EU-parlamentet giver grønt lys for TTIP: Den folkelige modstand mobiliserer


EU-parlamentet stemte onsdag ja til en resolution, der bakker op om EU-kommissionens fortsættelse af forhandlingerne om TTIP. Men modstanden fortsætter og store demonstrationer er under forberedelse. Den 10. oktober vil være europæisk aktionsdag.

 TTIP betyder permanent 0-vækst

 

Den udbredte modstand mod TTIP i EU-landene har betydet at mange EU-parlamentarikere også udtrykker skepsis. Derfor har det taget lang tid at få bugseret et grønt lys til de fortsatte forhandlinger mellem EU og USA om de multinationales 'frihandelsaftale' TTIP.

For nogle af EU-parlamentarikerne er det modstand på skrømt. Det lykkedes for disse at inddæmme den eksisterende modstand i EU-parlamentet gennem et kompromisforslag, der indeholder en vis kritik af den såkaldte ISDS-mekanisme. EU-parlamentet fungerer som demokratisk alibi for en fuldstændig udemokratisk overnational statsdannelse.

Se mere om baggrunden og manøvrerne op til afstemningen i EU-parlamentet


EU-parlamentet: Vejledende afstemning om TTIP
Netavisen 8. juli 2015


Det nu vedtagne kompromis ændrer kun overfladisk og uforpligtende på indholdet. Det stopper på ingen måder EU's kurs mod gennemførelsen af TTIP og monopolkapitalens store fælles transatlantiske union.

Skal den bremses, er det op til folkenes organiserede modstand, i hele Europa og Nordamerika.

En talsmand for det europæiske STOP TTIP udtaler efter afstemningen:

”Mere end 2,3 millioner europæere har skrevet under på Det Europæiske Borgerinitiativs krav om at forhandlingerne om TTIP øjeblikkeligt bliver stoppet. Disse borgere blev totalt ignoreret i dag i EU-parlamentet.

Men vi vil sikre os at disse stemmer vil blive hørt i de kommende måneder. Den 10. oktober tager vi initiativ til organisering af en europæisk aktionsdag mod TTIP og CETA (handels- og investeringsaftalen med Canada). Store demonstrationer er under forberedelse i Tyskland og Holland og i hundredevis af byer over hele Europa.

Vi fortsætter kampen for vores demokrati og love, for miljø og sociale rettigheder.”

Se mere om TTIP og modstanden i Kpnet/KPnetavisens tema

Alt skal privatiseres og under de multinationales kontrol


Se også

European Parliament fails citizens in TTIP vote

 


Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook) og KPnetTV (youtube)


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

Netavisen 9. juli 2015