PCMLE Ecuador om begivenhederne i USA

Af Ecuadors Marxistiske-Leninistiske Kommunistiske Parti
PCMLE

I forhold til begivenhederne i USA mener Ecuadors Marxistiske-Leninistiske Kommunistiske Parti, at de følgende aspekter er nødvendige som grundelementer i en analyse af, hvad der skete i Nordamerikas Forenede Stater, og som hele verden i dag fokuserer på:

Vi beklager disse begivenheder i den nordamerikanske by, hvori talrige civile borgere er uskyldige ofre, og arbejdere (mange af dem immigranter, tilmed ecuadorianere) har været genstand for angrebene, og vi udtrykker vores solidaritet med arbejderne, med de mænd og kvinder fra byen, som har lidt under virkningerne af disse handlinger - på samme måde som vi har støttet folk i andre byer i Palæstina, Irak, Cuba og mange andre steder, som har lidt eller nu lider under imperialismens forbryderiske handlinger.

Vort parti fastslår, at terroristiske metoder ikke på noget sæt er den rigtige måde at udvikle kampen mod fjenderne af disse byer og deres indbyggere: imperialismen, bourgeoisiet og dets regeringer - for disse metoder forvandler uskyldige borgere til angrebsmål, arbejdsfolk, unge, gamle, kvinder o.s.v,. og tillader de reaktionære at udnytte sådanne situationer til at forstærke deres politik.
Undertrykkelsesmetoderne får igen frit løb og bliver årsag til nye forbrydelser mod arbejderne og byerne, mod de revolutionære, under påskud af at 'skabe retfærdighed' og som 'retfærdig hævn for ofrene' - selvom vi ved, at de overhovedet ikke bekymrer sig om de arbejdendes skæbne.

Vi gentager nødvendigheden af at modsætte sig særlige forholdsregler eller gengældelser imod nogen by i verden, i dette tilfælde under påskud af 'at straffe terroristerne'. (…)

Betænk at den nordamerikanske imperialisme har en lang liste af aggressioner, interventioner og forbrydelser mod byerne, som har opsamlet stor brede mod den på alle jordens længde- og breddegrader.

Det er nødvendigt at tage afstand fra den terrorisme, der rammer arbejdere og almindelige borgere - og beslutsomt at modsætte sig den gengældelse, som vil blive forsøgt på den baggrund.

Ecuadors Marxistisk-Leninistiske Kommunistiske Parti
Sekretariatet

12. september 2001