Blodige hænder på Christiansborg

Blodige håndaftryk på hovedindgangen til folketinget - hvor et snævert flertal af V,K og DF for nøjagtig et år siden stemte for at sende Danmark i krig mod Irak sammen med USA, UK og Australien. 2-3000 modstandere af løgne, krig og besættelse deltog i demonstrationen i København den 20. marts, som gik fra Rådhuspladsen til Christiansborg.

Se billedreportagen
Blodige Hænder på Christiansborg

Se også
Billedreportage fra demonstrationen i København

På Rådhuspladsen talte bl.a. palæstinenseren Omar Bibi, som fordømte den 'globalisering', som gør de rige rigere og øger verdens fattigdom - og som tillader den israelske besættelse af Palæstina og den amerikanske af Irak. Kaj Lemberg fra Grundlovskomiteen 2003 vedr. Irak talte om den alternative høring, komiteen arrangerer den 15. april, som vil skære gennem løgnene og kortlægge de virkelige krigsbegrundelser.

Læs hele Omar Bibis tale her
Krigens konsekvenser er ikke mere modbydelige end dens årsager

En ung fordemonstration og to andre optog sluttede sig til demonstrationen på Rådhuspladsen.
På Christiansborg rettede irakeren Omar Dhahir et skarpt angreb på besættelsen og den danske deltagelse. - Når USA vil trække sine soldater ud af de irakiske byer den 1. juni og overdrage regeringsmagten til et nyt håndplukket irakisk regime, så sker det fordi Bush ikke vil have dårlige nyheder om dræbte amerikanske soldater under valgkampen. Det skal i stedet være andre 'koalitions'-soldater - f.eks. danske.

Læs hele Omar Dhahirs tale her
'I dag står irakerne sammen mod besættelsen'

Også i Esbjerg, Aalborg og Århus blev der demonstreret. I Århus væltedes en statue af George Bush - 'verdens krigsmager Nr. 1'.

Fotos: Kommunistisk Politik

Se også:
Flertal af danskerne er imod krigen i Irak
Vilstrup-måling: 46 procent af danskerne er mod regeringens beslutning om krigsdeltagelse, 43 procent er for.
Politiken

På den globale aktionsdag mod krig og besættelse deltog hundredtusinder i protester i mere end 60 lande. Alene i USA demonstreredes i mere end 225 byer. I Rom alene var der ifølge arrangørerne en million mennesker. I Seoul, Sydkorea, 100.000. I london deltog 50.000. Nyhedsbureau'erne rapporterer om 100.000 i New York...
Fredag var der en fælles demonstration af ca. 3000 sunni'er og shi'iter i Bagdad med krav om at USA forsvinder fra Irak - nøjagtig på året for angrebet.
De borgerlige medier har fortalt, at der ikke var demonstrationer lørdag: De holdtes altså fredag!

Besætterne ud af Irak! Støt det irakiske folks modstand!
Udtalelse fra Komiteen for et Frit Irak i anledning af den internationale demonstrationsdag den 20. marts 2004 - årsdagen for krigen mod Irak.

Grundlovskomitéen 2003 afholder uafhængig Irakhøring
Torsdag den 15. april 2004
Landstingssalen, Christiansborg
Program
[Netavisen 18.03.04] En modhøring til den 'officielle' folketingshøring den 24. marts, som skal tilsløre og ikke klarlægge. GK03's høring har deltagelse af bl.a. Hans von Sponeck, Ray McGovern og en række fremtrædende danske jurister. KPNet opfordrer til massiv deltagelse!

Netavisen 21. marts 2004