Netavisens nyhedslinks uge 40
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Regeringen mister flertallet
[Netavisen - link 08.10.06] Politiken
En ny Vilstrupmåling viser regeringen har mistet sit flertal.

Mit livssyn: Kristeligt Dagblad interviewer Lars Grenaa

[Netavisen - link 07.10.06] Kristeligt Dagblad
27-årige Lars Grenaa har været medkoordinator af ugens demonstrationer mod forholdene på daginstitutionsområdet. I 2003 hældte han maling over statsministeren, og under afsoning i Vestre Fængsel meldte han sig til kirkekoret

Århus:Pædaogstrejken slut - kampen fortsætter
[Netavisen - link 07.10.06] Strejke 06
Pædagoger og pædagogmedhjælpere, går på arbejde igen på mandag. Det er under store protester og i dyb utilfredshed med det budgetforlig der nu er vedtaget. Vi fortsætter kampen for at få det omgjort.

Venstre angriber Budskab fra Græsrødderne under åbningsdebatten
[Netavisen - link 06.10.06] TV2 Nyhederne
Venstres nye politiske ordførerTroels Lund Poulsen debuterede med et latterligt angreb på Budskab fra Græsrødderne, den folkelige bevægelse, som Thomas Koppel tog initiativ til under Muhammed-krisen. Størstedelen af demonstranterne, der fyldte Christiansborg Slotsplads på Folketingets åbningsdag, var ifølge Troels Lund Poulsen ikke bekymrede forældre, men foreninger med en anden dagsorden.
Se også
Hr ordfører - hvad sker der med velfærden? DR

Regeringens politik skaber ulighed
[Netavisen - link 06.10.06] Fagligt Ansvar
Statsministeren har hævdet, at det ikke er ikke regeringens mål at øge uligheden i samfundet, tværtimod og at regeringen søger at modvirke at uligheden bliver for stor. Men i praksis er uligheden i VK – regeringens periode steget betydeligt i kraft af regerngens politik.

Ny dansk soldat dræbt i Irak
[Netavisen - link 06.10.06] Politiken

Under en ildkamp ved Basra blev endnu en dansk soldat torsdag aften hårdt såret og døde senere af sine kvæstelser. Han blev dermed er seks danske soldater blevet dræbt under den danske besættelse i Irak.

Statsadvokat underkendt i knippelsag
[Netavisen - link 06.10.06] Modkraft
Statsadvokaten i København ville ikke undersøge politiets knippelslag mod anholdte, men da Politiklagenævnet underkendte beslutningen, skiftede statsadvokaten mening. Ungdomshuset kræver, at der drages konsekvenser overfor politiledelsen.

Kristelig 'fagbevægelse' sammenligner pædagoger med terrorister
[Netavisen - link 05.10.06] 3F
Kristelig Fagbevægelse, som er langt mer kristelig end faglig, ser ligheder mellem pædagogernes og terroristernes måde at kæmpe på. "Deres strejker er ulovlige, og de tager sagesløse som gidsler", skriver deres landsformand.

Forældre-blokader og strejker giver resultater
[Netavisen - link 05.10.06] Arbejderen
Efter pres fra pædagoger og forældre har kommunalpolitikerne i 15 kommuner enten direkte opgivet besparelser eller åbnet for dialog. Det viser tilbagemeldinger fra BUPL's lokale afdelinger.

Århus: Hjemmehjælpere har fået nok
[Netavisen - link 05.10.06] DR
Igen i dag er der stor demonstration foran Rådhuset i Århus. Kravet er, at budgetforliget bliver genåbent.

Fortsat personhetz mod Lars Grenaa
[Netavisen - link 04.10.06] Ekstra Bladet
Dagens leder i Ekstra Bladet er et stort personangreb på den 'kommunistiske politiker og voldsmand Lars Grenaa' og et stort forsvar for regeringen. Den er sikkert skrevet af en livsfarlig nykonservativ spritbilist, den tidligere Engell - manden der sørger for at Ekstra Bladets image er rødt og indhold kulsort.

