Netavisens nyhedslinks uge 42
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

   
Faglige nyheder - Se Labour Start

Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Bush krise: Ny taktik i Irak
[Netavisen - link 21.10.06] Politiken
Presset af den stadig voksende modstandsbevægelse er den amerikanske /britiske besættelsesmagt i akut krise. "Irakiseringen" virker ikke og modstandsbevægleser vinder terræn. - Briterne anbefaler nu, at USA involverer Syrien og Iran i Iraks fremtid.

Tabstal i Irak skal skjules
[Netavisen - link 21.10.06] Politiken
FN må ikke længere få oplyst, hvor mange der bliver dræbt i Irak.

Afghanistan: Nato presser medlemsdlande for flere tropper
[Netavisen - link 23.10.06] Klassekampen (no)
Den militære Nato ledelse er foruroliget over den øgede modstand som Nato møder og presser på for flere tropper. Der er pt. 37000 besættelsessoldater fra 37 lande under Natos kommando.

Nürnbergdommen kan ikke fejes ind under gulvtæppet
[Netavisen - link 20.10.06] The Guardian (eng)
Nürnbergdommen kan ikke fejes ind under gulvtæppet. Domstole er begyndt at acceptere at krig mod Irak er en forbrydelse. I Storbritanien og Irland kan protesterende fredsaktivister, der har ødelagt udstyr for at forhindre illegale krigshandlinger, vandre ud i friheden.

USA indrømmer de har tabt slaget om Baghdad
[Netavisen - link 20.10.06] The Guardian (eng)
Præsident Bush må indrømme at deres iværksatte offensiv omkring Bagdhad er tabt og at krigen i Irak i dag kan sammenlignes med Tet offensiven i Vietnam.
Se også
USA erkender nederlag i Bagdad
[Netavisen - link 20.10.06] Politiken

USA "Über Alles"
[Netavisen - link 19.10.06] Politiken
Et amerikansk facistoid direktiv der netop er underskrevet af præsident Bush giver USA fuld ret til at beherske verdensrummet, og ret til at stoppe andre nationers aktiviteter.

Video: Den irakiske modstand i aktion i september 2006
[Netavisen - link 19.10.06] Frit Irak Blog
I denne video på godt 46 minutter (71,4 Mb) ses den stadig styrkede væbnede irakiske modstandsbevægelse i aktion i løbet af september 2006.

Privatisering af el truer med at flere lande kan gå i sort
[Netavisen - link 18.10.06] Politiken
Hvis Europa ikke skruer ned for energiforbruget, risikerer lande som England, Frankrig og Grækenland at gå i sort. Privatisering betyder, at der ikke er nok virksomheder, der producerer strøm.

Tjekiet: Indenrigsministeriet opløser ungdomsorganisation
[Netavisen - link 17.10.06] RKU (sv)
Det tjekiske indenrigsdministerium har opløst KSM der erklærer sig som en kommunistisk ungdomsorganisation. Årsag: KSM kræver i sit politiske program at privatejendommen over den samfundmæssige produkton erstattet af kollektiv ejendom. Opløsningen må fordømmes af alle demokratisk indstillede mennesker.

Tusinder marcherer i solidaritet med modstanden
Mens den europæiske anti-krigsbevægelse debaterer intervention marcherer tusinder i solidaritet med modstanden, som det skete ved protestdemonstrationen i Rom den 30. september.

3000 besættelses soldater dræbt i Irak siden 2003
[Netavisen - link 17.10.06] DR
De amerikanskledede besættelsesstyrker i Irak har officielt rundet 3000 dræbte soldater. Det reelle tal er langt højere og medtager f. eks. ikke dræbte fra de mange udliciterede militøropgaver.

Verden sulter mere end nogensinde
[Netavisen - link 16.10.06] Vestkysten
I dag mandag er det ti år siden, at statsledere fra 176 lande blev enige om at standse den globale sult og halvere antallet af underernærede mennesker i verden inden 2015. Virkeligheden er at verden sulter mere end nogensinde.
Se også
Tidl. KP artikel: 800 millioner
[KP21, 2004] 800 millioner er så fattige, at de laver i en kronisk tilstand af sult og underernæring. 1,2 milliarder lever for under 1 dollar om dagen.

Krigs-købmændenes paradis
[Netavisen - link 16.10.06] Flamman (sv)
USA's globale terrorkrig har på nuværende tidspunkt kostet landets skatteydere mere end samtlige ulandes gæld til den imperialistiske verden.

Forgæves brandslukning
[Netavisen - link 16.10.06] Revolusjon (no)
Det kurdiske separatist- og kollaboratørstyre i Nordirak vil som led i sine ambitioner selv beholde indtægterne fra områdets rige olieresurser. Dette og den igangværende etniske udrensning af ikke-kurdere giver besættelsesmagterne sved på panden.

Gaza Israels testområde for nye våben
[Netavisen - link 16.10.06] Klassekampen (no)
En ny italiensk rapport viser, at Israel har brugt eksperimentelle våben i Gaza. Våbnene kan give dramatiske skader såsom afrevne kropsdele og være kræftfremkaldende.

FN-Nordkorea: Resolutionsteksten - på engelsk
[Netavisen - link 16.10.06] Politiken
FN's Sikkerhedsråd har ensstemmigt vedtaget en resolution, der i modstrid med international ret, indfører sanktioner mod Nordkorea efter atomprøvesprængningen for knap en uge siden.


     ___________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder