Netavisens nyhedslinks uge 21
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Københavnske bygningsarbejdere nægter at rydde Christiania
[Netavisen - link 20.05.04] Politiken
Bygningsarbejdere melder sig i kampen om Christianias fremtid ved at nægte at deltage i nedrivning af fristadens bygninger. Socialdemokraterne lægger afstand til truslen.

Dahl tvunget på ferie efter tortur-udtalelse
[Netavisen - link 18.05.04] Politiken
Forsvarschef Jesper Helsø har mistet tilliden til oberstløjtnant Poul Dahl efter han har forsvaret brugen af tortur for at bekæmpe terrorisme. Efter et hasteindkaldt møde er oberstløjtnanten nu forflyttet fra sin post i Prinsens Livregiment og bedt om at afvikle sin ferie.

Soldaters brug af slagvåben undersøges
[Netavisen - link 18.05.04] Politiken
Flere tidligere udsendte soldater har fortalt, hvordan de har slået irakere med kæppe. Nu vil Forsvarets Auditørkorps undersøge udsagnene.

Oberstløjtnant Poul Dahl forsvarer tortur
[Netavisen - link 17.05.04] Politiken
En tidligere chef for FN i Irak, oberstløjtnant Poul Dahl, chokerer ved på tv at forsvare tortur mod krigfanger som nødvendig forhørsmetode. Røde Kors' generalsekretær Jørgen Poulsen og Tue Magnussen fra Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre er rystede.
Se også
Tortur er Vestens varemærke
[Netavisen - link 17.05.04] Orientering (radio)
Billederne af amerikanske soldaters overgreb på irakiske fanger har rystet mange, for de viser jo det stik modsatte af det, vi er indoktrineret til at opfatte Vesten som. Interview med seniorforsker og antropolog Henrik Rønsbo fra Rehabiliterings- og Forskningscenteret for Torturofre.

Voksende uligheder i Folkhemmet
[Netavisen - link 17.05.04] Yelah (sv.)
De rige i Sverige bliver stadig rigere, mens de fattige bliver fattigere, og det har bevisligt stået på uden ophør i tyve år. De øgende kløfter er særligt ufordelagtige for kvinder, indvandrere og forsørgelsespligtige forældre. Det konstaterer Landsorganisationen, LO, i en frisk rapport.

Folkhemmet er dødens købmand
[Netavisen - link 17.05.04] Yelah (sv.)
Den svenske regering er i færd med at sende højteknologisk støtte til de italienske besættelsesstyrker i Irak. Det strider ikke blot imod folkeretten i sig selv, men også imod den officielle svenske politik.

Tusindvis af job i kloakkerne
[Netavisen - link 17.05.04] Fagbladet
Der er behov for renovering af landets nedslidte kloaknet for milliarder af kroner, viser en undersøgelse. Og det kan betyde tusindvis af job til SiD'ere. Hvis der ellers er "råd" til denne nødvendighed.

Fyret efter læserbrev i Fagbladet
[Netavisen - link 17.05.04] Fagbladet
Buschauffør Nis Hjort fra Svaneke har mistet sit job efter et kritisk læserbrev i Fagbladet, der efterfølgende blev kopieret af Bornholms Tidende. Han kan bare ikke holde sin tjæft, når noget er for åndssvagt, fortæller han.

Stop løndumpingen
[Netavisen - link 17.05.04] Proletæren (sv.)
Vist havde overklassen grund til at fejre 1. maj - ikke arbejderklassens højtidsdag, naturligvis, men EU-udvidelsen og det faktum, at Sverige ikke har indført nogen overgangsregler, hvad angår import af billig arbejdskraft fra de nye medlemslande.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder