Fogh: "Demonstranter går Saddams ærinde"

Anders Fogh:
Giv ham lov! Jeg er med ham!
Demonstranter 15.02 København

For anden gang på to dage har Anders Fogh angrebet antikrigs-demonstranterne. Til Ritzau sagde han søndag:
"Den bedste måde at undgå en krig på er at opretholde det internationale pres på Saddam Hussein for at tvinge ham til at opgive masseødelæggelsesvåben. Demonstrationerne skaber sprækker i presset, og de går Saddams ærinde. Han vil udnytte det. De små indrømmelser, han er kommet med, er kommet på grund af det pres, der er imod ham".

Angrebet kommer som krigspolitikere fra de to regeringspartier og Dansk Folkeparti højlydt er begyndt at tale om dansk krigsdeltagelse i den kriminelle amerikanske krig mod Irak også uden et FN-mandat. Ubåden 'Sælen' har fået ordre til at være klar til neddykning, for USA har gjort det klart, at en krig vil komme inden for få uger - om ikke før.
Hverken våbeninspektørernes rapport, den tysk-fransk-russiske plan for forlængelse af våbeninspektionerne, eller de langt over 10 millioner demonstranter på alle kontinenter, der i verdenshistoriens i enhver forstand første virkeligt globale manifestation af rullende demonstrationer, har rykket på det. Tværtimod er det amerikanske signal om, at man vil gå i krig også uden en sikkerhedsrådsresolution blevet forstærket.

Foghs vilde udfald viser, hvor ubehagelige protesterne, der kommer på tværs af hans lydige lakajpolitik er. Fogh er ikke bare den amerikanske højrefløjs 'nyttige idiot', som Holger K. Nielsen sagde ved den amerikanske ambassade. Han er villig deltager i det barbariske massemord, forbryderen i Det Hvide Hus planlægger.

Den desperate kritik af den globale krigsmodstand for at gå 'Saddams ærinde' er mere end latterlig. For det første går demonstranterne fredens og den irakiske befolknings ærinde - og forsøger at forhindre Danmark i at blive deltager i en forbryderisk aggressionskrig, som for Foghs vedkommende vil falde ind under Nürnberg-krigsforbryderparagrafferne. For det andet er det indlysende, at 'presset på Saddam' ikke har til hensigt at sikre en fredelig udgang - men er og har været en konstant optrapning til en krig, Bush besluttede før han (ikke) blev valgt som præsident.

Første angreb mod antikrigs-bevægelsen kom i TV efter lørdagens store protest i København med 40-50.000 deltagere og protester i mange andre byer landet over:

- Til de mange, der var ude at demonstrere i dag, har jeg den bemærkning, at jeg kunne have ønsket, at de også var på gaden og demonstrere mod Saddam Hussein, da han gassede 10.000 af sine egne indbyggere, sagde Fogh til TV2-Nyhederne lørdag aften.

I Ekstra Bladet fik han svar på stedet af Dorte Grenaa fra koordinationsgruppen i Ingen krig mod Irak:
- Danskerne siger nej til krig, og det skulle han tage alvorligt. De mange danskere, der var på gaden i dag, havde nok forventet noget andet end at få en dum og arrogant bemærkning klasket i hovedet.
Dorte Grenaa tilføjede:
- Jeg var (i 80erne) på gaden for at gøre opmærksom på kurdernes problemer. Dengang var verdenssamfundet ikke specielt aktivt. Men kunne passende spørge, hvor Fogh selv var henne.

Fogh og hans parti sagde dengang ikke et ord. Fogh demonstrerede ikke. Dengang var USA ven med Irak og Saddam. Det var Fogh og Co. også. Og alt andet betyder - ingenting.
Med sine bemærkninger har Fogh lagt en linje for at angribe og tilsværte krigsmodstanden, der vil blive grovere endnu, når/hvis krigen kommer og han glider endnu længere ned ad sin kriminelle løbebane, som han er godt i gang med ...

Netavisen 17. februar 2003