Hvilket valg?

Arbejderpartiet Kommunisternes valgudtalelse

Demokratisk set er det en tvivlsom affære at udskrive folketingsvalg oveni kommunalvalget. Kommunalpolitikken bliver helt overskygget af slagsmålet om sæderne på Christiansborg og regeringstaburetterne. Det er i al fald en effektiv måde at lægge låg på ligkisteskandaler og alle de andre lokalpolitiske skandaler . . .

Sjældent har Socialdemokratiet og oppositionen stået tættere på hinanden - og udfaldet står klart uanset hvem, der kommer til at danne regeringen efter folketingsvalget: Det bliver en reaktionær og krigsliderlig regering. Den vil føre Danmark dybere ind i USAs globale terrorkrig. Den skal sikre Danmarks endelige forvandling til en delstat i Den europæiske Union i forbindelse med dennes ny forfatning i 2004. Det vil også en arbejderfjendtlig regering, som vil lade de arbejdende betale for krigen og den økonomiske krise, som nu udvikler sig i Danmark og verden. Til gavn for storkapitalen og de multinationale.

Hverken Rasmussen eller Rasmussen
Folketinget er domineret af to blokke, anført af hver sin statsministerkandidat Rasmussen.
Begge disse blokke støtter USA's og NATOs krig mod Afghanistan. Begge disse blokke går ind for dansk krigsdeltagelse. Begge støtter udviklingen af Den europæiske Union til en imperialistisk superstat. Begge vil have fjernet de danske forbehold hurtigst muligt. Ingen fører en selvstændig udenrigspolitik.
Begge vil undergrave de demokratiske rettigheder og retssikkerheden med den ny terrorlovgivning og anden lovgivning. Begge puster til fremmedhad. Begge vil - i den ene eller anden form - lade de arbejdende, arbejdsløse, pensionister betale for krisen og krigen. Begge gennemfører udliciteringer og privatiseringer til fordel for storkapitalen. Begge gennemfører slavisk EU's direktiver og indenrigspolitik.

De virkelige skillelinjer i dansk politik går ikke i folketinget og mellem 'blokkene'. De går mellem et flertal i folketinget og befolkningsflertallet på disse store spørgsmål. Selvom der er et massivt flertal i folketinget for EU og unionsopbygningen, for ØMU og euro, for krigsdeltagelse og terrorkrig - så findes der ingen massiv folkelig opbakning bag denne politik. To gange har disse flertal måttet indkassere et Nej ved EU-folkeafstemninger. De ville tabe en afstemning om dansk krigsdeltagelse mod Afghanistan.


Derfor kan APK ikke anbefale SF eller Enhedslisten
En stemme til SF eller Enhedslisten er en stemme til Nyrups blok. De er begge støttepartier for en socialdemokratisk krigs-, unions- og nedskæringsregering. De har begge været faste deltagere i gennemførelsen af den ene sorte finanslov under Nyrup efter den anden.
De er 'kritiske støtter', javel - men først og fremmest støttepartier.
SFs vaklende EU-politik og forræderiet mod Nej'et i 1992 bør ikke glemmes. Ej heller den kendsgerning at partiet støtter USA's terrorkrig og dansk krigsdeltagelse.
Enhedslisten kunne have stillet sig i spidsen for at give arbejderklassens og flertallets modstand mod den fælles borgerlige og socialdemokratiske politik mæle og kraft på Christiansborg. Men da Nej'et til euro'en var hjemme, gik partiet i forhandlinger med Nyrup-regeringen om en EU-finanslov. Og da der for alvor skulle siges fra overfor USA's og Nyrups krigspolitik vaklede de i den afgørende situation. Som socialdemokratisk støtteparti har EHL skadet og skader udviklingen af arbejdernes og de folkelige bevægelsers kamp.
Derfor kan APK hverken støtte Enhedslisten eller SF.
APK arbejder på sigt på at skabe et reelt parlamentarisk alternativ - på klassekampens grund.

Skal USA's terrorkrig og den danske krigsdeltagelse stoppes -
Skal angrebene på de demokratiske rettigheder slås tilbage -
Skal Danmarks forvandling til en delstat i EU forhindres -
Skal krigen og krisens byrder bæres af andre end de arbejdende -

Så er der kun én mulighed og et valg:
Styrk arbejderklassen og den folkelige kamp
mod den reaktionære krigs-, krise- og unionspolitik!

Styrk den organiserede kamp uden for folketinget

Centralkomiteen 4. november 2001