Netavisens nyhedslinks uge 29
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Iraq War
EU EU-Observer
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma

Hizbollah-sejr ved fangeudveksling
[Netavisen - link 17.07.08] information
Israels løsladelse af fem libanesiske krigsfanger, er endnu en sejr for Hizbollah ovenpå den terrorkrig Israel påførte den libanesiske befolkning. En krig Israel tabte pga især Hizbollahs folkelige modstand.

Izzat Ibrahim al-Duri: Slå amerikanerne nu!
[Netavisen - link 16.07.08] Khaleej Times (eng)
Lederen af Baath-partiet efter Saddam Hussein, Izzat Ibrahim al-Duri, som er under jorden i Irak, opfordrer i et radiobudskab modstandsbevægelsen til at rette det endelige og afgørende slag mod den amerikanske besættelsesmagt.

Fangeudveksling igang imellem Israel og Hizbollah
[Netavisen - link 16.07.08] Politiken
En større fangeudveksling er igang imellem Israel og Hizbollah Libanon. To israelske krigsfanger udleveres i kiste bl.a. mod fem Hizbollah krigsfanger.

Rekordlav tilslutning til Bush
[Netavisen - link 16.07.08] Politiken
Præsident Bush får i en ny meningsmåling rekordlav tilslutning. Kun 16 procent mener, at landet bevæger sig i den rigtige retning, og kun 28 procent mener, at præsident George W. Bush gør det godt på posten.

150 amerikanske banker i fare for konkurs
[Netavisen - link 15.07.08] Børsen
Finanskrisen i USA er nu så alvorlig, at analytikere spår at op mod 150 små og mellemstore banker må dreje nøgler om, inden for halvandet år.

15 italienske politibetjente dømt for G8-vold mod demonstranter
[Netavisen - link 15.07.08] Politiken
15 italienske politibetjente er langt om længe blevet idømt fængselsstraf for vold mod demonstranter under G8-topmødet i Genoa i 2001.

Sarkozys forsøg på nykolonialt Middelhavsprojekt
[Netavisen - link 14.07.08] Klassekampen (no)
Den franske presidenten Nicolas Sarkozy tog fornylig imod ledere fra 43 lande omkring Middeelhavet for at etablere en union for middelhavslandene. Libyen boykotter konferencen og ønsker ikke blive medlem af den nye union UMF. Et økonomisk og politisk projektet som udtryk for en moderne form for nykolonialisme og forsøg på kontrol over Middelhavsområdet.

USA militariserer Centralamerika
[Netavisen - link 14.07.08] Proletæren (sv)
Den berygtede tidligere amerikanske Honduras-ambassadør John Negroponte, nuværende viceudenrigsminister, står i spidsen for den seneste satsning på imperialistisk kontrol med Mellemamerika.

Apartheid på nærmeste hold
[Netavisen - link 14.07.08] Dagens Nyheter (sv)
De skulle indspille en dokumentarfilm. I stedet havnede ni svenskere midt i en af årets hidtil værste konflikter på Vestbredden.

Bush underskriver spionlov
[Netavisen - link 14.07.08] wired.com (eng)
Det amerikanske ACLU protesterer imod Bush´s underskrivelse af den nye spionlov der tillader omfattende hemmelig aflytningsprogram. The American Civil Liberties ACLU, kræver loven standset da de anser den stride imod den amerikanske forfatning.

_____________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder