Netavisens nyhedslinks uge 21
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder


Gallup: Kommunalreformen betød stærk forringet velfærd
[Netavisen - link 24.05.09] berlingske.dk
Velfærden er blevet markant forringet siden kommunal-reformen trådte i kraft, siger vælgerne i en ny Gallup.

Regering og forsvar vidste det : Fanger ville ryge til Guantanamo
[Netavisen - link 24.05.09] politiken.dk
Chefen for de danske styrker i Afghanistan, Frank Lissner, advarede i februar 2002 forsvarets ledelse om, at de fanger, som danskerne overleverede til amerikanerne, kunne blive fløjet til den ulovlige Guantánamo tortur lejr på Cuba.

Mærsk forgyldte statsministerfruer
[Netavisen - link 24.05.09] epn
A.P. Møller-Mærsk har givet dyre smykker og Rolex-ure til Marianne Jelved og to statsministerfruer. Socialdemokraterne kræver, at gaver til ægtefæller til ministre offentliggøres.

Skal hjemmeværnet nedlægges?
[Netavisen - link 23.05.09] Politiken
Politikere og militæreksperter sætter spørgsmålstegn ved, om hjemmeværnet er 50.000 mand og 500.000.000 kroner værd.

Udenrigsministeriet: Irak er dødsens farligt
[Netavisen - link 22.05.09] Modkraft
Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere til at forlade de områder i Irak, som regeringen vil tvangsudvise flygtninge til. UNHCR advarer mod udvisningerne

Københavnere på gaden for asyl
[Netavisen - link 21.05.09] Modkraft
Flere hundrede Københavnere har både tirsdag og onsdag været på gaden for at protestere mod udvisningsaftalen mellem de danske og irakiske myndigheder. De vil fremover demonstrere hver tirsdag.

Meningsmåling: Klart flertal for dansk exit fra Afghanistan
[Netavisen - link 21.05.09] MetroXpress
Ifølge en ny meningsmåling, som You-Gov Zapera har foretaget for MetroXpress, ønsker 50 procent af de adspurgte dansk tilbagetrækning fra Afghanistan, mens kun 41 procent mener, at soldaterne skal blive i krigen.

Danskerne: Ikke flere penge til krig
[Netavisen - link 21.05.09] Berlinske Tidende
I en helt ny meningsmåling siger hele 59,4 procent af danskerne nej til at ”øge den økonomiske ramme til forsvaret”, mens 27,5 procent af vælgerne er villige til at give flere penge. Danskerne vil - ikke mindst i en krisetid - hellere bruge pengene på andre formål end krig.

DI: Krisen betyder 160.000 mister jobbet
[Netavisen - link 20.05.09] borsen.dk
I en ny vurdering af den økonomiske krise forudsiger Dansk Industri at 160.000 vil miste jobbet over de kommende år. Det er dobbelt så meget som regeringen fremlagde i deres prognose i december.

Københavns Kommune mainupulerede med skraldelicitationen
[Netavisen - link 19.05.09] berlingske.dk
Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg valgte onsdag i sidste uge under stor protest fra de københavnske skraldemænd at udlicitere skraldekørslen til det private firma City-Renovation. Forvaltningen har tidligere fastslået, at der ikke var noget alternativ til City-Renovation, men et hidtil fortroligt notat fra forvaltningen viser, at kommunens eget tilbud var mellem 8 og 13 procent billigere. Alligevel valgte et flertal i Teknik- og Miljøudvalget at stemme for kontraktindgåelsen med det private selskab.

Regeringen afviser flere penge til madpakker
[Netavisen - link 19.05.09] epn.dk
Aftalen om sund frokost til børn i alle daginstitutioner, peger på usunde descount madpakker eller ekstrem høje daginstitutionstakster med forhøjelser på 25 30% såfremt regeringen forsat nægter at lade tilstrækkelig økonomi følge madordningen.

Friværdier i kraftigt fald
[Netavisen - link 19.05.09] epn.dk
Faldet i de ekstremt oppustede og belånte friværdier er taget til i styrke. I gennemsnit har hver boligejer på papiret mistet 100.000 kr i friværdi i årets første kvartal.

Danskere bliver syge af arbejdet
[Netavisen - link 19.05.09] epn.dk
Der bliver anmeldt flest erhvervssygdomme i Danmark, viser den nyeste forskning. Dobbelt så mange anmeldelser i forhold til Sverige.

Skraldemænd imod udlicitering omringer Rådhuspladsen
[Netavisen - link 18.05.09] Politiken
Vrede skraldemænd har kørt alle skraldebiler til Rådhuspladsen i protest mod, at kommunen vil udlicitere skraldekørslen.

Slagteriarbejdere afviser provokation
[Netavisen - link 18.05.09] DR
De danske svineproducenters formand, Torben Poulsen, vil have slagteriarbejderne ned i løn, og derfor truer han med at lave et selskab, der hyrer østeuropæere til at arbejde på danske slagterier. Det skal ske til en løn, der kun er det halve af en dansk slagteriarbejders.

Stor folkelig modstand mod private sundhedsforsikringer
[Netavisen - link 18.05.09] 3F
Stort flertal vender sig imod at pengepungen i form af private sundhedsforsikringer undergraver lige adgang til sygdomsbehandling.

Global pensionskrise på vej: Danskerne taber 14 procent af pensionen
[Netavisen - link 18.05.09] Politiken
Til trods for tab klarer de danske pensionskasser krisen relativ godt sammenlignet med udenlandske kolleger. Mange stater skal nu efter bankerne 'redde' pensionssektoren.

Murervrede mod regering, LO og "habitfolkene"
[Netavisen - link 18.05.09] Politiken
Der er vrede mod regeringen, LO og »banditter i habitter« på Nytorv i København, hvor byggearbejdere opfører en daginstitution.

Solidaritets-demonstration: Frustrerede aalborgensere mod udvisning
[Netavisen - link 18.05.09] Modkraft
Irakere besætter kirke imod tvangsudvisning. Samtidig demonstrerer aalborgensere tirsdag i en solidaritetsdemonstration.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder