Netavisens nyhedslinks uge 10
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue


Nynazist aktiv i Dansk Folkeparti

[Netavisen - link 09.03.08] Modkraft
En højreekstremist med tæt kontakt til nazipartiet DNSB, har i længere tid været aktiv i Dansk Folkepartis Ungdom.

VK anklages for vælgerbedrag
[Netavisen - link 07.03.08] Politiken
Forældrene kan komme til at betale for mad, der i dag er gratis. Og der vil stadig være lukkedage i landets børnehaver og vuggestuer.

Pædagogerne varsler strejke
[Netavisen - link 06.03.08] Politiken
Et flertal i pædagogernes hovedbestyrelse har underkendt deres forhandlers ja og stemt nej til overenskomstforliget mellem KL og KTO.

BUPL diskuterer overenskomstforlig
[Netavisen - link 05.03.08] Arbejderen
BUPL`s hovedbestyrelse skal i dag tage endelig stilling til KTO-forliget. Forliget diskuteres blandt medlemmer på BUPL medlemsmøder, der overhovedet ikke er imponerede over det sølle forlig.

Krigsforbryder Fogh som EU præsident?
[Netavisen - link 05.03.08] Ekstrabladet
Ifølge Ekstrabladet satser Anders Fogh Rasmussen på at blive EU's første præsident.Hvis den nye Lissabon traktat dog ikke standses af et irsk nej ved folkeafstemning. Sarkozy er tidligere kommet med en varm anbefaling af den danske Bush- mini klon.

Tunesere kræver udvisninssag for Højesteret
[Netavisen - link 05.03.08] DR
De to tunesiske mænd fra Århus har fået en behandling, som strider imod menneskerettighedskonventionen, udtaler advokat Frank Wenzel og forsøger at få ragt sagen for Højesteret.

PET misinformerer retten
[Netavisen - link 05.03.08] Ekstrabladet
Politiets Efterretningstjeneste . PET beskyldes for at komme med misvisende forklaringer i sagen om terrormistænkte fra Vollsmose, der fik trukket stofposer over hovederne.

Hjørring vil fyre 50 sosu-assistenter
[Netavisen - link 05.03.08] Politiken
Trods akut mangel på hænder i ældreplejen vil Hjørring Kommune fyre plejere for at imødekomme regeringens krav om stram kommunal økonomi.

Elev-protester i mange byer
[Netavisen - link 04.03.08] Arbejderen
Mindst 22 gymnasier strejker og flere professionshøjskoler følger med, når elev- og studenterbevægelsen i dag kalder til kamp mod regeringens spareplaner.

Søvndals fortsatte højreskred: OK med Jyllands Postens hetzende Muhammed tegninger
[Netavisen - link 04.03.08] Berlingske
Jyllands Postens ydmygende og hetzende tegninger var alligevel ikke "stupide" og "ondskabsfulde" men nødvendige, mener Søvndal i dag.

SF-kritik af Søvndals Muhammed-kurs
[Netavisen - link 04.03.08] DR

Botswana har mere ligeløn end Danmark
[Netavisen - link 03.03.08] Politiken
Arbejdspladsen er det område, hvor der er flest problemer med ligestilling. Det svarer seks ud af ti kvinder i en undersøgelse, foretaget af ugebrevet A4.

FOA: Anerkendelse er også mere i løn
[Netavisen - link 03.03.08] FOA
Den nye liste over job, der er de mest følelsesmæssige belastede, som bringes af ugebrevet A4 bringer i dag, viser på ny, at det er de offentligt ansatte basisgrupper, der har det mest belastende arbejde.

FOA sender konfliktvarsel
[Netavisen - link 03.03.08] FOA
FOA har nu afsendt fire ugers konfliktvarsler til sine to arbejdsgivermodparter, Danske Kommuner og Danske Regioner. Konfliktvarslet dækker i første omgang cirka 23.000 FOA-medlemmer, primært social - og sundhedsassistenter.

Sygeplejersker sender konfliktvarsel
[Netavisen - link 03.03.08] epn.dk
Sygeplejersker, jordmødre og andet sundhedspersonale i kommuner og regioner sender konfliktvarsel af sted mandag efter sammenbrud i forhandlinger om lønnen.

Gymnasielærere støtter elev-protester
[Netavisen - link 03.03.08] Politiken
Gymnasieeleverne kommer ikke til at være alene med deres protester mod besparelser. Lærerforeningen opfordrer deres medlemmer til at deltage.

LO varsler kamp mod kristelige
[Netavisen - link 03.03.08] DR
En konflikt i tre frisørkæder har udviklet sig sådan, at en lang og voldsom konflikt mellem LO og Kristelig Arbejdsgiverforenings 800 medlemsvirksomheder nu kan være lige på trapperne. Det er spørgsmålet om forhandlings- og konfliktrettighederne, der står på spil.

Direktørers lønninger er røget i vejret
[Netavisen - link 02.03.08] DR
Steget voldsomt siden 1996 - Hvor en topdirektør i 1996 tjente godt 8 gange så meget som en industriarbejder, så var dét tal vokset til 15 gange lønnen for en industriarbejder i 2006.

Fogh skamroser verdens krigsforbryder no. 1
[Netavisen - link 02.03.08] berlingske.dk
“du, hr. præsident, og USA har mere end nogen anden fremmet denne vision om frihed og demokrati" !! Ulovlige krige og besættelser og med mere end en million dræbte i Irak er for sådanne krigsforbrydere en nødvendighed for USAs forsøg på verdensdominans og oliekontrol.

LO: Grønt lys til konflikt mod kristelige
[Netavisen - link 01.03.08] 3F
LO's hovedbestyrelse har sagt ja til konflikt mod kristelige arbejdsgivere. Men konflikten bliver først en realitet, hvis Arbejdsretten giver de kristelige ret til at udrense frisører og bruge løntrykkende kristelig overenskomst.

Forlig for kommunalt ansatte
[Netavisen - link 01.03.08] 3F
Det indgåede forlig består af en beskeden lønramme på 12,8%. Alligevel kan formanden for 3F’s offentligt ansatte endnu ikke vurdere, om hun kan anbefale medlemmerne at stemme ja til det forlig, som forhandlingsparterne på det kommunale område gik med til i nat
.

Forlig for 3000.000 kommunalt ansatte
[Netavisen - link 01.03.08] Politiken
Toppene i Kommunernes Landforening og forhandlingsfællesskabet KTO er enige om en ny overenskomst som holder sig indenfor de sølle 12,8 pct som hos forliget med de statsansatte. Men hele FOA med de mange sosu-assistenter er ikke med i forliget. Et er også hvad topforhandlerne anbefaler, noget helt andet er hvad medlemmerne synes, når de bliver spurgt ved en urafstemning.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder