Netavisens nyhedslinks uge 7
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

909 mill. offentlige kroner til F.L. Smidth
[Netavisen - link 17.02.05] Fagbladet 3F
F.L. Smidth-koncernen overgår Mærsk i modtagelse af aktieinvesteringer og lån fra IFU og IØ. De fleste penge er brugt på cementfabrikker.

Virksomhedernes overskud sætter rekord, uden at lønmodtagerne mærker det
[Netavisen - link 17.02.05] Information
På globalt plan skovler virksomheder penge ind, uden at lønmodtagerne mærker meget til det. I Danmark er lønningerne under pres
Se også
Bankerne fik et rekordresultat i 2004
[Netavisen - link 17.02.05] Berlingske Tidende
Landets banker kom som ventet ud af 2004 med rekordresultater. Fra 2003 til 2004 steg udbetalingen til aktionærerne med over 40 procent.

Nationalmuseet tvunget til at sælge ud af kulturarven
[Netavisen - link 17.02.05] Politiken
Finansministeriet presser Nationalmuseet til at finde penge til to nye magasiner ved at sælge bygninger nær det historisk enestående Brede Værk. SF og Dansk Folkeparti kalder den fremtidige kulturminister i samråd.

Søren Kam tavs efter juridisk nederlag
[Netavisen - link 17.02.05] Politiken
Søren Kam har lidt nederlag i Procesbevillingsnævnet, hvilket indebærer, at Danmark kan fortsætte udleveringssagen mod den 83-årige eks-SS'er. Kam vil ikke kommentere udviklingen.

Henriette Kjærs mand i sag mod 3F
[Netavisen - link 17.02.05] Fagbladet 3F
3F har rejst inkassosag mod Strategikompagniet, der var drevet af Erik Skov Pedersen under SiD's DIS-kampagne. Det skyldige beløb er 143.000 kr.

Mærsk malker statskassen
[Netavisen - link 16.02.05] Modkraft
Det multinationale selskab A.P. Møller - Mærsk A/S, der i 2003 havde et overskud på 13 milliarder kroner efter skat, har modtaget investeringer og lån på over en halv milliard kroner til erhvervsprojekter, skriver 3F.

Det A.P. Møller-financierede DF kræver nye regler for partistøtte
[Netavisen - link 15.02.05] Yelah
Pia Kjærsgaard vil ændre lovgivningen for partistøtte, så fagforeningsmedlemmer aktivt skal tilmelde sig, hvis de vil give støtte til et parti. Forslaget kommer efter at flere fagforbund har erklæret sig interesseret i at genindføre støtten til Socialdemokratiet. Hvad om Maersks medarbejdere først valgte deres bestyrelse - og at medarbejderne derefter fordelte midler til partierne?

WSF: Chartereventyr for fine venstrefløjsere
[Netavisen - link 15.02.05] Yelah (sv.)
Hid kommer altså venstreintellektuelle og holder fine revolutionære taler. Unge, som lever festivalliv. Men de allerfattigste har ikke råd til at begive sig hertil. Vi fortsætter med at tale om dem i stedet for med dem.

Folkhemmets pensionister
[Netavisen - link 15.02.05] Flamman (sv.)
Syv ud af ti svenskere i arbejds-alderen tror ikke, at samfundets resurser rækker til at give dem støtte som gamle. Kvinder og lavindkomstgruppen fremviser størst uro. En undersøgelse viser, at 40 procent af de adspurgte folk med lav indkomst til og med er bange for at blive gamle.

Grå arbejdsmarked dølges
[Netavisen - link 14.02.05] Orientering (radio)
Kommunernes egne oplysninger viser, at de i takt med, at de fra 2003 til '04 har oprettet 2.500 støttede stillinger, samtidig har nedlagt et tilsvarende antal ufaglærte job rundt omkring i kommunerne. Men på det private område er den slags oplysninger ikke tilgængelige. Derfor er det umuligt for arbejdsmarkedets parter at holde øje med, at der ikke sker misbrug.

Folketingsvalget i kolonierne
[Netavisen - link 14.02.05] Orientering (radio)
Både i Grønland og på Færøerne er det forholdet til Danmark og komplicerede selvstyreprocesser, der har spillet en stor rolle i valgkampen.

Kapitalistisk by-nedlæggelse
[Netavisen - link 14.02.05] Proletæren (sv.)
Reportage fra den forhenværende industriby Bengtsfors i Vestsverige, som lider under kapitalens og EU's skalten og valten med arbejdspladser. Byen er på det nærmeste ved at lukke ned pga. udflagning.

_______________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder