Danmark er klar til Næste skridt – digtsamling af Kristian Dalgaard

Digtsamlingen Næste skridt af Kristian Dalgaard udkom i starten af december.
Ved flere receptioner og møder siden har der været højtlæsning af digte fra samlingen, og modtagelsen fra lytterne har alle steder været et bifald til den nye centimeter i den røde bogreol.

KPnet.dk var de første til at anmelde digtsamlingen, og Karsten Jonassen indledte sin anmeldelse her med ordene:

“Forfatteren tager tråden op fra Scharnberg, John Max Pedersen, Thomas & Anisette Koppel og B.C. Andersen, for blot at nævne nogle stykker. Det er dejligt at opleve den revolutionære digtning med glød, kampkraft og stærke følelser, som også var bærende elementer i forfatterens debutsamling, ”Lykkelands Lænker”.”

Karsten tilføjede:
“Digtene emmer af solidaritet, kamp, kærlighed, erotik og tro på fremtiden. Digteren er en mester til at iagttage den verden, han er en del af, og han forstår selve kapitalismens grundlag, der er brug og smid væk af alt, inklusive mennesket, når det ikke kan sikre profit til den herskende klasse. Og netop klasser er et grundbegreb i digtsamlingen.”

Forleden dag (18. februar) bragte Politiken digtet 68’erne fra samlingen i deres spalte Poetisk. – En spalte der redigeres af kritiker Thomas Bredsdorff, der om digtet skriver:

“Ja, det er nemt at gøre grin med knækprosa. For det er hvad dette digt ligner. Ser man nøjere efter, er digtets virkning betinget af de poetiske grundgreb gentagelse og kontrast, i et fast mønster. Først til sidst bliver det ren prosa med lutter gentagelser. Af fænomener, som alle til hobe står i kontrast til det håb, der bærer de fire strofer.”

Lektørudtalelse fra Dansk Bibliotekscenter (DBC) er ligeledes ganske pæn. Thomas Olesen derfra erklærer kort og godt om Næste skridt: “Mangler du en grund til at medvirke i klassekampen, anbefales disse håbefulde digte.”
Dernæst fortsætter han om samlingen: “I de bedste digte er der en god balance mellem håbet og realismen, som slet og ret indgiver læseren håb og gør glad.”

“Kristian Dalgaard læser her højt af andres og egne digte til et tidligere arrangement i Oktober Bogbutik i Odense (2017).

Samlingen er udgivet af Oktober forlag og kan købes i Oktobers bogcafeer i København, Århus og Odense.

Den kan også bestilles via info@oktobernet.dk. Pris 130 kr plus porto
Alternativt kan den lånes på biblioteket.

Fra Oktober forlag er kommet opfordringen om samlingen: “Læs den, brug den, del den!”

“Næste skridt”

Digte og sange af Kristian Dalgaard
Oktober forlag
Ca. 104 sider


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater