Bush, Blair og Fogh har tabt krigen i Irak

Pressemeddelelse fra NEJ TIL KRIG i Odense

For det første startede de krigen på et væld af løgne.

For det andet vandt de aldrig irakernes tillid, selvom de vandt det militære slag. Den irakiske modstand vokser og kontrollerer nu dele af Irak

For det tredje har de lidt et moralsk nederlag, fordi de har brugt Saddam Husseins metoder for at vinde den politiske kontrol over Irak.

Klik og forstør

Vi synes det er på tide, at Bush, Blair og Fogh anerkender nederlaget og trækker besættelsestropperne ud af Irak, for at give plads til at irakerne selv bestemmer deres fremtid.

Som borgere i Danmark må vi stille Anders Foghs regering til ansvar for de skændige handlinger i Irak, og kræve at den går af.

Danmark må officielt sige undskyld til irakerne for de lidelser og ødelæggelser vi har været med til at påføre dem. Og vi må yde dem økonomisk hjælp og kompensation for dette.

Den Israelske besættelsesmagt i De Palæstinensiske Selvstyreområder bruger samme metoder som besættelsesmagten i Irak for at knække modstanden. Vi støtter de 100.000 israelere, som for kort tid siden demonstrerede i Tel Aviv for fred, og vi støtter både palæstinensernes og irakernes ret til fred, frihed og demokrati.

Derfor indkalder vi til demonstration lørdag den 29. maj kl. 12.00 i Odense

Den foregår på pladsen bag Flakhaven ved Klingenberg.

Følgende vil tale:

Omar Dhahir, som er iraker, vil tale om situationen i Irak

Omar Bibi, som er palæstinenser vil tale om situationen i Palæstina

Hanne Hoffbeck Vilian, som er valgmenighedspræst, vil tale om moral og tortur

Peter Kofod, fra ”Censurnyt” vil tale om mediernes rolle omkring irak-krigen.

Desuden vil der være 1 minut stilhed i mindet om ofrene for krig og tortur.

Netavisen 27. maj 2004