Om angrebene på USA

Presseudtalelse fra Tyrkiets Arbejdets Parti EMEP

Angrebene i USA, der minder om scener fra en krig, er et resultat af den imperialistiske politik, som fører verdens folk til lidelse og ødelæggelse. USA har høstet den sæd, det selv har sået.

Verden er i chok over 'dødsangrebene' rettet mod Pentagon og World Trade Center. Ulykkeligvis er titusinder af mennesker - mange af dem kontorarbejdere eller redningsfolk - blevet såret eller dræbt under disse angreb under ekstremt foruroligende og tragiske omstændigheder. Det amerikanske folk har oplevet en sorg, som ikke let vil blive glemt.
Der er intet at vinde for verdens folk ved terrorisme. Ingen skal påstå det modsatte.
Men også de omstændigheder, der gør sig gældende i verden, må ubetinget undersøges.

I denne henseende er det en nem løsning at gøre 'de internationale terroristorganisationer' til ansvarlige for krigsscenerne. For en begivenhed, hvis konsekvenser vil blive mærket over hele verden, kan ikke behandles på en så enkel og ensidig måde.
Det er afgørende at understrege én grundlæggende kendsgerning før alt andet: Angrebene på Pentagon og World Trade Center er ikke noget, som kan bedømmes uafhængigt at den atmosfære af konflikt og krig, som verden er blevet trukket ind i - de er tværtimod en forlængelse af en politik, baseret på konflikt og krig.

De virkeligt ansvarlige for disse angreb er ingen andre end de, der anser en koloniserings- og udbytningspolitik som en nødvendighed for vor tid, og som spreder terror mod verdens folk - de hvis interesse ligger i afpresning, trusler, undertrykkelse og krig. 'Mesterhjernerne' bag og de, som påtvinger alle verdens lande den fremherskende økonomiske, politiske og militære kurs, og som forstærker den hver eneste dag, er de virkelige ansvarlige for disse angreb. med

De imperialistiske lande og USA, som praler af at være deres leder, høster med denne begivenhed selv den frugt, de selv har sået i alle verdens lande. At USA selv er angrebsmål ændrer ikke denne kendsgerning. Denne realitet stiller også Amerika ansigt til ansigt med det uundgåelige resultat af den terrorisme, USA har gjort fremherskende i verden: at den rammer USA selv.
Er det ikke for eksempel den amerikanske imperialisme, der har fostret og benyttet sig af Osama Bin Laden, som er det navn, der hyppigst nævnes som den skyldige i angrebene? På den anden side har de forklaringer, som angives af de amerikanske myndigheder - startende med præsident George W. Bush og fra dem, som har påtaget sig rollen som imperialismens talerør - fra samme øjeblik, angrebene fandt sted til hensigt at skabe baggrund for at hæve den imperialistiske aggression til et endnu højere niveau.
En ny sammenhæng tegner sig, hvor modstand mod monopolernes og imperialismens politik, der gennemføres i 'Den ny verdensordens' og 'globaliseringens' navn vil blive betragtet som terrorisme.

At USA og de imperialistiske lande omdanner verden, startende med Mellemøsten, til en arena for imperialistisk terror angiveligt for at bekæmpe international terrorisme kan ikke accepteres. Regningen for vold, afpresning, trusler og spændingspolitik kan ikke sendes til de folk, der holdes i undertrykkelsens og udbytningens åg - startende med folkene i den arabisk-islamiske verden.

I dag som det også var tilfældet i går vil de imperialistiske kræfter have Tyrkiet til at blive en af dets mest fremskudte baser for en sådan aggression. Hvis staten og regeringen fortsætter deres kollaboratørholdning hertil, vil det uigenkaldeligt drage vores land ind i nye katastrofer og måske ind i en ny verdenskrigs rædsler.

Af denne grund bør alle de åbne og hemmelige aftaler med imperialisterne øjeblikkelig annulleres. Der skal ikke gives tilladelse til brug af hverken Incirlik-basen (i Adana, i det sydlige Tyrkiet) eller de øvrige US-NATO baser for de imperialistiske angreb - og disse baser bør lukkes.

Der må tages et politisk standpunkt på uafhængighedens, broderskabets og fredens side imod de kræfter, som slæber verden ind i krigenes og konflikternes rædsler.

LEVENT TUZEL
Formand

Netavisen 13. september 2001