Netavisens nyhedslinks uge 26
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

 

Irak: Sunni "parlamentsmedlem" går over til at støtter modstanden
[Netavisen - link 01.07.07] iraq-war.ru (eng)
Al-Janabi udtaler: - Der er intet andet alternativ i Irak end at kvitte den politiske proces og støtte den væbnede modstand, fordi USA og Iran kontrollerer Irak.

Abbas top- rådgiver udtaler Hamas bekæmpede kollaboratører
[Netavisen - link 29.06.07] ynetnews.com (eng)
Hani al-Hassan, medlem af Fatahs centralkommite og rådgiver for Abbas udtaler at kampen i Gaza ikke stod imellem Hamas og Fatah men imod Fatah kollaboratører som støttede Israel.

Mere end 100 civile dræbt ved US-Nato luftangreb i Afghanistan
[Netavisen - link 29.06.07] washington.com (eng)
Luftangreb i Afghanistan fortsætter med store civile tab. Mere end 100 blev lørdag dræbt ved luftangreb i Hlelmland provinsen.

Palæstina: Alam Fayyad truer islamiske præster
[Netavisen - link 29.06.07] thestate.com (eng)
Den nyudnævnte"premierminister"Alam Fayyad , i Abbas "nødregering" vil ikke tolere at der bliver opfordret til væbnet modstand mod besættelse i Moskeerne, truer han. Samtidig angriber Israel militante palæstinensere fra Fatah bevægelsen på Vestbredden.

Voksende mistillid til USA rundt om i verden
[Netavisen - link 28.06.07] politiken
Selv nogle af USA's nærmeste allierede udtrykker øget skepsis. Resten af verden er blevet mere utryg i forhold til den amerikanske udenrigspolitik og præsident George W. Bush., viser nu opinionsundersøgelse.

PFLP: Sharm Al Sheik topmøde afslører Israels forsøg på borgerkrig
[Netavisen - link 28.06.07] palestine-info (eng)
Her krævede Olmert at Abbas slår ned på modstanden mod besættelse. PFLP opfordrer til inter palæstinensisk dialog og dannelse af et midlertidigt nationalt lederskab bestående af generalsekretærerne for alle nationale og islamiske kræfter.

Blair udpeget til "fredsdiplomat" i Mellemøsten
[Netavisen - link 27.06.07] aljazeerah (eng)
Krigsforbryderen Blair er gået af som premierminister, men er nu udnævnt som "fredsmægler" for Kvartetten bestående af USA, FN, EU og Rusland. Det samme som at udnævne en pyroman til at være brandmand.

CIA storleverandør af lejemord
[Netavisen - link 27.06.07] Politiken
Den amerikanske efterretningstjeneste har lagt dokumentation for flere af bureauets krimminelle aktiviteter fra 1953 til 1973 ud på sin hjemmeside.

CIA ville myrde Castro
[Netavisen - link 27.06.07] TV2
Den amerikanske efterretningstjeneste CIA havde en plan om at slå Cubas leder, Fidel Castro, ihjel med giftpiller. Det viser nogle af de hundredevis af hemmeligstemplede papirer som CIA offentliggjorde sent i aftes. Toppen af isbjerget af CIA´s kriminelle aktiviter som fortsætter.

Mexico protesterer mod USA over grænsemur
[Netavisen - link 25.06.07] DR
Det mexicanske udenrigsministerium har i en note til USAs ambassadør forlangt, at USA "øjeblikkeligt fjerner" en grænsemur, som USA har opført inde på mexicansk territorium.

Narkoproduktion i Afghanistan stiger eksplosivt
[Netavisen - link 25.06.07] Politiken
Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan er ved at blive verdens førende narkoområde. Den samlede afghanske opiumproduktion steg næsten 50 pct. på et år.

Storbritanien: Offentligt ansatte boykotter Israel
[Netavisen - link 25.06.07] arbejderen
Storbritanniens st ørste fagforening, UNISON, fagforening for offentligt ansatte, har på sin kongres besluttet at boykotte Israel i protest mod besættelsen og behandlingen af palæstinenserne.

Olmert vil forsyne Abbas med pansrede køretøjer
[Netavisen - link 25.06.07]ynet.news (eng)
Den israelske besættelsesmagts del og hersk politik lægger nu op til yderligere at anstifte borgerkrig og undertrykkelse pr. stedfortræder. Men frygter også muligheden af at våbnene kan ende i de forkerte hænder og vendes mod dem selv.

Front mod USA's hegemoni i Mellemøsten
[Netavisen - link 25.06.07] Revolusjon (no)
Sluterklæring: Mellemøstens mest progressive partier har for første gang mødtes i Tyrkiet på invitation fra det tyrkiske arbejderparti EMEP og Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti, som arrangerede konferencen Folkenes modstand mod imperialistiske angreb i Mellemøsten. Her er slut-erklæringen.


Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder