Netavisens nyhedslinks uge 39
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

fNorske nyheder


Friværdier i kæmpefald
[Netavisen - links 28.09.08] epn.dk
De seneste to år er boligejernes friværdi i boligen styrtdykket. Friværdierne er faldet med ialt 380 mia. kr. - det svarer til næsten 300.000 kr. pr. boligejer.

Jens Rohde gennemhuller regeringens Irak-manipulation
[Netavisen - links 28.09.08] politiken.dk
Venstres spidskandidat til EU-parlamentet indrømmer nu i modsætning til Anders Fogh, at regeringen fejlagtigt brugte masseødelæggelsesvåben som hovedargument overfor den danske befolkning for at kunne gå i krig i Irak.

Penge fra Køge Kommune til terrordømt Fighters+Lovers
[Netavisen - links 27.09.08] buisiness.dk
Tøjfirmaet Fighters+Lovers har modtaget 1.000 kroner fra Køge Kommune. Det er den første kontante opbakning fra en dansk offentlig myndighed til Fighters+Lovers, efter at Østre Landsret i sidste uge afsagde en terror-dom over seks personer med tilknytning til firmaet. En dom som er et alvorligt angreb på de demokratiske rettigheder og solidaritetsarbejde.

Ældre bliver fattigere
[Netavisen - links 27.09.08] epn
Til trods for, at de ringest stillede pensionister næste år kan se frem til en lønfremgang på over 4.000 kr. om året, vil de have over 1.000 kr. mindre at leve for.

Saxo Bank: Du er fyret - skridt efter 15 minutter
[Netavisen - links 27.09.08] buisiness.dk
De seneste fyringer i Saxo Bank sker i "bedste" rationaliseringsstil. Stil op i række modtag et brev A, B eller C. B udtrykker aflevér nøgler og skrid indenfor 15 minutter. A at man beholder sit job og C uvis pga. mulighed for outsoiurcing.

Roskilde storkunder mistænkt for svindel
[Netavisen - links 27.09.08]epn.dk
De to konkursramte finansmænd Steen Gude og Kenneth Schwartz Thomsen mistænkes for svindel i form af dobbelt pantsætning, hævning af store beløb før Roskilde Banks konkurs samt handler til falske opskrevne værdier og dermed overbelåning.

Vidner: Betjente slog 17-årig med knipler
[Netavisen - links 26.09.08] Politiken
Vidner belaster tre betjente, der er tiltalt for vold mod bla. 17-årige Henrik Poulsen i timerne efter rydningen af Ungdomshuset.

Danske Bank kan tabe halv mia. på Lehman
[Netavisen - links 26.09.08] DR
Danske Bank kan tabe en halv milliard kroner på den krakkede amerikanske investeringsbank Lehman Borthers.

Konkursbølge hos Brask Thomsen spekulanter
[Netavisen - links 26.09.08] borsen.dk
Brask Thomsens arvinger er gået konkurs eller betalingsstandsning. Har deltaget i spekulativt ejendomsspil. Utallige ejendomshandler er sket ejendomsspekulanterne imellem. De enkelte ejendomme er med korte mellemrum blevet handlet til mere og mere opskruede priser og nu nu brister spekulationsboblen som led i finanskrisen.

Reinfeldt tvunget til at ændre FRA-overvågningsloven

[Netavisen - links 26.09.08] Dagens Nyheter (sv)
Massiv kritik i Sverige og internationalt har tvunget Reinfeldt-regeringen til at lave væsentlige modifikationer i den omstridte FRA-lov. Men det er fortsat en trussel mod retssikkerheden og ren Big Brother.
Se også
Nyt FRA-forslag klart (DN)

Sygeplejersker får stress af treholdsskift
[Netavisen - links 26.09.08] epn.dk
Mange danske sygeplejersker får stress af skiftende arbejdstider. Derfor foreslår eksperter, at sygeplejersker arbejder i toholdsskift.

Øget modstand mod EU
[Netavisen - links 26.09.08] berlingske.dk
Modstanden mod EU er stigende. Erkendelsen af at EU underkender dansk kovgivning gør afstemning om forbehold til en dårlig sag for regereringen. Derfor er den lagt i venteposition i håb om bedre tider.

