Finanslov: Vælgerbedrag, siger gymnasielærerne

Kommunistisk Politik 21, 2006

"Regeringen vil have uddannelse i verdensklasse, og Danmark skal være verdens førende vidensamfund. Det er tom snak, hvis regeringen tilsyneladende ikke vil sikre de ressourcemæssige forudsætninger for at realisere visionen."
Sådan hedder det i et åbent brev, som formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Gorm Leschly den 5. november sendte til undervisningsminister Bertel Haarder.

Gorm Leschly

”Hvis regeringen får held til at snyde gymnasierne for et trecifret millionbeløb ved finanslovsforhandlingerne, vil skolernes økonomi være sat på en uendelig glidebane. Det vil betyde både skolenedlæggelser, fusioner og en alvorlig forringelse af uddannelseskvaliteten”, siger GL-formanden.

Med henvisning til Gymnasieskolernes Rektorforenings beregninger, der viser, at skolerne kan blive tvunget til klassekvotienter på op mod 37 elever i klasserne, understreger Gorm Leschly, at det vil blive meget svært for de små skoler at overleve i det statslige selveje.

”Allerede i dag er flere skoler oppe på over 30 elever i klasserne, og hvis regeringens finanslovsforslag bliver gennemført, bliver de væsentligt højere”, siger Gorm Leschly, der udover det åbne brev til undervisningsministeren også har sendt et brev til samtlige medlemmer i Folketinget, hvor han redegør for gymnasiernes økonomiske situation, sådan som det tegner sig i finanslovsforslaget.

Ifølge Gorm Leschly skal GL i den kommende tid mobilisere alle sine ressourcer for at oplyse bredt om situationen.
”Når regeringen hele tiden snakker om uddannelse i verdensklasse, er det ren retorik. Hvis det her forslag går igennem, snyder man ikke bare ungdommen – det er også et kæmpe vælgerbedrag”, siger Gorm Leschly, der har bedt om et møde med Bertel Haarder for at drøfte, hvordan regeringens løfter om udgiftsneutralitet i gymnasie- og strukturreformen kan sikres.

Se også
Nyliberal finanslov møder mødstand
Kommunistisk Politik 21, 2006

Netavisen 8. november 2006