Netavisens nyhedslinks uge 47
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
EU-Observer Press Review
Nyheder fra folkenes kamp:
Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Venezuela: Vidneudsagn om USA involvering i bombning
[Netavisen - link 27.11.05] GreenLeft (eng)
Et nøglevidne, i retssagen mod de der er anklaget for likvidering af Venezuelas statanklager Danilo Anderson, har identificeret FBI-og CIA agenter som involverede i planlægningen af hans død. Anderson ledte en undersøgelse mod deltagere i militær-kuppet april 2002, som kortvarig væltede Hugo Chavez.

Lys i sigte: John Murtha sætter en historisk proces igang
[Netavisen - link 27.11.05] Global Research (eng)
Washingtons magtkorridorer blev rystet da "høgen" John Murtha udblæste sandheden om USA´s krig i Irak. Det blodbestængte Bush regime gik i hysterisk panik ligesom rotter, der pludselig bliver udsat for lys.

USA planlægger et langt, langt ophold i Irak
[Netavisen - link 26.11.05] uruknet.info (eng)
USA´s luftvåbens senior officer, general John Jumper fastslog at amerikanske krigsfly ville forblive i Irak for at bekæmpe modstandsstyrkrer og beskytte det amerikansk-installerede regime "mere eller mindre på ubestemt tid". Derfor er de igang med at bygge fire permanente hovedbaser som kræver massivt infanteribeskyttelse.

UK godkender tortur, siger Amnesty
[Netavisen - link 26.11.05] The Independent (eng)
Amnesty International anklagertt Blair-regeringen for at undergrave årtiers kampagne mod tortur gved at give grønt lys for brug af oplysninger opnået ved tortur i forbindelse med den såmkaldte 'krig mod terror'. Amnesty vil lancere den største kampagne nogensinde.

Irak rapport: Det drejer sig om olie
[Netavisen - link 25.11.05] Mondo Washington (eng)
"Råolie plan" en guldgrube for olieindustrien, konstaterer de engelsk amerikanske oliemonopoler

Is afslører eksplosiv stigning i drivhusgasser
[Netavisen - link 25.11.05] Politiken
Mængden af drivhusgasser i atmosfæren er på sit højeste i 650.000 år, viser nye resultater af isboringer fra Antarktis. Det betyder, at vandstanden i verdenshavene vil være være fordoblet om 150 år.

Aviser må ikke skrive mere om Bushs bombeplaner
[Netavisen - link 24.11.05] Politiken
Den britiske regering truer med at sagsøge aviser, der skriver mere fra hemmeligt dokument om at bombe tv-stationen al-Jazeera.

Iraks olie: Krigsbytte
[Netavisen - link 24.11.05] uruk.net (eng)
Amerikanske og britiske multinationale selskaber er i færd med at sikre sig adgangen til de irakiske olierigdomme og har en plan for gennemførelsen af det i løbet af det kommende år. Ingen af de multinationale virksomheder opererer selvstændigt endu på grund af den irakiske modstand - kaldet den sikkerhedsmæssige situation

Sharon: Zionisme i ny forklædning
[Netavisen - link 24.11.05] Proletaren (sv)
Er slagteren fra Sabra og Shatila gået hen og er blevet en due? Medierapporterne omkring Ariel Sharons afhopning fra højrepartiet Likud skal få os til at tænke i de baner. Men det er et illusionsnummer. Sharon forfølger den zionistiske politik han hele tiden har fofulgt, men i ny forkædning.

"Plucking the Daisy"- Sharon styrer ikke mod fred
[Netavisen - link 24.11.05] Media Monitorts Netvork (eng)
Ingen af dem der betragter hvad der foregår på Vestbredden kan tro Sharon er på march mod fred. Uheldigvis for dem selv er mange venstrekræfter ignoranter.

Italien trækker sig ud af Irak i 2006
[Netavisen - link 23.11.05] Politiken
Berlusconi lover, at de 3.000 italienske soldater vil blive trukket ud af Irak i løbet af 2006. Han er under øget pres i spørgsmålet forud for valget i april.

Israel kaster flyveblade over Beirut
[Netavisen - link 23.11.05] Politiken
Israelske fly krænker Libanon's luftrum og kaster propagandamateriale imod oprørsgruppen Hizbollah udover flere byer i Libanon herunder hovedstaden Beirut.

Exit Baghdad
[Netavisen - link 23.11.05] uruknet.info (eng)
Krigen i Irak er ikke til at vinde militært. USA har ikke noget valg, spørgsmålet er som I Vietnam hvor mange der endnu skal dø før det sker.

Memo: Bush ønskede Aljazeera bombet
[Netavisen - link 22.11.05] Klassekampen (no)
USA´s præsident Bush planlagde at bombe den arabiske radio og tv station Aljazeera, rapporterer den engelske avis Daily Mirror, der citerer et downing street memo som var mærket top hemmeligt.

Millioner af børn dør af sult og fejlernæring
[Netavisen - link 22.11.05] DR
Sult og fejlernæring dræber næsten seks millioner børn om året. De dør af sygdomme, der kan behandles, som for eksempel diarre, lungebetændelse, malaria og mæslinger, siger FN's fødevareorganisation FAO i en rapport.

Massive protester mod tysk atomtransport
[Netavisen - link 22.11.05] Modkraft
Atomaffaldstransporten Castor ruller igen. I højeste fart drønede toget med radioaktivt affald gennem Frankrig og passerede søndag den fransk-tyske grænse. Tusindvis af atomkraftmodstandere i aktion.

Irakisk politi dræbte fanger med elektriske bor
[Netavisen - link 21.11.05] Politiken
Irakiske politifolk, som var rekrutteret og trænet af de britiske styrker i Basra, har tortureret mindst to fanger til døde med elektriske bor.

Baggården i oprør
[Netavisen - link 21.11.05] Kontradoxa
Mens USA siden 2001 har besat Afghanistan, Irak og har jagtet "terrorister", er dets traditionelle baggård - Latinamerika - drevet stadig længere mod venstre.

Sultestrejke for ytringsfrihed
[Netavisen - link 21.11.05] Revolusjon (no)
Lederen af det tunesiske kommunistparti Hamma Hammammi har sammen med andre oppositionelle været i sultestrejke siden 18. oktober med krav om ytringsfrihed og menneskerettigheder. Tunesien er USA-allieret og har strammet den fascistiske undertrykkelse under "antiterror"-påskud

Churchill holdt hånden over Franco
[Netavisen - link 21.11.05] Århus Stiftstidende
Winston Churchills had til kommunismen var ifølge en ny bog udslagsgivende for, at Francos fascistiske regime kunne leve uforstyrret videre efter anden verdenskrig.

Chavez som forbillede
[Netavisen - link 21.11.05] Proletæren (sv)
En repræsentant for den bolivianske Bevægelse for Socialisme, MAS, fortæller om programmet for partiet, som ser frem mod en valgsejr.

Fysikeren mod gen-virksomhederne

[Netavisen - link 21.11.05] Flamman (sv)

Den berømte indiske antiimperialistiske kritiker Vandana Shiva krydser fingrene for, at WTO's topmøde i næste måned ikke fører til beslutninger, for de gavner altid de transnationale koncerner. Hun forklarer i dette interview om sin modstand mod patenterede genmodificerede afgrøder og privatiseringer af naturresurserne.

"Vestsahara forbliver marokkansk til mindste sandkorn"

[Netavisen - link 21.11.05] Yelah (sv)
Det marokkanske regime har skærpet tonen yderligere på spørgsmålet om det besatte Vestsahara. Journalister jages korporligt bort fra området.

____________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder