Netavisens nyhedslinks uge 6
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Norske nyheder

Alle links åbner i selvstændigt vindue


Aarhus og Odense: Højreekstreme demonstrationer
[Netavisen - link 11.02.06] Modkraft
Fremmedfjendske, sorte grupper i både Odense og Århus indkalder til demonstrationer mod »flygtninge- og indvandrerkriminaliteten« og til støtte for Jyllands-Posten.

DF og C: Tag statsborgerskab fra imamer
[Netavisen - link 11.02.06] DR
I et forsøg på at udbygge krisen og aflede fra regeringens og DF's ansvar foreslår Pia Kjærsgård at statsborgerskab tages fra angivne imamer. Blandt andet for at sige hvad der er rigtigt: at afbrænding af koran i Danmark ikke kun behøves rygter og bakkes op af de Konservatives formand for indfødsretsudvalget.

Mohammed-tegninger - TV2:En tidslinie
[Netavisen - link 11.02.06] TV2

Mohammed-krisen - DR Tidslinie
[Netavisen - link11.02.06] DR

Svenskerne skrotter benzinen i 2020
[Netavisen - link11.02.06] DR
Den svenske regering vil gøre Sverige uafhængig af olie og benzin i 2020.

Europarådet på vej med kritik mod Danmark
[Netavisen - link11.02.06] DR
Den danske regering vil snart blive opfordret af Europarådet til at skride ind over for fjendtlighed og diskrimination mod muslimer. Opfordringen kommer i en rapport fra Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI), som vil blive offentliggjort senest i april måned.

Indonesien aflyser badminton venskabskamp
[Netavisen - link 10.02.2006] Politiken
Det indonesiske badmintonforbund aflyser landskamp mod Danmark som følge af Muhammed-tegningerne.

Regeringen klar med legalisering af et 3. arbejdsmarked
[Netavisen - link 09.02.06] 3F
Indførelse af beskæftigelsescentre på danske virksomheder, hvor ledige arbejder gratis mod at få indblik i arbejdsmarkedet, kan føre til mere ulovlig aktivering, advarer 3F.

DA: 100.000 klar til job
[Netavisen - link 09.02.06] Politiken
Knap 100.000 ledige er uden job, selvom de har kvalifikationer for at være i beskæftigelse, viser en analyse i Dansk Arbejdsgiverforenings blad Arbejdsmarkedspolitisk Agenda.

Jyllands-Posten dropper nye tegninger
[Netavisen - link 09.02.06] Politiken
Jyllands-Postens kulturredaktør ville bringe nye tegninger, denne gang af Jesus og jødeudryddelser. Nu fastslår avisens chefredaktion, at der alligevel ikke bringes nye tegninger.
Hvor længe holder kultur og chefredaktøren malet op i krogen i forsvaret af "retten til at håne og ydmyge"- alt imens A.P. Møller og andre tæller på kasseapparatet.

Skadekontrol: JP Chefredaktør bør gå
[Netavisen - link 08.02.06] DR
Ikke uventet diskuteres nu åbent om Jyllands-Postens chefredaktør bør gå - et desperat forsøg på skadekontrol. At udlandets reaktioner og syn på Danmark skal ses i sammenhæng med Danmark som Europas mest fremmedfjendtlige land og dansk krigsdeltagelse i USA's krige og regeringens ansvar, sætter de ikke til debat.

3F: Sammenhold på tværs af religion
[Netavisen - link 08.02.06] 3F
I kølvandet på Mohammed reaktionerne internationalt opfordrer 3F til sammenhold på arbejdspladserne. Men heller ikke de blot antyder at problemets kerne skal findes i en langvarig muslimhetz , en dansk fremmedfjendtlig politik og dansk krigsdeltagelse sammen med USA - reelt freder de Fogh.

Også boykot af dansk skibsfart?
[Netavisen - link 07.02.06] Ingeniøren
På et møde i Cairo i denne uge vil handelskamrene for de arabiske lande diskutere en boykot af dansk skibsfart. Det kan betyde milliardtab. Regningen for muslimhetz og krigsdeltagelse stiger og stiger.

"Velfærdsreform" udskydes pga. Mohammed-krisen
[Netavisen - link 07.02.06] Politiken
Regeringen har besluttet at udskyde sit bud på hvordan de vil gennemføre omfattende angreb på sociale forhold, herunder efterlønnen. Lige nu er regeringen optaget af sin selvforskyldte internationale krise. Oprindelig havde regeringen varslet offentligørelse af deres plan inden 1. marts.

