Dominikansk kommunist myrdet af dødspatrulje i Colombia

Den Dominikanske Republiks Kommunistiske Arbejderparti (PCT) har mistet en af sine ledende kammerater, kammerat Marino Báez, medlem af PCT's centralkomites politbureau og ansvarlig for PCT's internationale relationer, under et besøg i Colombia.
Marino Báez blev dræbt af paramilitære dødspatruljer i en lille landsby på grænsen mellem Colombia og Ecuador under omstændigheder, som PCT endnu ikke kender helt.

Men man kan med 100 pct. sikkerhed sige, at disse paramilitære dødspatruljer er USA's og det colombianske borgerskabs mest brutale menneskeslagtere, regulære fascistiske bødler, der kæmper i allerforreste linje - og sammen med den colombianske hær - i nedkæmpelsen af den kamp mod imperialistisk udplyndring, sult og fattigdom, som det store fattige flertal af bønder og arbejdere fører gennem deres guerillabevægelser.

De paramilitære grupper støttes økonomisk og militært af såvel USA som den colombianske regering og har desuden modtaget træning på USA's berygtede School of Americas og andre amerikanske udklækningsanstalter for massemordere.

Sidste år blev dræbt eller forsvandt 1.187 mennesker i Colombia - 77 pct. af dem blev ofre for de paramilitæres nådesløse handlinger, der indbefatter regulære henrettelser af kommunister, socialister, indianere, progressive intellektuelle, fagligt aktive, menneskerettighedsaktivister, økofolk m.fl.

PCT er en ledende kraft på Den Dominikanske Republiks venstrefløj. Det er også medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer - og broderparti til Arbejderpartiet Kommunisterne.

Læs også Arbejderpartiet Kommunisternes kondolencebrev til PCT

Netavisen d. 14. august 2001