Modstandsfolk kræver igen den mordsigtede nazist Søren Kam udleveret
[Netavisen - links 25.09.08] TV2
Hvis Danmark i henhold til EU-regler skal udlevere en 32-årig dansker og en 33-årig tysker på mistanke for at have spredt hadefuld nazimusik i Tyskland, så skal Søren Kam sendes den modsatte vej. Det kræver en gruppe tidligere danske modstandsfolk med bl.a. Frede Klitgaard.

Coloplast fyrer og nedjusterer
[Netavisen - links 25.09.08] epn
Coloplast nedlægger 300 stillinger, heraf de 110 i Danmark. Samtidig nedjusteres forventningerne til resultatet, mens forventningerne til omsætningen fastholdes.

Nationalbanken etablerer valuta-aftale med USA's centralbank
[Netavisen - link 25.09.08] epn.dk
I forsøg på krisestyring har centralbankerne i USA, Danmark, Australien, Norge og Sverige etableret gensidige valutaaftaler.

Laudrup spekulerer i nødlidende ejendomme
[Netavisen - link 25.09.08] epn.dk
Nyt rigmandsselskab har stiftet ejendomsselskab, der skal opkøbe nødlidende ejendomme i København. Blandt investorerne er Michael Laudrup, der også er aktiv investor i den nyliberale 'tænketank' Cepos.

Kunderne betaler for bankkrisen
[Netavisen - links 24.09.08] epn
Befolkningen må punge ud for bankernes krise. Renterne stiger, og bankerne skal nok også finde på flere måder at øge indtjeningen på, siger Forbrugerrådet.

Nationalbanken i fælles aktion med Bernanke
[Netavisen - links 24.09.08] Børsen
Danmarks Nationalbank går ind i den storstilede internationale hjælpeaktion, der skal lette presset på dollarmarkedet med et milliardbeløb.

50.000 afskæres fra statsborgerskab
[Netavisen - links 24.09.08] Jyllands Posten
De nye stramninger i sprogprøven vil afskære over 50.000 udlændinge fra at få dansk statsborgerskab

Panik før lukketid i banksektoren
[Netavisen - links 24.09.08] berlingske.dk
Med Danmarkshistoriens største økonomiske hjælpepakke forsøger storbanker at hinde konkurser i branchen i håb om at skabe ro i banksektoren.

Roskilde Banks største kunde på vej mod kollaps
[Netavisen - links 24.09.08] borsen..dk
Roskilde Banks største kunde, den skattesvigsigtede Kenneth Schwartz Thomsen, står overfor en betalingsstandsning. Med en låneramme på omkring 1 mia. kr. var Kenneth Schwartz Thomsen den største kunde i Roskilde Bank. Var endvidere placeret på den "røde liste" over kunder, der ikke kunne sælges i forbindelse med bankens kollaps i sommer, hvorefter Nationalbanken trådte til.

Stribe af store ejendomskrak på vej
[Netavisen - links 24.09.08] borsen..dk
I de kommende dage og uger vil op mod 10 større ejendomsselskaber gå konkurs eller blive rekonstrueret i en ny skikkelse, skriver dagbladet Børsen onsdag.

HK: Udlændingeaftale er urimelig
[Netavisen - links 23.09.08] epn.dk
HK ønsker meget mere fokus på integration end på kontrol og mistænkeliggørelse.

FOA: Hadet mod efterlønnen må stoppe
[Netavisen - links 23.09.08] epn.dk
FOA vil gøre sit til at bekæmpe de nye radikale ideer om at halvere efterlønnen eller at indskrænke fridage som Store Bededag, 2. pinsedag og 1. maj.

Fyring efter 120-dages regel kræver aftale
[Netavisen - links 23.09.08] epn.dk
Man kan godt være syg i fire måneder uden at blive fyret fra jobbet. Ifølge ny dom skal det være aftalt på forhånd og skrevet ind i ansættelseskontrakten, hvis det skal være lovligt at fyre en ansat efter 120 dage.

Milliardhjælp til trængte banker
[Netavisen - links 22.09.08] business.dk
Danmarks Nationalbank rækker de danske banker en historisk solid, hjælpende næve i form at en kæmpeauktion over skatkammerbeviser.