Mærsk "afstand" til Muhammed-tegningerne
[Netavisen - link 07.02.06] TV2
A.P. Møller Mærsk Danmarks største virksomhed med forbindelse til udlandet udtaler nu til forretningsforbindelser at koncernen tager afstand fra tegningerne. Mærsk den danske men internationale havne- og container gigant og fortaler for Irakkrigen håber at kunne blive holdt udenfor boykotten af danske firmaer. De er udmærket klar over at de voldsomme reaktioner vedrørende tegningeren også skyldes USA's besættelse af Irak som Danmark deltager i.

Danmark betaler prisen for hetz og krigsdeltagelse
[Netavisen - link 06.02.06] Audio-video Orientering

Danmark i spidsen for anti-islamisk korstog
[Netavisen - link 06.02.06] Klassekampen (no)

Masseanholdelser i Hillerød
[Netavisen - link 06.02.06] Politiken
Politiet anholder antiracister og beskytter nazister med Dannebrog.Demonstrationer for og imod Muhammed-tegningerne startede fredeligt, men er endt i masseanholdelser og tåregas.

Norsk fagbevægelse kræver Bolkestein-veto
[Netavisen - link 06.02.05] Revolusjon (no)
Det norske LO er blevet presset nedefra til at kæmpe imod EU's Bolkestein-direktiv, som Norge er underlagt i henhold til EØS-aftalen.

Bønderne er afgørende for arbejderklassen
[Netavisen - link 06.02.05] Flamman (sv)
Under rubrikken "Arbejdere i alle lande - konflikt eller samvirke?" har faglige repræsentanter været samlet fra Sverige og Tyskland, Kina og Indien, Brasilien, Nigeria og Sydafrika, Argentina og Canada - det vil sige både fra verdens gamle og nyligt industrialiserede lande. Den egyptiske dissident-berømthed Samir Amin deltog og er her interviewet om klassekampen i verden i dag, herunder fremvæksten af massemigration og racismen som
middel til at lamme arbejderbevægelsen.

Blasfemi eller forhånelse - i hvert fald hetz mod folkegruppe
[Netavisen - link 06.02.05] Proletæren (sv)
Når ytringsfriheden anvendes til at forhåne en udsat minoritet og bidrage til den bigotte, småborgerlige fremmedfjendtlighed, som er så typisk i Danmark, så anvendes den i et reaktionært syfte. Virkelig satire skal angribe magten og blotlægge ens egen nations fordomme - ikke forstærke disse fordomme.

Det brune Danmark
[Netavisen - link 06.02.05] Aftonbladet (sv)
Svenske Aftonbladets undrende, stærkt kritiske leder om søsterlandet Danmark, hvor man med gysen kan følge en stærkt højredrejet politisk udvikling, med Muhammed-tegningerne som toppen af det islamofobiske isbjerg.

Danmark: EU's mest fremmedfjendtlige land
[Netavisen - link 06.02.05] Aftonbladet (sv)
Den svenske forfatter og debattør Jan Guillous vrede kommentar til nabolandet Danmark, hvor statsminister Fogh stryger racismen med hårene under sagen om de racistiske tegninger i Jyllands-Posten. Den brune smitte er også ved at få fodfæste i svensk boulevardpresse.

Moské: Politikens "løsning" i Mohammed-sagen
[Netavisen - link 01.02.06] DR
Politiken der er en del af Jyllandsposten's bladkoncern er kommet med forslag om bygning af en moské. Men hvorfor ikke bygge en ny udlændingelov fjernet for diskrimination - hvorfor ikke trække de danske tropper hjem fra Irak og Afghanistan. Hvorfor ikke adskille kirke og stat så danske borgere ikke tvangsindlægges via finansloven til at støtte den danske statskirke. Vigtige signaler til indvandrere og danskere - og selvfølgelig har muslimer ret til at bygge en moske.

Mærsk dukker sig i Mohammed-sagen
[Netavisen - link 01.02.06] Politiken
A.P. Møller - Mærsk er ikke ramt af boykot, men er bange for at bive det. Men Mærsk er blevet udpeget i en arabisk TV-udsendelse. Derfor ønsker Mærsk ikke at deltage i debatten. Bange for at få udstillet koncernens støtte til USA's og Danmarks krig og besættelse af Irak. Et vigtigt element i den folkelige vrede fra Mellemøsten.

