblad. En international undersøgelse placerer Danmark som det miljømæssigt ringeste land i Norden m.h.t. bæredygtighed - og som nr. 13 i verden.

Hygum fremlægger endnu en arbejdsløshedsreform
[Netavisen - link 15.10.01] Politiken. I dag fremlægger Ove Hygum en ny arbejdsløshedsreform: Kravet om aktivering i 75 pct. af arbejdsløshedstiden skal afskaffes til fordel for individuel og målrettet aktivering - og arbejdsformidling skal privatiseres.

'Danske virksomheder skærper sikkerhed
[Netavisen - link 15.10.01] Infopaq. Dank industri har udarbejdet terror-forskrifter for virksomhederne.

Arla solgte gammel ost til Nordkorea
[Netavisen - link 15.10.01] Politiken. MD Foods - nu Arla - solgte overmoden ost til Nordkorea med EU-eksportstøtte og regeringsgodkendelse. Det etiske firma risikerer nu at skulle betale støttepenge tilbage.

Månen påvirker aktiekurserne
[Netavisen - link 15.10.01] DR Online. Det er kun nordmænd, der kan modstå fuldmånens svingninger.

Prodi: Fuld fart på Unionsopbygningen
[Netavisen - link 14.10.01] EU-Observer. I følge Romano Prodi, formand for EU-kommisionen, skal EU forstå at udnytte USA-terrorkrig til at få sat fuld fart på Unionsopbygningen.

Regeringen vil trække udvidet barsel på lønsedlen
[Netavisen - link 14.10.01] Infopaq. Regeringen forslår udvidelsen af barselsorloven betalt med tvungne fratræk på lønseddelen på linie med ATP.

De ældre må selv klare rengøringen
[Netavisen - link 14.10.01] Politiken. 30 kommuner melder ud, at de ældre og deres famlier fremover selv må klare praktisk hjælp og rengøring.

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Tilbage til Nyheder