STOP ISRAELS KRIG MOD PALÆSTINENSERNE!

Fakkeldemonstration i Odense mandag den 17. december 2001

Klik på billederne for stor gengivelse

Fakkeltog gennem Odense til Flakhaven

Demonstrationsdeltagere. Peter Friis-Nielsen taler.
Sognepræsten fra Hvidovre blev sidste år arresteret af israelsk politi under protest mod besættelsen af Orient House i Østjerusalem.

Fakkeldemonstrationen i Odense blev en meget vellykket og værdig demonstration imod Israles terrorkrig mod palæstinenserne.
Omkring 100 delltagere - de fleste med fakler - gik fra Internationalt Hus i demonstration igennem gågaderne i den indre by frem til Flakhaven ved Rådhuset. Efterhånden som demonstrationen nåede frem til Flakhaven sluttede flere sig til.
Der var her flere fællessange og to talere palæstinensiske nationalsange og slagord.

Peter Friis-Nielsen, sognepræst fra Hvidovre og Mahmoud Abou Chouk fra Palæstina initiativet i Odense, fremhævede begge at nøglen til fred og sameksistens ligger hos Israel. At de trækker sig helt ud af de områder, Israel har haft besat siden 1967.
Peter Friis-Nielsen sagde, at besættelsen i sin tid kun tog 6 dage - og det samme kan tilbagetrækningen passende gøre! Endnu mere agression og besættelse vil uundgåeligt udløse flere selvmordsbomber

Mahmoud Abou Chouk fremhævede palæstinensenes mangeårige kamp og palæstinensernes ret til at føre væbnet kamp mod besættelsesmagten.
Oslo-aftalen er død - den gav ikke fred, men stadig nye bosættelser. Løsningen ligger ikke hos USA: de har vist at de ikke støtter kampen for vores stat, som FN har tilkendegivet vores ret til.
Løsningen ligger i at verdenssamfundet - FNs generalforsamling og ikke sikkerhedsrådet - tager et ansvar og er med til at lægge presset på de israelske agressorer, sagde Mahmoud Abou Chouk.
Se hele talen her
Alle FNs medlemslande bør tage ansvar for at løse den palæstinensiske tragedie

Henning Paaske Jensen sluttede af på Palæstina initiativets vegne med at opfordre flere til at gå med i det arbejde og behovet for at udvikle en alsidig boykot af den israelske besættelsesmagt. I ly af USAs terrorkrig og deres accept at Israels agressioner skal det ikke lykkedes at knægte palæstinensernes rettigheder, som FN gentagne gange har bekræftet.

TEMA: STØT DET PALÆSTINENSISKE FOLKS KAMP

Netavisen 17. december 2001