Nyt Banksammenbrud
[Netavisen - links 22.09.08] business.dk
Ebh bank fra Ferritslev er blevet en ny Roskilde Bank sag og det seneste offer i den omsiggribende finanskrise. Nationalbanken har overtaget banken, fyret direktøren , sat årsresultatet til nul og garanteret driften. Endnu en hjælpeforanstaltning for kapitalen betalt af alm skatteydere.

International solidaritet inddraget i formandsvalg i TIB
[Netavisen - links 22.09.08] Ugebrevet A4
Den colombianske oprørsbevægelse FARC er blevet sprængstof i valgkampen til formandsposten i Træ-Industri-Byg. Den ene kandidat, Anders Olesen, har været med til at give penge til et medlem af den folkelige oprørsbevægelse FARC. Den anden, Johnny Skovengaard, finder det helt forkert med enhver form for TIB støtte til FARC.

Danskerne vil mindske den voksende ulighed
[Netavisen - links 22.09.08] Ugebrevet A4
Afstanden mellem fattige og rige vokser, og det er en skidt udvikling, mener flertallet – henholdsvis 61 og 68 procent – af danskerne. Ligeledes mener 6 ud af 10 danskere, at de økonomiske forskelle bør være mindre.

Manifestet bliver teater i Stockholm
[Netavisen - links 22.09.08] Flamman (sv)
"At indse, at man lever i en foranderlig tid, og at mennesket er et foranderligt væsen,"forklarer instruktøren til Det Kommunistiske Partis Manifest som teaterstykke om, hvad publikum skal have ud af det.

Smil med nazifri by
[Netavisen - links 22.09.08] Indymedia
- Nazisterne har proklameret, at de vil gøre Århus til Danmarks nazihovedstad. Lad os stå sammen og vise at Århus stadig er "smilets by", skriver Antiracistisk Netværk i indkaldelsen til demonstration 11. oktober.

Berygtet dansk politichef på egen hånd i Malmø
[Netavisen - link 22.09.08] Modkraft
Det var den i aktivistkredse velkendte politikommissær Bjarne Christensen, der tilsyneladende opererede på egen hånd i Malmø i forbindelse med en gadefest. Det er ikke første gang den temperamentsfulde politimand spottes i udlandet.
Se også
Svensk politi bortviser dansk politi fra gadefest i Malmø Modkraft

Endnu et dansk bankkollaps
[Netavisen - link 22.09.08] epn
Finanskrisen har slået benene væk under Ebh Bank. Nationalbanken spænder et sikkerhedsnet ud under den jyske lokalbank, som nedjusterer forventningerne til 0 kroner og fyrer sin topchef.

Saxo Bank fyrer hver tredie
[Netavisen - link 22.09.08] epn
Investeringsbanken Saxo Bank fyrer mellem 320 og 340 medarbejdere ud af cirka 1.000 ansatte i Danmark.

Investeringsforeninger bløder
[Netavisen - link 22.09.08] epn
De danske investeringsforeninger har tabt over 70 mia. i år. Flere aktieafdelinger har sat 40 pct. af formuen over styr.

Retssag mod voldelige betjente omkring Ungdomshus-rydning: "Betjente slog os"
[Netavisen - link 21.09.08] Politiken
To unge mænd fastholder, at politiet slog dem med knytnæve og knipler under anholdelse i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset. Den dengang 17-årige Henrik Poulsen blev udsat for et alvorligt overgreb på sin 17 års fødselsdag. De tre betjente afviser anklagerne. Retssagen startede i torsdags, og fortsætter i den kommende uge. Der vente sdom sidst på måneden.

Muhammedtegner hyldet på DF-møde
[Netavisen - link 21.09.08] Politiken
Det fremmedfjendske Dansk Folkepartis helt Kurt Westergaard belv hyldet på partiets landsmøde, hvor Westergaard takkede Pia Kjærsgaard.

10.000 til ESF i Malmø
[Netavisen - link 20.09.08] Modkraft
Titusind mennesker deltager i årets ESF i Malmø, oplyser arrangørerne. Ikke færre end 280 politiske seminarer, 400 kulturaktiviter, en gadefest, talrige aktioner og en stor demonstration lørdag den 20. september. ESF 2008, den europæiske del af globaliseringsbevægelsens kæmpetræf, har nu været igang i tre dage og arrangørerne melder om stor deltagelse.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder