Netavisens nyhedslinks uge 31
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Regeringen var advaret mod direktiv
[Netavisen - link 03.08.08] avisen.dk
Regeringen var tydeligt advaret om, hvad det kunne betyde for dens udlændingepolitik, at den i 2003 støttede et EU-direktiv om "borgernes og deres familiemedlemmers ret til at færdes og opholde sig frit på medlemsstaternes område."

Danskerne taber på opsparing
[Netavisen - link 02.08.08] avisen.dk
Inflation og stigende priser på dagligvarer medfører, at tusindvis af danskere taber penge på deres helt almindelige opsparing.

Borgerlig bekymring om lav ledighed
[Netavisen - link 01.08.08] epn.dk
Borgerlige økonomer advarer om at arbejdsløsheden ikke er tilstrækkelig stor selvom den økonomiske stagnation er godt på vej. En stor arbejdsløshedsreserve er for dem et vigtigt middel til at holde lønningerne nede. Der må ikke kræves kompensation for de galloperende stigninger på brændstof og fødevarer.

Ågerpriser på ældre-mad
[Netavisen - link 01.08.08] DR
Egedals kommune indfører nu ågerpriser på de ældres mad ved at lade den stige med 62% så den kommer til at koste 158 kroner om dagen.

Dansk boligkrise den værste i EU
[Netavisen - link 31.07.08] epn.dk
Danmark er det EU-land, hvor boligejernes gæld er allerstørst målt i forhold til bruttonationalproduktet, og nærmest på niveau med den økonomiske nedtur i USA viser rapport.

Muslimer vil gå videre med protest mod Muhammedtegningerne
[Netavisen - link 31.07.08] berlingske.dk
Syv muslimske foreninger vil have de to Jyllands-Posten-redaktører Carsten Juste og Flemming Rose dømt for æreskrænkelser på bggrund af offentliggørelse af de provokative Muhammedtegninger.

Nazist fængslet for vold mod antiracist
[Netavisen - link 30.07.08] Modkraft
Højreekstrem fodboldfan varetægtsfængslet i Århus for overfald på aktiv antiracist.

Bankdirektør scorede 12 millioner før bankkollaps
[Netavisen - link 30.07.08] avisen.dk
Roskilde Banks direktør, Arne Wilhelmsen, solgte en stor aktiepost i banken kort før aktiekursen styrtdykkede og banken kollapsede.

Krav om fastholdelse af dansk fremmedfjendtlig lovgivning
[Netavisen - link 30.07.08] DR
Borgerligt dilemma: Den stadig mere udemokratiske EU uionsstat er for det borgerlige Danmark en rigtig god ting . Men blot ikke dens konkrete love om familiesammenføring mv, hvor EU ikke helt kan følge dansk førerposition i fremmedfjendlighed.

Dansk rekord i udlændingestramning på kollisionskurs med EU
[Netavisen - link 29.07.08] politiken.dk
Den ekstrem stramme danske udlændingelov, er så stram at den kolliderer med EU retten ikke blot i spørgsmålet om familiesammenføring men også i forhold til lovstramningen med indvandringsprøve vurderer eksperter.

Gratis lægebesøg en menneskeret
[Netavisen - link 29.07.08] berlingske.dk
Selv blandt de der går ind for skattelettelser er der stor modstand mod at indføre betaling for lægebesøg. At gå til læge opfattes heldigvis stadig som en menneskeret.

Hver tredje vil skifte job i år
[Netavisen - link 29.07.08] politiken.dk
Op mod 300.000 mennesker skifter job hvert år.

Tusindvis af danske it-jobs forsvundet
[Netavisen - link 29.07.08] comon
Den økonomiske krise afspejler sig nu også i it-branchen. Antallet af beskæftigede i branchen er faldet med 2.300 i årets første kvartal, viser nye tal.

Vikingeskibet Havhingsten sætter kurs mod Holland
[Netavisen - link 29.07.08] dr.dk
Det rekonstruerede vikingeskib "Havhingsten" er nu klar til at krydse den engelske kanal til Holland på sin færd tilbage til Danmark fra Dublin. Startede 29. juni sidste år i Roskilde med kurs mod Dublin og froventes hjemme igen 9. august.

Danske kampvogne elimineret af modstandsbevægelsen
[Netavisen - link 28.07.08] jp.dk
De fire danske kampvogne i Afghanitan der skulle sikre besættelsessoldaterne er blevet særlige mål for modstandsbevægelsen. Tre ud af firel kampvogne er sat ud af spillet.

Rønn Hornbech benyttede sig også af vildledning
[Netavisen - link 28.07.08] avisen.dk
Integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech (V), handlede i strid med forvaltningsretsloven, da hun undlod af vejlede klagere om en særlig EU-ret, som kunne give dem hurtig familiesammenføring. Det mener flere eksperter i forvaltningsret. En sag der mere og mere minder om tamilsagen..

Store nedskæringer i busdriften på vej på Sjælland
[Netavisen - link 28.07.08] berlingske.dk
Under påberåbelse af sstigende oliepriser forringes den kollektive bustrafik yderligere.Trafikselskabet Movia varsler store nedskæringer i busdriften på Sjælland og Lolland/Falster til næste år. I hovedstadsområdet risikerer hver tiende bus at blive sparet væk. Det vil også ramme DSBs passagertal.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder