Netavisens nyhedslinks uge 11
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
MedierEU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Angrebet på Østjerusalem: Israelske kampfly sårer mindst 12 i Gaza
[Netavisen - link 21.03.10] Politiken
Den seneste halvanden uge er sammenstød mellem palæstinensiske demonstranter og israelske sikkerhedsstyrker taget til. Samtidig har Israel befundet sig i landets største diplomatiske krise i nyere tid. Årsagen er Israels planer om 1.600 nye jødiske bosætterboliger i Østjerusalem. Israelske kampfly har i to dage angrebet Gaza, hvorfra der blev affyret en raket.

NATO-offensiv mod Kandahar: Karzais bror en forhindring
[Netavisen - link 21.03.10] Time (eng)
NATO's offensiv mod det militært ubetydelige Marjah blev erklæret som en succes, men NATO's kontrol er ikke befæstet. Nu er årets store offensiv mod Kandahar, Talibans fødested, ved at komme igang. Den lokale regeingschef er Karzais bror. Han skal fjernes, for at der skal være udsigt til at offensicven skal lykkes, mener NATO.

Befrielsesbevægelsen PFLP: Mød besættelsesmagtens bosætter-forbrydelser i Jerusalem med folkelig opstand
[Netavisen - link 20.03.10] PFLP
Den 16. marts udsendte den palæstinensiske modstandsorganisation PFLP en appel om at rejse sig til modstand mod Israels etniske udrensninger i det palæstinensiske Øst-Jerusalem og ulovlige bosættelser, hvis status FN skulle beskytte. Israel ignorerer simopelthen al kritik. Men der har været omfattende uroligheder og sammenstød mellem især palæstinensiske unge og besættelsesmagten.

Græske kraftværker strejker mod lønnedgang
[Netavisen - link 18.03.10] Modkraft
EU’s finansministre godkendte tirsdag den 16. marts en ny græsk nedskæringsplan, der forhøjer momsen, sænker lønnen og fastfryser pensioner. Den mødes med protester.

Kina: Embedsmands dagbog afslører sex, sprut og bestikkelse
[Netavisen - link 17.03.10] Politiken
Kinesisk embedsmand risikerer ti års fængsel. Men på internettet er han en helt. Hans dagbog giver angiveligt et sandfærdigt og levende billede af forholdene i det kapitalistiske Kina.

EU sælger udstyr til torturbødler
[Netavisen - link 17.03.10] Politiken
Amnesty International dokumenterer i en ny rapport, at lande som Tjekkiet, Tyskland, Italien, Spanien og Belgien eksporterer torturinstrumenter.

Netanyahu nægter at stoppe bosættelser
[Netavisen - link 17.03.10] Politiken
Byggeriet af nye bosættelser i Jerusalem fortsætter trods diplomatisk krise med USA - som lader ham slippe afsted med det..

BBC inviterer racistisk parti til valgdebat – igen
[Netavisen - link 17.03.10] Modkraft
BBC vil endnu en gang invitere British National Party til tv-debat op til det britiske valg. Journalisternes fagforening og antifascister raser over hvad de kalder en »unødvendig legimitering« af partiet.

Marjah: Vestlige styrker erobrer afghansk fantom-by
[Netavisen - link 15.03.10] Modkraft
Erobringen af byen Marja kaldes et vendepunkt i krigen i Afghanistan – men en kritiker hævder, at Marja slet ikke er en rigtig by. Den nye danske forvarsminister er dog sikker på, at Vesten er ved at vinde krigen.

Fransk landsby lsd-dopet af CIA
[Netavisen - link 15.03.10] Aftonbladet (sv)

Historisk nyt: Amerikanske hemmelige kemiske eksperimenter med en civil befolkning er dokumenteret.

EU hetzer mod Cuba
[Netavisen - link 15.03.10] Arbejderen
Flertal i EU-parlamentet misbruger et dødsfald til at fordømme Cuba. Det samme flertal lukker øjnene for statskup i Honduras.

Nu falder også geografien for krigspropagandaen
[Netavisen - link 15.03.10] Flamman (sv)
Marja i Afghanistan er ikke en stor købstad, men et landbrugsområde med spredt bebyggelse. At besættelsesmagtens nylige offensiv mod Marja blev beskrevet i krigspropagandaen, som den gjorde, skyldtes et ønske om at præsentere "en stor, betydningsfuld sejr" for den vestlige offentlighed i form af indtagelsen af en simpelthen ikke-eksisterende storby.

EU: Private lobbyfirmaer nægter at lade sig registrere frivilligt
[Netavisen - link 12.03.10] Politiken
EU vurderer selv, at påvirkning af EU beløber sig til en milliard euro om året fordelt på omkring 15.000 lobbyister. Men hvem de er, og hvad de laver, er ualmindeligt svært at finde ud af, fordi EU ikke har nogen ordentlig regulering på området.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder