Netavisens nyhedslinks uge 37
Danmark og Norden
Se også
Verden rundt - Global debat

Tilbage til Nyheder -----Nyhedslinks ARKIV

Alle links åbner i selvstændigt vindue

Danske virksomheder tjener milliarder i Irak
[Netavisen - link 12.09.03] Politiken
Opbygningen af Irak har indtil videre givet danske virksomheder ordrer på 1,5 milliarder kroner. Og når Iraks olieproduktion kommer i gang, er der udsigt til endnu større indtjening.

Indymedia saboteres af nazister
[Netavisen - link 12.09.03] Modkraft
Højreekstremister oversvømmer Indymedia med porno- og voldsindlæg. Indymedias internationale side har oplevet en strøm af spam-mail op til WTO-mødet, mens svensk Indymedia kæmper mod nazistisk hyldest til mordet på Anna Lindh.

Ja-side står til 50 procent efter ministerdrab
[Netavisen - link 12.09.03] Politiken
En meningsmåling foretaget torsdag efter nyheden om drabet på den svenske udenrigsminister og ja-siger Anna Lindh var kommet frem, viser at jasiden nu har indhentet nej-siden.
Se også
Sifo: Stadig stor ØMU-modstand i Sverige Berlingske Tidende
Der er stadig stor overvægt af modstandere af svensk deltagelse i ØMUen viser en undersøgelse foretaget af opinionsinstituttet Sifo, fredag.

Skraldemænd til stormøde om konflikt
[Netavisen - link 12.09.03] Fagbladet.
Skraldespandene i Vejle er ved at flyde over. Og nu beder skraldemændene om landsdækkende støtte i konflikten, der har betydet strejke siden 2. september.

Bergens Berlusconi borgmester?
[Netavisen - link 12.09.03] Klassekampen. No.
Mangemillionæren og stor-udbytteren Herman Friele ser ud til at blive storbyen Bergens fremtidige borgmester. Selv er han fra det konservative Høyre, som sammen med Fremskrittspartiet står til flertal.

Norge hælder mod Nej
[Netavisen - link 12.09.03] Klassekampen. No.
De norske meningsmålinger viser, at modstanderne af EU haler ind på tilhængerne. Der er interessante forskydninger ift. køn og geografisk region: kvinder og nordnorskere er klart imod.

To dømt i Aalborg for vold under EU-topmøde i Göteborg
[Netavisen - link 12.09.03] Politiken
Svensk politi, der skød mod demonstranter, er aldrig blevet anklaget eller dømt. Men sagerne mod demonstranterne fra mere end 2 år siden fortsætter. To mænd fra Aalborg er blevet dømt for at have deltaget i optøjer i forbindelse med EU-topmødet i Göteborg i juni 2001.

Hundreder mindedes kuppet i Chile
[Netavisen - link 12.09.03] Modkraft
5-600 mennesker samledes torsdag eftermiddag på Københavns Rådhusplads for at markere 30-året for det fascistiske militærkup mod Chiles socialistiske regering i 1973

Bedemand frifundet for dokumentfalsk
[Netavisen - link 12.09.03] Politiken
Politiet var for længe om at reagere i sagen om dokumentfalsk mod direktøren i Arbejdernes Ligkistemagasin. Derfor blev sagen forældet og direktøren frifundet.

Med kærlighed og had
[Netavisen - link 11.09.03] Klassekampen. No.
Rebellen Thomas Koppel har en stærk kærlighed til USA. Til ganske almindelige amerikanere og de amerikanske kunstnere han arbejder sammen med. – Vi spiller jo ikke med den amerikanske hærs hornorkester, siger han i dette interview med det norske Klassekampen i anledning af Savage Roses optræden i Christiansand og Oslo på bandets igangværende turné.

Meget dyrere at køre med kollektiv trafik
[Netavisen - link 10.09.03] DR Online
I løbet af de sidste 20 år er det relativt set blevet dobbelt så dyrt at køre med busser i nærtrafikken. Mens bilejerens udgifter er steget præcis i takt med alt andet, så er prisen for at køre med bus nu 96 procent højere end prisudviklingen siden 1981.
Se også
Studerende bliver flået i takststigning Ekstra Bladet
Studerende, er i overhængende fare for at blive flået, når prisen for at køre kollektivt i hovedstadsområdet bliver hævet

Svensk nej-side øger forspring
[Netavisen - link 10.09.03] Politken
Den svenske nej-side øger sit forspring, viser en frisk meningsmåling. 49 procent vil stemme nej, 39 procent ja, ni procent har endnu ikke bestemt sig.