Strejker og blokader fortsætter
[Netavisen - link 04.10.06] DR
Der bliver ikke ro på børneinstitutionsområdet.Det ligger f. eks.  fast, at de århusianske pædagoger fortsætter foreløbg ugen ud og forækkdre i København fortsætter med bokader.

Desperate boligspekulanter sælger ud
[Netavisen - link 04.10.06] Børsen
Mange småspekulanter og ejendomsudviklere med en kometkarriere bag sig er for tiden i alvorlige vanskeligheder.
Se også
Dyre lejligheder rasler ned i pris
[Netavisen - link 04.10.06] Børsen
Byggejord har tabt 10-15 pct. af værdien på mindre end et halvt år - nye lejligheder på havnefronten i København sælges nu med store tab.

Børn lider på asyl-centrene
[Netavisen - link 04.10.06] DR
Hver fjerde beboer på asylcentrene er et barn. Og mange af dem har det svært med flytninger fra center til center, forældrenes psykiske problemer og usikkerheden.

Demonstrationer landet over mod nedskæringer
[Netavisen - link 03.10.06] 3F
Tirsdag går danskerne på gaden for velfærd i mindst ti byer landet over. Regeringen må stoppe den stramme kurs overfor kommunerne, mener arrangørerne. Tirsdag er valgt, fordi Folketinget åbner, og formålet er at forene de mange lokale protester til et krav om velfærd overfor regeringen og andre nedskæringspolitikere.

Mindst 102 forældreblokader i hovedstaden
[Netavisen - link 03.10.06] Politiken
Der bliver farvestrålende bannere, halvkold kaffe og venlig civil ulydighed over hele København og forstæder i morgen.

Dansk Front glæder sig over bombe mod Islamisk Forening
[Netavisen - link 03.10.06] Politiken
Bomben mod en somalisk forening i Århus peger på racistisk terror. Dansk Front lægger ikke skjul på at de fryder sig. Det er snart et år siden at rabiate højreorienterede bøller overfaldt et møde i antirascistisk netværk. En sag som Århus Politi siden forsøgte at henlægge som uopklaret selvom de anholdt adskillige af gerningsmændene. Anklagemyndigheden har siden tvunget politiet til at fortsætte - de ansvarlige går stadig frit rundt.

Nye kommuner sætter turbo på udlicitering
[Netavisen - link 02.10.06] Ugebrevet A4
De danske kommuner vil i de kommende år udlicitere en langt større del af deres opgaver, end de hidtil har gjort. Og alt lige fra bygge- og anlægsopgaver til ældreplejen kommer i spil. Det er noget rigtig møg, udtaler FOA's formand.

BUPL afviser smædekampagne
[Netavisen - link 02.10.06] Poltiken
BUPL er blevet kritiseret for at føre smædekampagne mod regeringen. Vi reagerer mod konsekvenserne og ville også gøre det ved forringelser under en socialdemokratisk regering.

Pseudosocialistisk kollaboratørvirksomhed

[Netavisen - link 02.10.06] Proletæren (sv)
Det svenske Venstreparti kræver, at Sverige skal åbne et konsulat i irakisk Kurdistan. Dermed går SF's søsterparti i spidsen for at normalisere relationerne med et regime, som er indsat gennem krig og okkupation.

Norge ramt af social dumping
[Netavisen - link 02.10.06] Revolusjon (no)
Der er nu allerede omkring 150.000 billige østarbejdere i Norge, mere end i de to andre skandinaviske lande tilsammen. En faglig organisationsgrad på ca. 50 pct. imod vores ca. 80 pct. er en vigtig forklaring. Og EØS-landet Norge vil med EU's nye servicedirektiv fremover ikke kunne foretage noget
imod den sociale dumping.

Yngre og veluddannede segner af stress

[Netavisen - link 02..10.06] DR
Stadig flere danskere mister evnen til at arbejde som en direkte konsekvens af psykiske nedture og stress.

__________________________________

Tilbage til Nyheder