15000 demonstrerede mod nedskæringer i Århus

Der skal skæres drastisk i de kommunale budgetter i Århus. Tirsdag demonstrerede omkring 15.000 foran Rådhuset mod de planlagte nedskæringer.

Bag demonstrationen stod Initiativet mod besparelser, der er et samarbejde mellem byens faglige organisationer, brugergrupper, elev- og studenterorganisationer samt bolig- og beboerorganisationer.

Se også Kommunistisk Politiks fotoreportage
Megaprotest mod sparekatalog og velfærdsreform

Arbejderpartiet Kommunisterne (APK- Århus) uddelte følgende udtalelse:

Skrot sparekatalog og velfærdsreform

Wammen og Socialdemokratiet gik til kommunalvalg på bedre service til de svageste, støttet af SF og Enhedslisten.

Fra Vennelystparken 17. maj 2006

Ved den flotte demonstration den 17. maj i Vennelystparken i Århus, tordnede repræsentanter for partier og fagforeninger mod "velfærds"reformen. Det er alle disse partier og fagforeninger der står hykler her i dag og fortæller at vi skal huske at stemme ”rigtigt” ved næste valg.

Alle vidste dengang som i dag at Wammen og Socialdemokratiet står for sociale nedskæringer. Få uger efter 17.maj indgik Socialdemokratiet et forlig med Fogh-regeringen og Pia Kjærsgaard om "velfærds"reformen. Om en uge vil socialdemokraterne og de borgerlige i Århus Byråd indgå et forlig om nedskæringer på 400 mio. En støtte til Wammen og S er derfor i sidste ende en støtte til det borgerlige Danmarks omfordelingspolitik til fordel for de allerrigeste og dansk krigsdeltagelse i Bush´ krige. Ikke mindst kapitalistiske imperier som Mærsk og dets flåde af våbentransporterende containerskibe nyder godt af regeringens og Århus Byråds velvilje.

Det er ingen løsning at tilbyde at betale mere i skat, det vil først og fremmest ramme de fattigste og dårligst lønnede. Samfundet har penge nok.

Hvad skal der ske nu?

På stormødet i Arenaen for nylig, havde ingen af de faglige ledere fra det offentlige noget bud på hvad der skal ske nu.

Men lad ikke denne demonstration blive det sidste ord i sagen. Byrådets planer vil blive gennemført hvis vi ikke fortsætter protesterne med stadig større styrke. i den kommende tid må kampen fortsættes mod nedskæringspolitikken lokalt og på landsplan.

De århusianske buschauffører viste vejen i foråret ved deres strejke og aktioner. Demonstrer og aktioner ved folketingets åbning den 3. oktober.

Skrot spareplan og velfærdsreform

Stop Foghs program for 'minimalstaten'

Stop krigen. De danske tropper hjem

Århus den 12. september 2006

Netavisen 13. september 2006