Besparelser rammer 25.000 SiD'ere
[Netavisen - link 10.09.03] SiD
Mindst 25.000 SiD-medlemmer vil blive ramt af regeringens besparelser på dagpengene, viser nye tal. Forslaget bør tages af bordet straks, kræver SiD.

Henter millioner hos svage unge
[Netavisen - link 10.09.03] SiD
Regeringen vil spare 70 millioner kroner på produktionsskolerne næste år og 120 millioner i 2005. En katastrofe for de svage unge mener SiD.

Havnearbejdere strejker
[Netavisen - link 09.09.03] Politiken
Et nyt EU-direktiv vil tillade rederierne selv at stå for lastning og losning af skibe. Det får havnearbejderne til at frygte for deres job, og derfor strejker de i dag.

Havnearbejdere blokerer 13 godshavne
[Netavisen - link 09.09.03] SiD
Havne i hele Europa ligger stille i dag i protest mod EU-direktiv, der åbner havnene for uorganiserede. I Danmark varer protesten et døgn.

Ekspert-kritik af ny klimarapport fra Lomborg
[Netavisen - link 09.09.03] Information
Ubrugelig. Mangelfuld. Misvisende. Sådan beskriver en ekspert den rapport, som Institut for Miljøvurdering (IMV) med Bjørn Lomborg i spidsen netop har udgivet om de økonomiske tab ved vejrkatastrofer.

Arbejdsgivere sparer 1,2 milliarder på arbejdsmiljø
[Netavisen - link 09.09.03] SiD
Virksomhederne er siden Fogh-regeringens tiltræden lettet for udgifter på 1,2 milliarder kroner til arbejdsmiljøet. Regningen betales af skatteyderne.

90 soldater til Irak i oktober
[Netavisen - link 09.09.03] Berlingske Tidende
Danmark sender 90 ekstra soldater til Irak i oktober. Regeringen fremlægger i oktober et forslag i Folketinget, hvor Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti støtter forslaget.

Servicejob flyver også ud med SAS
[Netavisen - link 08.09.03] Information
Globaliseringens næste fase er udflytning af servicejobs og arbejdspladser for højtuddannede. Den internationale konkurrence rammer ikke længere bare folk i industrien. Hvert tiende it-job i fare

Kommuner på skrump
[Netavisen - link 08.09.03] A4 - LO Nyhedsbrev
Folkeskoler bliver lukket og lærere fyret. Vuggestuer og børnehaver indskrænker åbningstiderne. Ældreplejen bliver også skåret ned. Det er blot nogle af konsekvenserne af de besparelser, som kommunerne i disse uger er i gang med. Velfærden er sat på skrump.

Skåne kan afgøre svensk eurovalg
[Netavisen - link 08.09.03] Søndagsavisen.
I den svenske euro-valgkamp sættes der fra ja-propagandaens side ind med særlig fokus på at fastholde skåningernes generelle velvilje over for EU og omsætte det i et ja til valutaunionen på søndag. Med sin mere end millionstore befolkning er Skåne afgørende, hvis jasiden skal gøre sig forhåbninger om at indlemme Sverige i Euroland.
Se også
Betalte JA-teams på gaderne
[Netavisen - link 08.09.03] Aftonbladet. Sv.
Reportage fra de svenske gader og stræder, hvor ja- og nej-kampagnerne tager sig ret så forskellige ud.

Rigsrevisionen kritiserer forsvaret for rod i økonomien
[Netavisen - link 08.09.03] Berlingske Tidende
Forsvarsminister Svend Aage Jensby (V) risikerer nye problemer, efter at Rigsrevisionen i dag offentliggjorde en beretning, der kritiserer Forsvarsministeriets tilsyn med forsvarets økonomi.

Højere priser jager passagerer væk
[Netavisen - link 08.09.03] Berlingske Tidende
De drastiske prisstigninger på den kollektive trafik betyder, at mange københavnere hellere vil køre i bil eller på cykel.

Hjemløsheden løber løbsk i Malmø
[Netavisen - link 08.09.03] Sydsvenska Dagbladet. Sv.
Södra Innerstaden, en bydel i Malmø, har flere hundrede mennesker, herunder mange familier, anbragt i særlige lejligheder til boligløse, men alligevel er man nødt til at sende mange videre til sindssygt dyre hotelophold, som ødelægger myndighedernes budget.

______________________________________________________

Arkiv - Tidligere ugers nyhedslinks

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder