EU-Kommissionen ønsker Europas Forenede Stater

 

EU-Kommissionens næstformand, justitskommissær Viviane Reding


Et af EU's hovedmål har altid været at danne Europas forenede stater, hvor monopolkapitalens lov og interesser råder. Opbygningen af superstaten og supermagten EU går frem i hurtigt tempo og en fuldt udbygget union stilles nu op som konkrete beslutninger af EU-kommissionen - "Europas Forenede Stater med Kommissionen som regeringen og to kamre – Europa-Parlamentet og et “senat” af medlemsstater”.
EU-modstanden er mere vigtig end nogensinde.


Folkebevægelsen mod EU skriver i en pressemeddelelse:

Kommissionens næstformand Viviane Reding sætter EU’s kurs for valgkampen til EU-parlamentet. Folkebevægelsen mod EU’s spidskandidat Rina Ronka Kari er enig i, at vælgerne skal træffe en vigtig beslutning, men foreslår en helt anden vej for Europa

”Store beslutninger venter os i år. (…) 2014 vil blive det år, hvor borgerne skal træffe et betydningsfuldt valg. Europa står ved en korsvej, og valget til Europa-Parlamentet i maj vil afgøre, hvilken kurs det skal følge i de kommende år. (..) Vi har brug for en ægte politisk union. For mig betyder det, at vi er nødt til at bygge et Europas Forenede Stater med Kommissionen som regeringen og to kamre – Europa-Parlamentet og et “senat” af medlemsstater ”.

Sådan lyder det i en tale af EU-Kommissionens næstformand, justitskommissær Viviane Reding, som blev offentliggort i denne uge.

Jeg enig i, at vælgerne skal træffe en vigtig beslutning, og at Europa kan siges at stå ved en korsvej. Men jeg tror rigtigt mange vælgere vil en anden vej end EU, udtaler Rina Ronja Kari, som er spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU ved valget til EU-parlamentet den 25. maj.

EU har valgt at håndtere de seneste års økonomiske krise med en nådesløs nedskæringspolitik og adskillige skridt i retning af mere centraliseret og udemokratisk EU-stat, hvor medlemslandenes demokratisk valgte parlamenter og regering sættes under en vanvittigt detailstyrende administration. Europa har brug for en helt anden kurs end EU har sat.

 

Læs også

Krugman: Danmark skulle aldrig have knyttet sig til euroen
Af Paul Krugman Information 10. januar 2014

Kampen mod EU-staten og for dansk udtræden sat på dagsordenen
Netavisen 15. november 2013

Fokus på EU's krigsforberedelser: Fredsbevægelse og EU-modstand i fælles aktion
Netavisen 7. oktober 2013

 

Netavisen 10. januar 2014