Folkebevægelsen mod Nazisme: Tale foran den ukrainske ambassade 8. maj 2014


Ved en hasteprotest foran den ukrainske ambassade i København den 8. maj 2014 holdt Ebbe Riis Klausen, redaktør af det antifascistiske tidsskrift Håndslag og talmand for Folkebevægelsen mod Nazisme FMN følgende tale

 Ebbe Riis Klausen - Foto: KPnetTV

Folkebevægelsen mod Nazisme har indkaldt til denne hasteprotest foran den ukrainske ambassade for at mindes ofrene for den største organiserede nazimassakre i nyere tid – mordbranden i Odessa den 2. maj , hvor der blev sat ild på en fagforeningsbygning og de borgere, der havde søgt tilflugt der, mens alle udgange blev spærret.

Mere end 40 blev dræbt, mere end 100 såret. De fleste i branden, men nogle blev skudt af overfaldsmændene.

Man ved hvem det var – videoer og fotos har rigeligt dokumenteret massakren: Gerningsmændene var forklædt som fodboldfans, men tilhørte nazipartiet Højresektor, der som paramilitære militser spillede en nøglerolle i Maidan-optanden.

Partiet er endnu mere åbenlyst fascistisk end det andet ekstreme højreparti  Svoboda. De råder tilsammen over næsten en tredjedel af ministrene i Kiev-regeringen og har nu stor politisk indflydelse i landet.

EU har krævet en undersøgelse af mordbranden. Det blev gemt væk i notitser i medierne, som heller ikke har afsløret ugerningsmændene, selvom dokumentationen er ubestridelig.

Kravet om undersøgelse lægges i syltekrukken. Og den kendsgerning at Ukraine i dag regeres af oligarkerne med en koalition af neoliberale EU-tilhængere og fascistiske partier bliver fortiet.

At kupregeringen måtte udløse store folkelige protester især i Østukraine var uundgåeligt. Det vidste også USA, EU og NATO, der har støttet og støtter den massivt.

Kampen om Ukraine blev til en kamp mellem kapitalistiske stormagter -  indbefattet Putins Rusland.

Men revolten i Østukraine kan ikke bare betragtes som et forsøg på at indlemme nye territorier i Rusland. Langt hovedparten af østukrainerne ønsker ikke en opsplitning af Ukraine. Men de har rejst sig mod den nye Kiev-regering i protest mod dens kup, dens ekstreme ukrainske ’nationalisme’ og i frygt for fascistisk terror.

Mordbranden i Odessa og mange andre overgreb viser at den ikke er ubegrundet.

Anders Behring-Breviks massakre i Norge krævede flere menneskeliv. Forskellen er, at mordbranden i Odessa ikke var enkeltpersoners værk, men et resultat af den organiserede fascisme, som har fået magt i en regering og støttes af den.

Det er uhyggeligt – og derfor protesterer vi på det kraftigste foran den ukrainske ambassade. Vi kræver at forbryderne bliver fundet og straffet. Vi kræver stop for støtten til fascisme og forbud mod al fascistisk virksomhed.Protesten vedtog følgende udtalelse og holdt to minutters stilhed til minde for nazismens ofre i Odessa og alle stederStop fascisterne i Ukraine! Aldrig mere nazisme!

Netavisen 8. maj 2014

Dette er en artikel fra kpnet.dk -
Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til kpnet, KPnetavisen (facebook) og KPnetTV (youtube)

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 8. maj 2014