Netavisens nyhedslinks uge 50
Verden rundt
Se også
Danmark og Norden - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

REdNEWS
Faglige nyheder - Se Labour Start
Nyheder om krig og fred - Se Antiwar
Nyheder fra folkets kamp i Colombia - ANNCOL - Venezuela VHeadline.com - Filippinerne Bulatlat - Nordkorea KCNA - Cuba Granma
De arabisk lande: Al-Jazeera (eng) - al-jazeera-info
'Den muslimske verden' - Islam Online - Irak: albasrah

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Mareridtet er Falluja
[Netavisen - link 11.12.04] Antiwar.com (eng)
Fallujas rædsler begynder at komme for dagen: Reportage om Fallujas situation og Dahr Jamail billedafsløringer. Hunde der spiser døde mennesker truer med at udløse hundegalskab

Mere end 5500 amerikanske soldater deserteret
[Netavisen - link 10.12.04] CBS (eng)
Som en generation før dem flygter amerikanske soldater i stigende grad til Canada, for at undgå at deltage i en krig, de finder meningsløs og ulovlig. Dengang var det Vietnam, i dag er det Irak.
Se også
Den amerikanske hær plages af desertering og lav moral Times (eng)

USA vil straffe besværlige lande
[Netavisen - link 10.12.04] Politiken
Lande, der ikke vil garantere amerikanske soldater og politikere immunitet ved Den Internationale Straffedomstol, risikerer at miste millioner i amerikansk bistand. Det fremgår af en ny lov fra præsident Bush

Falluja knækkede ikke ryggen på den irakiske modstand
[Netavisen - link 09.12.04] Af Patrick Cockburn og Andrew Buncombe Counterpunch (eng)
CIA-advarsel om Irak, mens US soldat nr. 1000 er dræbt i aktion - efter Bush erklærede kamphandlingerne for ovre.

Amerikansk marinesoldat i Canada: Vi dræbte civile
[Netavisen - link 08.12.04] AFP (eng)
Tidligere amerikansk marinesoldat vidner i asylsag i Canada til fordel for US desertør Jeremy Hinzmann. "Vores enhed dræbte civile. Hvis du ikke ved hvem fjenden er, hvad laver du så der", spurgte den tidligere marinesoldat, der i dag lider af alvorlig depression og post traumatic stress disorder. Jeremy Hinzmann, som han forsvarer, flygtede tidligere i år sammen med sin famile fordi han nægter at deltage i en krig han finder ulovlig og i strid med menneskerettigherne og Genevekonventrionerne.

De rige blæser på fattigdom - satser mere på antiterror
[Netavisen - link 07.12.04] Politiken
Rige lande gør praktisk talt intet for at leve op til løfterne om øget indsats mod fattigdom, fastslår international udviklingsorganisation. Bistandspengene bliver i stadig højere grad brugt på sikkerhedspolitik. Også i Danmark.

Britisk efterretningsrapport: Arafat forgivet
[Netavisen - link 07.12.04] Palestinian Information Center (eng)
Yasser Arafat blev forgivet med 'akontin', et udtræk fra en asiatisk plante af fingerbøl-familien, hævder en britisk efterretningsrapport.

Brasilien: Bristede forhåbninger
[Netavisen - link 06.12.04] Flamman (sv.)
Den socialdemokratiske præsident Lula har ikke levet op til sine løfter til Brasiliens arbejdere og fattige, og hans parti PT ser frem mod nederlag.

USA søger med 'schalburgtage' at splitte Iraks sunni'er og shi'iter
[Netavisen - link 06.12.04] Dahr Jamail - AntiWar (eng.)
Gennem 'schalburgtage' - aktioner, som tillægges den irakiske modstand, men gennemføres af USA og dets irakiske agenter - søger USA at så splid mellem Iraks sunni'er og shi'iter. Derfor angreb man f.eks. provokatorisk en shi'itisk moske i Bagdad. Se den amerikanske uafhængige journalist Dahr Jamails beretning.

Argentina: Kooperationer trues
[Netavisen - link 06.12.04] Flamman (sv.)
De hundredvis af arbejderstyrede fabrikker i Argentina, som er stiftet på de finansielle ruiner af konkursramte virksomheder, trues nogle steder med plyndringer og lukninger fra myndighedernes side, medens de på andet hold kan bidrage legalt til samfundsøkonomien og beskæftigelsen.

Palæstina: Barghouti i præsidentvalget
[Netavisen - link 06.12.04] Klassekampen (no.)
Den fængslede modstandsleder Marwan Barghouti bekræfter sit kandidatur til præsidentposten, Fatah frygter splittelse, og Hamas varsler boykot. Den imperialistisk støttede Abbas er Fatahs officielle kandidat, men Fatah-manden Barghouti står til sejr 9. januar, skal man tro gaden.

Ukraine i centrum
[Netavisen - link 06.12.04] Orientering (radio)
Mængden og sammensætningen af de mæglere, der er sendt af sted til Ukraine - fra den russiske præsident Putins personlige udsending til EU's sikkerhedspolitiske koordinator Javier Solana - taler sit tydelige sprog om, hvor stor nervøsiteten er for, at den politiske situation i Ukraine glider ud af politikernes og diplomaternes kontrol.

Krigscensur
[Netavisen - link 06.12.04] Orientering (radio)
Michael Massing, der er medredaktør af et af USA's mest ansete fagblade for journalistik, beskylder amerikanske medier for ikke at interessere sig for, hvordan kampene og især de amerikanske styrkers fremfærd rammer den irakiske civilbefolkning.

Venezuela: Kup og drab mod demokrati
[Netavisen - link 06.12.04] Orientering (radio)
Det er nu afsløret, at USA var informeret om et kup mod Chávez i 2002 og efterfølgende sammen med Spanien forsøgte at få kup-regeringen anerkendt i Latinamerika. Det lykkedes ikke. Orientering har set på de nye afsløringer om kuppet og dets sammenhæng med mordet på Venezuelas statsadvokat for tre uger siden.

_________________________________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder