Kritikerpris i Cannes: Billetter til Armadillo rives væk


Hvordan påvirker krig de unge drenge? Det spørgsmål vil rigtig mange danskere gerne have syn for.

Af Bettine Romme Andersen
Newspaq

Derfor oplever landets biografer massiv interesse for den kontroversielle dokumentarfilm Armadillo, som får premiere i Danmark på torsdag. Oprindeligt skulle den først have haft premiere den 8. juli. Det skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

Ca. 40 biografer landet over viser filmen, som allerede har medført stor politisk debat om Danmarks deltagelse i krigen i Afghanistan.

I Empire Bio på Nørrebro og Grand Teatret i indre by i København er aftenforestillingerne stort set udsolgt.

"Det er rigtig flot med bestillinger allerede, også taget i betragtning af, at vi først lagde den på nettet i går eftermiddag kl. 16. Derfor tror jeg også, at det er den rigtige beslutning at få den i biograferne så hurtigt som muligt, mens interessen er der," siger direktør for Grand Teatret Kim Foss til Nyhedsbureauet Newspaq.

Den hurtige reaktion fra publikum får derfor også biografen til at overveje at flytte filmen til en større sal og køre flere forestillinger end først planlagt.

I Kolding BioCenter er knap halvdelen af billetterne nu købt eller bestilt til premieredagen, mens interessen endnu ikke er nået ud til Holstebro, hvor kun få billetter er forudbestilt.

Producenten bag filmen, Ronnie Fridthjof, glæder sig umådeligt over danskernes lyst til at se filmen.

"Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Det er jo bare helt fantastisk. Det er dejligt at høre, at folk gerne vil se den film, som vi har arbejdet så længe på," lyder det fra Ronnie Fridthjof til Nyhedsbureauet Newspaq.

Debatten om Armadillo har allerede medført en undersøgelse af, om danske soldater har overtrådt krigens love, da de dræbte fire Talebanere i en grøft. Efter episoden udtalte en soldat, at Talebanerne blev likvideret.

Den kontroversielle film af Janus Metz fik premiere ved Cannes Film Festivalen i sidste uge og vandt i aftes kritikerprisen.

Se traileren her

Netavisen 21. maj 2010