Stop USA's krig!

Stop the US War! English version

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

USA har indledt sin krig mod Afghanistan med massive bombardementer af de afghanske storbyer.
Man er kun efter militære mål, hedder det - men det er altid civilvefolkningerne, som i moderne krig bærer de største ofre. Og millioner af afghanere, der i forvejen lever i elendighed p.g.a. tidligere krige og mislykket høst, er truede på deres liv.

USA og dens allierede har valgt krigens og ikke fredens vej. De har valgt at gengælde terrorbombningen den 11. september med mere terror, som vil ramme flere uskyldige. USA og dens allierede fører terrorkrig i terrorbekæmpelsens navn.

Ikke for at finde og bringe de skyldige i terrorhandlingen i USA for retten - men for at indtage Kabul, afsætte Taliban-regimet og erstatte det med en amerikansk lydregering.
Til den ende har de gravet en korrupt konge frem, og har allieret sig med en flok gangstere og banditter, kaldet Den nordlige Alliance, der er hadet af det store flertal af afghanere.USA vil med krigen og en påfølgende langvarig militær besættelse af Afghanistan befæste sin dominerende stilling i den strategisk vigtige og olierige region.

USA's krig er en uretfærdig krig, en imperialistisk krig. Den vil ikke bringe det lidende afghanske folk noget som helst godt. Uanset hvad man måtte mene om Taliban-præstestyret, er det ikke USA's eller nogen anden udenlandsk regerings sag at fjerne eller indsætte en afghansk.

Afghanistan og Taliban-regimet fører i denne situation en selvforsvarskamp. Den støttes af en stor del af den muslimske og arabiske verden, af det store flertal af muslimer - bortset fra en håndfuld opkøbte og korrupte regeringer.

Ved at indlede denne krig har USA - i stedet for at sikre retfærdighed i forhold til terrorbombningerne i overensstemmelse med international ret - krænket al international lov.
Det er en dødsensfarlig vej, USA har valgt: den kan føre til eksplosioner i hele Mellemøsten og Sydasien, til en global konflikt.
Den danske regering har valgt at stå last og brast med George Bush og USA. Også Danmark er en del af USA's krig. Også Danmark er i krig med Afghanistan.
Med hvilken ret - og for hvad?

Overalt i verden mødes USA's krig med store demonstrationer og protester.
Mod den magtfulde krigskoalition, USA har opbygget, må folkene stille en endnu mægtigere antiimperialistisk fredskoalition, som kan gennemtvinge et

STOP FOR USA's KRIG

7. oktober 2001

Arbejderpartiet Kommunisterne
Sekretariatet