Netavisens nyhedslinks uge 38
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

fNorske nyheder


Retssag mod voldelige betjente omkring Ungdomshus-rydning: "Betjente slog os"
[Netavisen - link 21.09.08] Politiken
To unge mænd fastholder, at politiet slog dem med knytnæve og knipler under anholdelse i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset. Den dengang 17-årige Henrik Poulsen blev udsat for et alvorligt overgreb på sin 17 års fødselsdag. De tre betjente afviser anklagerne. Retssagen startede i torsdags, og fortsætter i den kommende uge. Der vente sdom sidst på måneden.

Muhammedtegner hyldet på DF-møde
[Netavisen - link 21.09.08] Politiken
Det fremmedfjendske Dansk Folkepartis helt Kurt Westergaard belv hyldet på partiets landsmøde, hvor Westergaard takkede Pia Kjærsgaard.

10.000 til ESF i Malmø
[Netavisen - link 20.09.08] Modkraft
Titusind mennesker deltager i årets ESF i Malmø, oplyser arrangørerne. Ikke færre end 280 politiske seminarer, 400 kulturaktiviter, en gadefest, talrige aktioner og en stor demonstration lørdag den 20. september. ESF 2008, den europæiske del af globaliseringsbevægelsens kæmpetræf, har nu været igang i tre dage og arrangørerne melder om stor deltagelse.

Reaktionær samling om nedskæringsforlig i København
[Netavisen - link 20.09.08] Arbejderen
Højere forældrebetaling på fattigere institutioner, ringere hjælp til udsatte børn, færre tilbud til hjemløse - og 22,50 kroner mere om måneden i lommen. Sådan ser næste år ud for københavnerne efter overborgmester Ritt Bjerregaard (S) fredag præsenterede budgetforlig med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Terrordømte Fighters+Lovers anker dom
[Netavisen - link 19.09.08] Arbejderen
Som et led i terror overfor befolkninen idømtge Østre Landsret seks ud af syv tiltalte for støtte til terrororganisationer. Men de dømte giver ikke op. De vil have sagen for Højesteret eller til Strassbourg.

Byggeri fører an i økonomisk nedtur
[Netavisen - link 18.09.08] Børsen
53 pct. af virksomheder inden for byggeriet, ser ordrerne tørre ud. Forventningerne til fremtiden inden for byggesektoren er dermed de mest negative i Greens Konjunkturundersøgeses 17-årige historie.

Topchefer: Dansk økonomi i krise med direkte produktionsfald
[Netavisen - link 17.09.08] Børsen
Afmatningen i dansk økonomi er forvandlet til en økonomisk krise med faldende produktion. En ny konjunkturundersøgelse, som Greens Analyseinstitut har udarbejdet for dagbladet Børsen blandt 832 danske topchefer, afslører de mest negative forventninger til forbruget herhjemme i mere end 17 år.

Dansk eksport bremser op
[Netavisen - link 17.09.08] epn
Tilbagegang i USA, Tyskland og Storbritannien forstærker dansk økonomisk nedtur, forudser Dansk erhverv.

T-shirt sag koster kassen
[Netavisen - link 17.09.08] Politiken
Sagen mod syv t-shirt-sælgere, der er sigtet for terrorstøtte til knap 25.000 kroner, har kostet over en million kroner at føre i byret og landsret.
Kampen mod solidaritet er dyr - og føres på skatteydernes regning.

Ældre vil indtage gaderne
[Netavisen - link 17.09.08] Arbejderen
Vores ydmyghed er slut, siger de ældre, der 1. oktober - FNs ældredag - vil demonstrere i fem byer mod nedskæringer og stigende ulighed. Tre ud af fire borgmestre forventer besparelser på området.

Søges: 15.000 ansatte til sygehusene
[Netavisen - link 17.09.08] Berlingske Tidende
Regeringens rådgivere slår alarm. Om syv år vil sundhedsvæsenet mangle 15.000 medarbejdere. Allerede nu går det ud over patienternes hygiejne. Da sygeplejersker og sosu'er sagde det i foråret og forlangte store lønstigninger for at tiltrække og fastholde folk i sundhedssektoren afviste regeringen blankt.

EU åbner op over for Sharia
[Netavisen - link 17.09.08] Berlingske Tidende
Står det til EU-Kommissionen skal muslimer bosat i EU-lande fremover kunne blive skilt efter sharia-lovgivning. Det får p.g.a. 'retsforbeholdet' ikke umiddelbar betydning i Danmark.

Finansuro og oliedyk sender Oslo-børsen i knæ
[Netavisen - link 16.09.08] Børsen
Med overskriften "Bunnen ut av Børsen" indrammer Dagens Næringsliv i Norge meget godt tilstanden på olielandets fondsbørs.

Flere bankkrak på vej
[Netavisen - link 16.09.08] business.dk
Professor vurderer, at flere banker løber ind i problemer. Men fremover vil de ikke blive hjulpet af hverken Nationalbanken eller andre banker – de får lov til at gå konkurs. Krisen er den værste siden 1930erne, og kun centralbankernes indgriben forhindrer, at den bliver større.

Lehman krak med store konsekvenser også i Danmark
[Netavisen - link 16.09.08] DR
Lehman Brothers' kollaps trækker blodrøde tråde ud til resten af verden. Som en af verdens allerstørste banker har Lehman Brothers lavet forretninger med langt de fleste af verdens større banker. Herunder også Danske Bank i Danmark.

Danskerne: Velfærdsstaten er slidt ned
[Netavisen - link 16.09.08] Politiken
Danskerne mener, at regeringen har sjoflet velfærdsstaten på bekostning af skattelettelser, siger samfundsforsker.

Flertal utilfreds med offentlig vedligeholdelse
[Netavisen - link 16.09.08] DR
To ud af tre danskere mener, at standarden af skoler, daginstitutioner, plejehjem og veje er blevet dårligere eller endda meget dårligere de seneste fem år.

Storbank: Dansk boligmarked er sygt
[Netavisen - link 15.09.08] politiken
I en rapport om de nordiske boligmarkeder tegner storbanken UBS et ildevarslende billede af boliggælden i Danmark. En samlet boliggæld (boligejernes gæld i boligen til realkreditselskaber og banker) der udgør 90 pct. af det danske bruttonationalprodukt.

Rapport fra en gulvspand
[Netavisen - link 15.09.08] ugebrevet A4
Det er nedladende at kalde nogle job for »skodjob«, mener den norske forfatter og journalist Lotta Elstad. Hun tog job som rengøringshjælp på hotel og dokumenterer i en ny bog et opskruet arbejdstempo, stressede kolleger og krænkelser af arbejdstagerrettigheder.

Fynsk busstrejke slutter
[Netavisen - link 15.09.08] 3F
Under protest har de fynske buschauffører besluttet af sætte sig vag rattet mandag efter 12 dages strejke. Men Chaufførerne spår fortsat kaos.

190.000 3F´ere taber på finanslov
[Netavisen - link 15.09.08] Fagbladet 3F
De laveste indkomstgrupper i Danmark vil miste penge på kombinationen af skattelettelse og SP-opsparing.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder