1. maj 2014: Rul nedskæringsreformerne tilbage - Nej til det arbejderfjendske EU


1. maj blev landet over markeret med krav om at rulle de nyliberale reformer tilbage og sige Nej ved EU-valget den 25. maj -på scener og ved arrangementer, hvor regeringsrepræentanter og EU-tilhængere ikke kunne forhindre det. Blandt andet i Fællesparken, i Munkemose, Odense, og på Fredsscenen i Tangkrogen i Århus

1. maj i Fælledparken er traditionelt årets største folkefest i København - et mangfoldigt opbud af politik og kultur med udgangspunkt i arbejderbevægelsen og kampen for socialisme.


Fotoreportage: KP
Titusinder deltog i arrangementerne i Fælledparken i København. Den blå nedskæringspolitiker Helle Thorning blev mødt af fløjtekoncert og gik slagen fra LO's arrangement. Det var et fejlslagent forsøg på at promoere SR-regeringens reaktionære politik - og Thorning har intet at gøre på arbejdeklassens internationale kampdag.

Tusinder deltog i 1. maj på Den røde Plads. Her forlangte man nedskæringsreformerne rullet tilbage og opfordrede til at stemme 2XNej den 25. maj.

Bag arrangementet stod Oktober Støttekreds, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund (DKU), Budskab Fra Græsrødderne (BFG), ArbejderPartiet Kommunisterne (APK), m.fl.

 Ali Sufi


KPnetTV har lavet en video reportage fra Den Røde Plads med blandt andre:

Lior Kojo; Disarray Son; Fri Galaxe; Røde Horn;Dorte Grenaa, APK; Morten Egede, EEO Sjælland; "Kapitalistisk Alliance"; Jens Kirkegaard, byggegruppen, BJMF, Erik Bach, kandidat til EU-parlamentet for Liste N; Jens Andersen, Vi tager Danmark tilbage; Ulrik Frost, fyret talsmand Letz Sushi; Irene Clausen, Boykot Israel; International Ungdomslejr mod Fascisme og Imperialisme.


Se hele videoen her
Blandt talerne var Jens Kirkegaard, byggegruppen, BJMF
og Erik Bach, kandidat til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, liste NDorte Grenaa holdt hovedtalen for Arbejderpartiet Kommunisterne på Den røde Plads:

Vi er en del af en levende og kæmpende bevægelse overalt på kloden
Der var masser af fløjter i Fælledparken

I Munkemose, Odense afholdtes Rød 1. maj for 27. gang

Her talte blandt andet Victoria Risbjerg Velásquez, Folkebevægelsen mod EU, kandidat til EU-valget.På Fredsscenen i Tangkrogen i Århus var selvfølgelig krigsmodstanden i fokus - men også kampen for et Nej til EU's patentdomstol og et godt valgresultat for Folkebevægelsen mod EU
Patenttrold på spil i Århus

 Det herlige band Fri Galaxe med rødder på Christiania afsluttede 1. maj på Den Røde Plads


1. maj i Fælledparken er traditionelt årets største folkefest i København - et mangfoldigt opbud af politik og kultur med udgangspunkt i arbejderbevægelsen og kampen for socialisme.
Mangfoldighed og solidaritet: 1. maj i Fælledpaken

Ved kommunalvalget sidste år fik Dansk Folkeparti partiets første borgmester i København. Kultur og fritidsborgmesteren hedder nu Carl Christian Ebbesen. Han har benyttet sin post til at demonstrere partiets arbejderfjendskhed og sit had til 'det røde København' ved at fjerne den beskedne oprydsningsstøtte til alle de forskellige arrangører af 1. maj-arrangementerne i Fælledparken.

Det er også gået ud over arrangementet på Den røde Plads. Arbejderpartiet Kommunisterne og de andre arrangører vil protestere.


Se også


APKs 1 maj appel

APKs 1. maj avis i pdf

Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook) og KPnetTV (youtube) .

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 


Netavisen 2. maj 2014