Netavisens nyhedslinks uge 36
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder
Danmark anmeldt til FN for tortur
[Netavisen - link 04.09.09] Modkraft
Danmark anmeldes til FN’s Komite mod Tortur for at have isolationsfængslet og udvist en iraker. Bag anmeldelsen står Rehabiliterings-og Forskningscentret for Torturofre, der mener, at den danske stat har »blod på hænderne«.

Annisette: Udvisninger ligner jødeforfølgelsen
[Netavisen - link 04.09.09] Politiken
Sangerinden Annisette Koppel er rystet over, at irakere tvinges tilbage til Irak: Jeg mener, at når man bryder ind i en kirke midt om natten og skiller mænd fra kvinder og børn, så minder det fuldstændig juntaen i Chile, som i sin tid gjorde de samme ting.Når politiet udfører den slags ordrer, betragter jeg det som en politistat. Og så har man fascisme.

Dansk soldat blev væk fra Afghanistan: Kræves idømt streng fængselsstraf
[Netavisen - link 04.09.09] Politiken
En 31-årig overkonstabel fra Jydske Dragonregiment kræves idømt ubetinget fængsel for at blive væk, da han skulle udsendes til Afghanistan. Retssagen starter tirsdag.

Norske lejesoldater står til dødsdom i Kongo: Ensidig mediedækning i Norge
[Netavisen - link 03.09.09] aftenposten.no
Norske medier dækker ensidigt retssagen i Kongo med de to norske 'sikkerhedsfolk' Joshua French og Tjostolv Moland, der bl.a. er anklaget for at have dræbt deres chauffør. Belastende kendsgerninger om deres fortid og aktiviteter holdes bl.a. tilbage. De blev smidt ud af norsk militær for at ville hverve leje soldater til Afrika.
Se også
Vil kortlægge sikkerhedsselskaber
[Netavisen - link 03.09.09] ta.no
Den norske Congo-ekspert Morten Bøos mener, det er på høje tid at kortlægge, hvad de såkaldte sikkerhedsselskaber egentlig bedriver.

København: Kvæstet ventede 33 minutter på ambulance
[Netavisen - link 03.09.09] Politiken
Nyt forringet ambulancevæsen: Udrykninger blev forsinket i op til 25 minutter. Og ambulancer måtte køre uden livsvigtig medicin i Region Hovedstaden.

Flere end 10.000 på gaden mod tvangsudvisninger
[Netavisen - link 03.09.09] Modkraft
I seks danske byer var der onsdag aften demonstration i protest mod tvangsudvisningen af 22 irakiske flygtninge. Størst i København, der samlede op imod 10.000 mennesker til musik, taler og fakler.

Nyt fra Bagdad Lufthavn
[Netavisen - link 03.09.09] Kirkeasyl
KirkeAsyl har været i kontakt med Shalaw, der nu befinder sig i Bagdad lufthavn. I nat blev han og 21 andre tvangsudvist fra Danmark.

Afviste irakere bliver anholdt i Bagdad - Stordemo i København
[Netavisen - link 02.09.09] Politiken
Fem ud af de 22 udviste irakere er blevet anholdt i lufthavnen i Bagdad. Demonstrationen i København nu til aften er mere end 1 kilometer lang og på 10.-15.000 mennesker.

Irakere udvist fra Odense Lufthavn – aktivister masseanholdt
[Netavisen - link 02.09.09] Modkraft
22 irakiske asylansøgere er tvunget ud af landet fra Odense Lufthavn. Over 50 asylaktivister blev i nat anholdt præventivt for at forhindre eventuel blokade.

Aktivister raser over natlige udvisninger
[Netavisen - link 02.09.09] Politiken
Kirkeasyl fortsætter kampen for at sikre irakiske asylansøgere ophold i Danmark efter at være blevet narret af politiet i nat.

Asylbureau: Fire tvangsudsendte havde job
[Netavisen - link 02.09.09] Jyllandsposten
Fire af de irakere, der i nat blev sat på en flyver ud af Danmark, havde job i det omstridte vikarbureau, Asyljob.

Tuliparbejdere strejker
[Netavisen - link 01.09.09] Arbejderen
134 slagteriarbejderne på Tulips fabrik i Sdr. Borup nedlagde arbejdet i går. De ansatte fik i fredags besked fra ledelsen om, at fabrikken er indstillet til lukning

Boligejerne bliver mere gældsatte
[Netavisen - link 01.09.09] epn
Faldende ejendomspriser presser boligejernes formuer. Danskernes boliger er langt højere belånt end tidligere. I gennemsnit omk 2/3 af værdien. Friværdifesten er definitivt slut.

Tiger sælger israelsk skønhed
[Netavisen - link 01.09.09] Arbejderen
Hylderne i landets Tiger-butikker bugner med israelske skønheds-produkter. Kunderne får ikke klar besked, og Tiger vil ikke oplyse, om varerne stammer fra besat land

Integrationsminister anklages for misbrug af flygtningenævnet
[Netavisen - link 31.08.09] Modkraft
Medlemmer af Flygtningenævnet er dybt utilfredse med integrationsminister Birthe Rønn Hornbechministerens håndtering af sagen om de irakiske asylansøgere i Danmark, mener hun løber fra sit ansvar.

Aktivister vil lukke Amagerværket
[Netavisen - link 31.08.09] Modkraft
Amagerværket skal lukkes. Sådan lyder budskabet fra klimaaktivister, der ved brug af masseaktion og civil ulydighed vil lukke værkets kulforbrænding.

Hver tredje 3F'er rammes af ledighed i år
[Netavisen - link 31.08.09] Fagbladet 3F
Både de mange fyringsrunder hen over sommeren og regeringens egne tal peger på, at ledigheden fortsætter med at stige, vurderer 3F's cheføkonom.

Hver anden ung falder fra på erhvervsskolerne
[Netavisen - link 31.08.09] Ugebrevet A4
På under ti år er frafaldet på erhvervsuddannelserne steget med ti procentpoint. Samtidig viser nye tal, at kun 17 procent af unge fra 9. og 10. klasse søger ind på erhvervsuddannelserne. Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd advarer om, at frafaldet ikke kan bekæmpes uden politisk vilje herunder sikring af praktikpladser og bedre økonomi.

Historierevisionisme når stadig nye højder
[Netavisen - link 31.08.09] Revolusjon (no)
Det norske nationale tv sender for tiden en såkaldt dokumentar fra BBC om 2. verdenskrig med anklager mod Sovjetunionen og Stalin så langt ude, at man tror, det er løgn.

______________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder