Netavisens nyhedslinks uge 07
Danmark og Norden
Se også Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Pind: Forsyn kriminelle 12-årige med elektroniske armlænker
[Netavisen - link 17.02.08] Politiken
Højere straffe hjalp ikke, derfor må der andre skrappere metoder i brug som "moderne" lænker, mener Søren Pind. Parolen er: Luk øjnene for at det er skiftende regeringers fremmedfjendlige og asociale politik, som er roden.

"De vil ikke pisses på mere"
[Netavisen - link 17.02.08] Politiken
Uroen og de mange brande er et samfundsskabt problem. udtaler integrationskonsulent Manu Sareen.

Skolebrande et symbol på samfundsudstødning
[Netavisen - link 17.02.08] Politiken
Skolerne er et symbol på samfundet for de unge. Det samfund hvor de som en minoritet har ringere muligheder end majoriteten.

Pervers retsløshed
[Netavisen - link 17.02.08] Information
Under påskud af kamp mod terror undergraves demokratiske rettigheder mere og mere som i tilfældet med de to tunesiske flygtninge der er stemplet som "terrormistænkte" uden mulighed for at forsvare sig. I FNs Sikkerhedsråd sidder terroristiske stormagter og definererer hvem der er terrorister.

FOA lønefterslæb skal dækkes
[Netavisen - link 17.02.08] foa.dk
Hvis der skal blive et KTO-forlig, som alle organisationer er med på, skal de kommunalt ansatte have dækket det lønefterslæb, de har i forhold til de privat ansatte, siger FOAs formand Dennis Kristensen efter dagens forhandling mellem KTO og KL. Heruover kommer de lønforbedringer, som skal lægges oven på et KTO-forligs generelle lønstigninger.

Skjult kamera på Ringbo for pressenævnet
[Netavisen - link 17.02.08] foa.dk
I denne sag kan vi konstatere, at der ikke har været gjort forsøg på ad almindelig journalistisk vej af fremdrage oplysningerne. Jeg er helt enig med pressejuristen Oluf Jørgensen i, at i denne sag er skjult kamera i bedste fald overflødig. Men vores medlemmer føler sig stærkt forulempede, og det vil vi nu agere på,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

3F og Dansk Metal kræver fyringer af danske søfolk trukket tilbage
[Netavisen - link 16.02.08] 3F
3F betragter fyringer af danske søfolk på Mærsk-skibe som et kampskridt, der strider mod overenskomsten. Sammen med Dansk Metal kræver forbundet fyringerne trukket tilbage.

"No justice, no peace, no racist police! Afskaf visitationszoner!
[Netavisen - link 15.02.08] Modkraft
Justitsminister Lene Espersen kræver nul-tolerance overfor indvandrerunge, der går på gaden i frustration over chikane, visitation og social undertrykkelse. Venstreradikale indkalder til manifestation på Nørrebro i dag fredag kl. 20 på Skt Hans Torv.

Jyllndspesten leger med tanken om kampvogne i København
[Netavisen - link 15.02.08] jp.dk
Under dække af læserhenvendelser leger Jyllands Posten nu med tanken om at sætte hæren ind mod ghettooprøret i København. Men hæren sættes ofte ind for at hjælpe politiet forklarer jp pg henviser til rydningen af ungdomshuset på Jagtvej 69.

Studerende aktionerer imod nedskæringer
[Netavisen - link 14.02.08] Arbejderen
Den 4. marts kulminerer protesten fra en samlet front af studerende, med stordemonstrationer over hele landet, imod regeringens finanslovsforslag om massive nedskæringer i hele uddannelsessystemet.

BlokR: Afblæser belejring af Rådhuset - for nu
[Netavisen
- link 14.02.08]
Modkraft
Den planlagte blokadeaktion mod Københavns Rådhus den 21. februar aflyses. Ifølge aktivisterne har den været en succes, allerede før den overhovedet blev gennemført. Aktionsplaner og beredskab opretholdes dog.

600 ledige bornholmere om 30 job
[Netavisen - link 14.02.08] 3F
Knap 600 ledige bornholmere skal slås om 30 ufaglærte job, efter at beskæftigelsesministeren har krævet, at ledige skal søge fire job om ugen.

Ambassader advarer danskere i muslimske lande
[Netavisen - link 14.02.08] DR
Selv om Udenrigsministeriet nedtoner optræk til en ny muhammedkrise i en række muslimske lande, er flere ambassader i fuld gang med at advare danskere i områderne.

Statoil meldt til forbrugerombudsmand
[Netavisen - link 14.02.08] Politiken
Miljøorganisationen Neptenthes melder Statoil til forbrugerombudsmanden for misvisende reklame for den roste "bio-benzin".

Fastfood smadrer din lever
[Netavisen - link 14.02.08] Politiken
For meget fastfood kan ødelægge leveren på fuldstændig samme måde som alkohol og gulsot, viser en ny svensk undersøgelse.

TDC opkræver fortsat leje for drejeskive-telefoner
[Netavisen - link 14.02.08] epn.dk
Gamle telefoner er en guldgrube for TDC, som stadigt i dag opretholder lejeaftaler, der blev indgået i monopol-tiden. 7-800.000 danskere har en lejeaftale, men mange er slet ikke klar over det.

Foghs chancer for EU-toppost mindsket
[Netavisen - link 13.02.08] Politiken
Frankrig stiller nu som krav til den kommende EU-præsident, der forringer Foghs chancer. Eksistensen af de danske EU-forbehold gør ikke Danmark til at være "autentisk europæisk", mener danske EU-eksperter.

Grønlandske politikere vil ud af Folketinget
[Netavisen - link 13.02.08] Politiken
De to grønlandske medlemmer af Folketinget vil have selvstyre og ønsker ikke at være medlemmer længere. Et medlemsskab som er udtryk for koloniherredømme.

Unge føler sig nedværdigende behandlet af politi
[Netavisen - link 12.02.08] Politiken
Politiet kalder det "unge der ønsker gang i gaden". I Frankrig blev de unge kaldt for rakkerpak. På Nørrebro reagerer de unge imod politichikane i "visitationszonen".

Sopranen Inga Nielsen er død
[Netavisen - link 12.02.08] Information
Den danske sopran Inga Nielsen døde søndag aften, 61 år af kræft. Hun huskes verden over for den præcise og fleksible stemme, for sin evne til regulering af volumen og frasering, om hendes mageløse dramatiske evner og indsigt i sine mange personer. Nekrolog ved Georg Metz.

Finske sygeplejerskers kampskridt inspirerer
[Netavisen - link 11.02.08] Ugebrevet A4
Et stort flertal af sygeplejerskerne og social- og sundhedshjælperne er klar til at indgive en kollektiv opsigelse, viser undersøgelse af Analyse Danmark.

Annisette: Oprører for altid
[Netavisen - link 11.02.08] berlingske.dk
Interview med Annisette der gør personlig og politisk status forud for sin landturné med Savage Rose.

Gymnasieelever forbereder sig på landsdækkende aktioner
[Netavisen - link 11.02.08] Politiken
Regeringens finanslovsforslag, der skærer ned på uddannelserne, stik imod dens snak før valget, kan betyde strejker, besættelser og demonstrationer efter vinterferien.

Hvor dyb bliver verdenskrisen?
[Netavisen 11.02.08] Proletæren (sv)
Nu er konjunkturen på vej nedad, hvilket ses i koncernernes fyringsrunder. Salget øges, men profitraten krymper, når konkurrencen på et opstandsende verdensmarked bliver hårdere.

________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder