Resolution i solidaritet med den demokratiske og revolutionære bevægelse i Burkina Faso

Øvre Volta, kaldet Burkina Faso, et neokolonialt, tilbagestående landbrugsland behersket af imperialismen, helt konkret den franske, har siden december 1998, som konsekvens af mordet på journalist Norbert Zongo og tre af hans kammerater, befundet sig i en revolutionær krise.

I nu mere end to år har arbejderklassen og folket efter opfordring fra Øvre Voltas Revolutionære Kommunistiske Parti (PCRV) og Sammenslutningen af Demokratiske Masseorganisationer og Politiske Partier (CODMPP) været på gaderne i alle dele af landet. Gennem forskellige manifestationer (offentlige møder, demonstrationer, gadekampe osv.) i folkebevægelsen "Nok er nok" har de vist deres stærke vrede og tørst efter retfærdighed og frihed.

Bevægelsen har opnået en større bredde med tilslutningen af nye sociale lag (folkelige lag i byerne, bønderne osv.), og den har radikaliseret sig på trods af den voldsomme undertrykkelse iværksat af kaptajn Blaise Compaorés mafiøse og kriminelle Fjerde Republik (belejringstilstand, forsamlings- og demonstrationsforbud, arrestationer, skud mod demonstranter, organisering af fascistiske militser osv.). I denne kontekst udfører PCRV et utrætteligt mobiliserings- og organisationsarbejde for at skabe betingelserne for den revolutionære kamp, som gennem et væbnet oprør kan vælte regimet i Den Fjerde Republik.

På grund af fiaskoen for deres plan for at komme ud af krisen forbereder den franske imperialisme og dens allierede en reaktionær borgerkrig mod folket (bevæbning af fascistiske militser osv.).
På samme tid gennemføres efter diktat fra IMF og efter dennes barbariske strukturtilpasningsprogrammer antifolkelige og antisociale tiltag vendt mod arbejderklassen og folket.

Barbarisk privatisering og lukning af virksomheder har sendt tusinder af arbejdere på gaden uden arbejde og nogen som helst indkomst. De brede masser, som lever i fattigdom, rammes af udelukkelse fra samfundet, uden adgang til hverken uddannelse eller sundhed.
Mere end 50 pct. af befolkningen lever under den officielle fattigdomsgrænse.

De folkelige protestbevægelser vokser og uddybes. Den revolutionære krise modnes og kan resultere i en revolutionær situation. I denne situation forbereder den folkelige og demokratiske bevægelse, ledt af PCRV, sig på kampe med større rækkevidde og med målet at styrte det mafiøse, kriminelle regime i Den Fjerde Republik ved gennemførslen af en national, folkedemokratisk revolution og dannelsen af en provisorisk revolutionær regering samt indkaldelsen af en konstituerende nationalforsamling.

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer fordømmer planerne og komplotterne hos den franske imperialisme og dens allierede for at likvidere den demokratiske og revolutionære bevægelses kampe. Vores konference erklærer ligeledes sin solidaritet med de folkelige kampe mod de økonomiske og blodige forbrydelser, som ustraffet begås.

Mexico, september 2001

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Se mere om Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationers møde i Mexico september 2001 i Verden i kamp