Hilsen til stiftelseskongressen for Mexicos Revolutionære Folkefront

Ærede kammerater fra de forskellige organisationer, som i dag danner Mexicos Revolutionære Folkefront (FPR)!

Modtag en solidarisk og varm internationalistisk hilsen fra de partier og organisationer, der udgør Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer.

Dagen i dag er speciel for det mexicanske folk. Ikke kun fordi FPR stiftes, men også fordi det i dag er fem år siden, at kammerat Gregorio Alfonso Alvarado López, ærværdig revolutionær leder for lærerne og i Mexicos Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister, blev arresteret og forsvandt. Som internationalistiske revolutionære ønsker vi at slutte vore stemmer til kravet fra hans familie, kammerater og venner om, at Gregorio Alfonso Alvarado López fremvises i live og sættes på fri fod.

For os er det en ære at være vidner til fødslen af en revolutionær masseorganisation, som stræber efter at samle den mest kampvillige del af det mexicanske folk. Vi tager tilbage til vore lande overbeviste om, at i dag skrives en ny side i det mexicanske folks lange historie om kampen for dets frigørelse. Det er jeres ansvar - som de folkelige massers fortrop - at sikre, at dette projekt udvikler sig, at det lykkes at forene de kampe, som arbejderne, bønderne, de studerende, lærerne, kunstnerne, de småhandlende osv. fører, ikke blot for at erobre de rettigheder, der i dag nægtes dem af kapitalisterne og regeringerne, der står i deres tjeneste, men også for politiske krav som fx en konstituerende nationalforsamling, der skal ændre de uretfærdige politiske, økonomiske og sociale strukturer, hvorpå det mexicanske samfund er baseret.

Kammerater og venner: Vi lever i en tid, hvor alle taler om forandring, inkl. borgerskabet, der forsøger at introducere ændringer, således at alt fortsætter på samme måde, hvilket er et symptom på, at det ikke kan fortsætte med at regere på samme måde som hidtil. Det afhænger af jer, at de ændringer, der sker i statsstrukturen, ikke bliver ren og skær sminke, der skal tilpasse den de betingelser, som den nationale og internationale finanskapital stiller for gennemførslen af den nyliberale politik. Det afhænger af jer, at de beslutninger, som denne kongres tager, rejses som bannere for kampen på fabrikkerne, på landet, på universiteterne og i de folkelige kvarterer, at FPR fra og med i dag bliver det revolutionære omdrejningspunkt for det mexicanske folk. Derfor er enheden grundlæggende. Det er nødvendigt, at enhedens bredde øges, at FPR, som i dag fødes, bliver til en national samling i opposition til det nuværende styre og i stand til at anvise vejen til erobringen af en revolutionær folkeregering.

Lad jer ikke slå ud, kammerater! Jeres sejr vil vi fejre som en sejr for os alle!

Længe leve FPR!
Længe leve enheden mellem folkene imod imperialismen, de nationale bougeoisier og deres marionetregeringer!

Mexico, september 2001

Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer

Se også Kommuniké ved Sergio Barrios død

Mere om Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og dets møde i Mexico september 2001 i Verden i kamp