Netavisens nyhedslinks uge 30
Verden rundt
Se også Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Holland forlader Afghanistan søndag
[Netavisen - link 31.07.10] Channelnewsasia (eng)
Efter fire år trækker Holland sine 1950 soldater ud af Afghanistan, der hovedsagelig har været stationeret i Uruzgan-provinsen. 24 hollandske besættere er blevet dræbt.

Grækenland sætter militær ind mod strejke
[Netavisen - link 31.07.10] Politiken
Grækenland vil lade hæren og flåden bringe olie og benzin frem til tankstationer, som er løbet tør på grund af en flere dage lang chaufførstrejke.

Frankrig: L'Oreal-skandale bliver ved med at vokse
[Netavisen - link 31.07.10] Politiken
Skandalerne står i kø omkring den reaktionære franske præsident Sarkozy.

Tekstilarbejdere i aktion i Dhaka
[Netavisen - link 30.07.10] Politiken
Arbejdere i Bangladesh, der laver tøj til blandt andre H&M, vil ikke længere finde sig i sultelønninger. Omkring 5000 beklædningsarbejdere blokerede fredag hovedfærdselsåren i Dhaka og angreb snesevis af tøjfabrikker i hovedstaden.

Pakistanere: USA er vores værste fjende
[Netavisen - link 30.07.10] DR
Amerikanerne må indstille sig på også fremover at se demonstranter, der under slagord brænder amerikanske flag af i Pakistan.

Kollaps i Italiens regeringsparti skaber tumult
[Netavisen - link 30.07.10] DR
Risikoen for at italienerne snart skal til valg stiger. Medlemmerne i premierminister Berlusconis parti har nemlig  smidt medstifteren af partiet Folk for Frihed ud.

Data om hver femte Facebook-bruger lækket
[Netavisen - link 29.07.10] Politiken
Personlige oplysninger om 100 millioner Facebook-brugere er blevet indsamlet og offentliggjort på nettet af en sikkerhed konsulent. Ron Bowles, som han hedder, har villet afsløre, hvor sårbare Facebook-brugernes data er, og hvor nemt det er for andre at samle oplysninger ind på grund af Facebooks privatlivsindstillinger.

Sarkozy beordrer romaer ud af landet
[Netavisen - link 29.07.10] Politiken
Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, har i dag beordret at få smidt illegale romaer ud af landet og ryddet deres lejre. Udmeldingen kommer efter, at rasende romaer er stødt sammen med politiet oven på en episode, hvor en ung mand blev skudt af politiet.

Læk: 91.000 Pentagon-dokumenter om krigen i Afghanistan
[Netavisen - link 26.07.10] Politiken
Omkring 91.000 lækkede dokumenter fra det amerikanske forsvarsministerium Pentagon tegner et »altødelæggende portræt af den mislykkede krig i Afghanistan«.

Korea: Torpedo-sagen betvivles stadig mere
[Netavisen - link 26.07.10] Dagens Nyheter (sv)
Samtidig med at den krigsophidsende hetz mod Nordkorea fylder medierne i vesten, breder tvivlen sig blandt sagkyndige i bl.a. Sydkorea og USA mht. beskyldningerne om et nordkoreansk torpedo-angreb på en sydkoreansk båd. Sydkoreanske oppositionspolitikere beskylder regeringen for mørklægning.

Katyn igen
[Netavisen - link 26.07.10] Revolusjon (no)
Aktuel historie: Public service-kanalerne har den senere tid nærmest flydt over med gentagelser af historien om Katyn-massakren, som Gestapo udførte i starten af 2. verdenskrig, men som historierevisionismen tillægger Sovjetunionen. Artiklen har links til flere kilder.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder