Det danske folk må sige fra

Udtalelse fra APK

Det skændige og fejge terrormord på Abu Ali Mustafa, lederen af Folkefronten til Palæstinas Befrielse PFLP, de optrappede og massive angreb på de palæstinensiske områder, overtagelsen af den fulde kontrol med hele Jerusalem og den barbariske økonomiske strangulering af palæstinenserne, som savner vand, medicin o.s.v. - viser, at Israel ikke har accepteret og ikke vil acceptere, at palæstinenserne bygger en levedygtig og uafhængig stat. Sharons militære og økonomiske aggression er et udtryk for, at Israel kun på skrømt har forhandlet 'fred'.
'Fredsprocessen' er blevet dræbt af Sharon og hans regering og af den israelske hær med dens avancerede våben, leveret af USA.
Den israelske aggression er foregået i ly af supermagten USA, der stiltiende har bifaldet og accepteret den - og dermed en stadigt eskalerende aggression, der øger spændingen i hele Mellemøsten og truer med at kaste området ud i en ny krig.

Den barbariske israelske undertrykkelse har imidlertid ikke fået palæstinenserne til at opgive deres modstand. De kæmper for at overleve som folk og som nation - mens Israel gennemfører den største etniske udrensning, der er set siden 2. verdenskrig. En desperat kamp med sten og selvmordsbomber mod en knusende overlegen højteknologisk militærmagt.
Den nuværende intifada har den 28. september varet 1 år - og det er blevet stadig mere klart for verdens folk, at palæstinenserne kæmper for en retfærdig sag, mens Israel i strid med folkeretten og FNs resolutioner med sin aggressive besættelses- og bosættelsespolitik med alle midler vil forhindre palæstinenserne i at få opfyldt deres legitime nationale og demokratiske rettigheder.

Det er på tide, at palæstinenserne ser den stadig voksende sympati verden over udtrykt i en konkret støtte til deres intifada og deres retfærdige kamp. Vil den danske regering ikke sige fra over for Israel - så må det danske folk gøre det.
I Danmark som over hele verden udvikler sig en magtfuld solidaritetsbevægelse med det palæstinensiske folk, som samles om disse krav:

Stop massakren i Palæstina - Støt Intifadaen!

Øjeblikkelig tilbagetrækning af de zionistiske besættelsesstyrker!

For alle palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage!

For det palæstinensiske folks ret til selvbestemmelse, indbefattet retten til at danne en uafhængig og selvstændig stat med Jerusalem som hovedstad!

Boykot israelske varer og turisme!

Det danske folk støttede jøderne mod nazisternes forfølgelse. Solidaritetsbevægelsen i dag vender sig mod et nyt folkemord, begået af den aggressive israelske stat.

ARBEJDERPARTIET KOMMUNISTERNE
Centralkomiteen

28. august 2001