Stop USA's nye krig

Udtalelse fra DKU

Mareridtet er over os. Frygten har naget i de fleste siden den tragiske hændelse i USA tirsdag d. 11. september. Hvornår kommer USA's gengældelse - hvor voldsom bliver den. Betyder det en stor krig?

Står det til USA er svaret klart ja. Står det til Israel er svaret klart ja. Israel har allerede indledt en offensiv mod palæstinenserne. Mord og lemlæstelser er hverdagen for palæstinenserne i øjeblikket.

Hvad USA lægger op til er ikke at sikre ret og retfærdighed - men at udnytte tragedien til at styrke USAs globale herredømme. Krig og nye lidelser for civile er ikke svaret på terror. Og krigens terror vil ikke forhindre nye terroraktioner. Tværtimod.

Men - krigen er begyndt!!!

De demokratiske rettigheder i de vestlige demokratier bliver over en bred kam beskudt af de krigsliderlige reaktionære kræfter. Også Danmark er klar til at gå i krig. I blodig krig, hvor også danske soldater (og civile) er mulige ofre. Unge danske soldater vil kunne blive sat ind på forskellige 'kampfronter' Og USA er parat til at sætte hundredtusinder af soldater ind for at nå sit mål.
Kun krigsindustrien gnider sig i hænderne nu. De kommer til at spinde guld - som så ofte før.

Verden venter i frygt . . . Hvornår kommer næste skridt? - Det bliver sandsynligvis en aktion mod Afghanistan - sandsynligvis en invasion - måske fra Pakistan.. Men krigen stopper ikke med Afghanistan: Potentielle terrorister findes også i Iran, Irak, Syrien, Libyen, Nordkorea, Cuba, Kina . . . . Ja sågar i vestlige demokratier findes der potentielle terrorister.
Derfor har efterretningstjenesterne i NATO nu fundet sammen og er begyndt at dele deres informationer i endnu højere grad end før. Og det er ikke blot ægte terrorister der bliver ramt af reaktionens angreb. Det er alle progressive kræfter der nu vil blive bundet på hænder og fødder. Personer, der ikke ubetinget følger trop under nationens fane er med det samme mistænkeliggjort. Farlige. Potentielle terrorister.

Det er nu vi skal reagere. Angrebene på vores rettigheder må og skal bekæmpes. USA og NATO skal ikke kunne bruge dette påskud til at udrydde deres fjender i en voldsom og blodig krig. Danske soldater og danske civile skal ikke ofres for kapitalens interesser.

Stop USA's nye krig!
Stop reaktionen!
Solidaritet blandt verdens arbejdere!

DKU
Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

15. september 2001