Hvorfor valgte Jyllandsposten Mohammed men ikke Holocaust
[Netavisen - link 31.01.06] POlitiken, Aljazeerah
Aljazeerah Live interview: - Flemming Rose hvorfor valgte De Mohammed og ikke Holocaust. - Der kom intet svar. Interview med Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose.

Norge: Tegningerne er at be om civilisationskrig
[Netavisen - link 31.01.06] Aftenposten
Palæstinensernes repræsentant Yasser Najjar i Norge finder Jyllandsposten's"undskyldning" hul. - Det er det samme som en bilist der bevidst kører over din fod og derefter siger, at han ikke ville skade hvorefter han siger at han blot ville afprøve sine nye dæk.

Pia Kjærsgård: Jeg fortryder intet
[Netavisen - link 31.01.06] Politiken
Intern mail i Dansk Folkeparti om en pt. mere afdæmpet tone i udlændinge debatten preller af på partiformand Pia Kjærsgaard.

JP undskylder IKKE Mohammed karrikaturerne

[Netavisen - link 31.01.06] DR
Selvom Jyllandsposten tidligere havde udtalt de aldrig ville sige undskyld vedr. Mohammedtegningerne, blev Jyllandsposten tvunget til at taget ordet undskyld i brug. Jyllandsposten forsøger i en udtalelse på arabisk at "undskylde" (beklage) folk føler sig krænket: Men undskylder ikke og fortryder ikke at have bragt tegningerne.Tegninger som Jyllandsposten var blevet advaret imod af en religionskyndig fra Århus Universitet.

Muhammed-tegninger

Kommentarer fra arabiske og muslimske aviser

Leder: Uansvarlig
[Netavisen - link 30.01.06] Arab News, Saudiarabien (eng)
Medierne i de arabiske og muslmske lande har informeret grundigt om Muhammed-tegningerne og den danske regerings holdning. Der er ingen 'misinformation' - informationerne er bedre end dem, den danske offentlighed præsenteres for. Her en leder fra Arab News, Saudiaabien.

Something rotten in the state of Denmark?
[Netavisen - link 30.01.06] Af Miranda Husain, Daily Times, Pakistan (eng)
Synspunkt: Når et folk mener, at dets tro eller værdier er under beskydning, føler de sig naturligvis tvunget til at forsvare dem.

Leder: Respekter religiøse følelser
[Netavisen - link 30.01.06] Khaleej Times, Forenede Arabiske Emirater (eng)
Der må lægges pres på lande som Danmark, som foretrækker tilskuerens tavse rolle over for disse skammelige handlinger mod en ædel tro.

___________

Mellemøsten: Massiv vrede mod Danmark
[Netavisen - link 30.01.06] TV2
Vreden mod Jyllandsposten og den danske regering breder sig mere til alle lande i Mellemøsten. Mellemøstens folk er også bekendt med, at den danske deltagelse i anti-islamkampagen, Jyllands Postens Mohammed tegninger, er et land som er aktiv deltager i Bush's krig og besættelse af Irak.
-Nyhedsliste vedr. sagen


Læs også
Vreden mod Danmark udvikler sig
[Netavisen - link 30.01.06] Børsen
Kræver FN resolution mod Danmark
[Netavisen - link 30.01.06] Aljazeerah (eng)

Jyllands-Posten var advaret om Muhammed-opstand
[Netavisen - link 30.01.06] Politiken
Jyllands-Posten forsøger at spille uskyldig over mange muslimers vrede over tegningerne af Muhammed. Men avisen var advaret af en fremtrædende ekspert på forhånd. Det der skulle være endnu et bidrag til mistænkeliggørelse af muslimer er blevet en boomerang for regeringen og Jyllandsposten - et af deres hoforganer. Det kan også koste på handelsbalancen at så splittelse.

Muhammed-tegninger: Danmark betaler prisen
[Netavisen - link 30.01.06] Middle East Online (eng)
Middle East Online beskriver hvordan presset stiger mod Danmark pga. Jyllands Postens racistiske Muhammed tegninger og den danske statsministers ignorering.

____________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder