"BOYKOT ISRAEL" kampagne

Politisk grundlag for aktionen

Det er åbenbart at Israel mangler viljen til en retfærdig og varig fred.
I årtier har Israel trodset verdenssamfundets og FNs generalforsamlingers beslutninger om palæstinensernes rettigheder.

Især efter Oslo 'fredsforhandlingerne' i 1992 har Israel styrket sine positioner på bekostning af det palæstinensiske folks rettigheder, bl.a. gennem en voldsom udbygning af kolonialistiske bosættelser på de besatte områder. Freden er uforenelig med besættelsen af og undertrykkelsen af de palæstinensiske selvstyre-områder på Vestbredden og i Gaza.

Israels terror og brug af kollektiv afstraffelse og likvideringer mod den palæstinensiske civilbefolkning må stoppes. Det er en fuldstændig krænkelse af såvel folkeretten, menneskerettighederne og internationale regler.

Intifadaen har gjort det klart, at palæstinenserne ikke vil acceptere Israel´s og USA´s 'tilbud' om at leve som undermennesker i en ikke-levedygtig palæstinensisk stat - men står fast på deres internationale og FN-sanktionerede nationale rettigheder.

Israel nægter palæstinensiske flygtninge at vende tilbage; samtidig tager landet imod hundrede tusinder af immigranter fra hele verden, og fortsætter med at oprette nye bosættelser i de besatte områder i modstrid med FN´s resolutioner.

Israel går efter at knuse selvstyret, ødelægge den palæstinensiske økonomi og tage
livsgrundlaget fra palæstinenserne.
Israel skal tvinges til at rømme de besatte områder nu!

Se også konferenceudtalelsen
NU må der gribes ind over for Israel

Vedtaget på konferencen for Palæstina-aktivister i Odense
den 2. februar 2002

Netavisen 5. fabruar 2002