Netavisens nyhedslinks uge 23
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Sri Lanka vil forfølge læger
[Netavisen - link 05.06.09] politiken.dk
En gruppe læger, som FN har kaldt heroiske, tilbageholdes i Sri Lanka anklages for samarbejde med Tamilske Tigre med påstand om at de gav falske oplysninger. Den sri lankanske regering påstår at ingen civile mistede livet under regeringens offensiv, helt i modstrid med hovedparten af det internationale samfunds opfattelse.

Ungdomsarbejdsløsheden eksploderer
[Netavisen - link 05.06.09] politiken.dk
Unge mister deres job i rekordfart og er ifølge officielle statistikker fordoblet på et år.

Kvindelige plastarbejdere søger oftere behandling for ufrivillig barnløshed
[Netavisen - link 05.06.09] arbejdsmiljoviden.dk
Kvinder der arbejder i plastindustrien søger oftere behandling for ufrivillig barnløshed sammenlignet med kvinder i andre jobgrupper indenfor samme socialgruppe. Det viser resultaterne fra en ny undersøgelse om mulige sammenhænge mellem arbejde i plastindustrien og fertilitet

Terma A/S: Dødens købmand opruster
[Netavisen - link 04.06.09] Arbejderen
Mens andre fyrer, hyrer våbenproducenten Terma A/S nye folk og melder om millionoverskud. Samme melding kommer fra andre våbenproducenter.

Katastrofalt fald i beskæftigelsen
[Netavisen - link 04.06.09] Arbejderen
På bare et enkelt kvartal er beskæftigelsen dykket med næsten 61.000 fuldtidspersoner, og det er efter alt at dømme det største fald i beskæftigelsen, der nogensinde er registreret, skriver AE Rådet.

3F afviser at stemple unge
[Netavisen - link 04.06.09] 3F
Dansk Industri vil frasortere unge, der findes ikke-egnede til en erhvervsuddannelse. En rigtig dårlig idé med stempel på ryggen, mener 3F.

Grønland: Jordskredssejr til det venstreorienterede IA
[Netavisen - link 03.06.09] berlingske.dk
43,7 procent af de grønlandske vælgere sikrede IA og partiformand Kuupik Kleist en jordskredssejr ved det grønlandske landstingsvalg.

Kritik af overbetaling til private preller af på statsministeren
[Netavisen - link 03.06.09] berlingske.dk
Regeringens favorisering i form af overbetaling til privathospitaler og private jobfirmaer er svær at forsvare for statsministeren. Ikke svaret lyder på: Unuanceret og skæv. Det lyder bedre end at fortælle at de ønsker amerikanske tilstande i Danmark.

120.000 er "pjaltepensionister"
[Netavisen - link 02.06.09] ugebrevet A4
En detaljeret interviewundersøgelse blandt 500 danskere over 65 år afslører et pjalteproletariat af pensionister, der har så lidt at leve for, at de ikke har råd til helt almindelige forbrugsgoder.

Nyt initiativ for at stoppe ung lærerflugt
[Netavisen - link 02.06.09] Politiken
Halvdelen af de nyansatte folkeskolelærere ønsker at skifte karriere efter blot to år i jobbet. Derfor ønsker København at iværksætte en indslusningsordning som skal lette tingeneimødegå unge nyansatte læreres "praksis chok".

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder