Danmark i krig: Træningssoldater til Irak og fortsat krig i Afghanistan


Krigernationen Danmark deltager i aktive krigshandlinger en række steder på kloden. Regeringen har netop besluttet at udvide deltagelsen i krigen i Irak ved at sende 30 træningssoldater til kamp på landjorden og de har stillet et lovforslag om tilslutning til NATO's fortsatte besættelse af Afghanistan. Loven er førstebehandlet og diskuteres i Folketinget d. 28. november. USA's præsident Obama har netop meddelt, at trods tidligere udmeldinger vil de amerikanske styrker deltage i kamphandlinger og der vil blive inddraget bombefly og droner i kampene mod Taliban og Al Queda.

 


USA - og Danmark - ud af Afghanistan!


Krigspropagandaen kører for fuldt blus – Danmark er i kamp mod det onde, for demokrati og frihed. Udenrigsminister Martin Lidegaard kører debatten og krigsministeren holdes ude på sidelinjen – for vi er jo slet ikke krig, vi kaster bare humanitære bomber samordnet med en civil og humanitær indsats. Kun ved de officielle lejligheder som f.eks. møder i NATO eller EU kommer Wammen på banen.

Krigsdagsordenen er ellers ambitiøs nok og Lidegaard lægger ikke skjul på det egentlige formål med at sende F16 fly til Irak. På Debatten på DR2 gentog han d. 20 november sine tidligere udtalelser om dette spørgsmål:

Målet er både et demokratisk, inkluderende regime i Irak, og et Syrien med en demokratisk regering - uden Assad”

Hvad USA med venner ikke kunne opnå gennem indsættelse af bevæbnede 'moderate' terrorgrupper, der angreb indefra eller gennem støtten til ”Syriens Venner” i kampen mod Assads styre, søger man nu at nå gennem bombardementer og tilstedeværelse i Irak og Syrien. Godt hjulpet af IS's hærgen.

I Syrien har koalitionen konsekvent skabt ødelæggelse ved at bombe olieledninger, landbrugsfaciliteter og infrastruktur.

Påskuddet har været at ødelæge IS's muligheder for at transportere og sælge olie, men IS transporterer sin olie i biler og disse transporter er ikke blevet antastet. Det er troppetransporter af IS-krigere over åbent land heller ikke blevet.

EU har officielt bekræftet, at man kender til medlemslande der køber olie fra IS, dog uden at navngive dem.


Krigspropaganda

En meningsmåling herhjemme (Epinion 11. november) tog også temperaturen på muligheden for en eventuel optrapning af krigen. Kunne man stadig sikre ro i befolkningen?

Man havde stillet spørgsmålet:

Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn: Danmark bør øge sin militære indsats mod Islamisk Stat for eksempel i form af flere F16-fly eller soldater på landjorden?

41 % var mere eller mindre enige i at man skal gøre mere.

Når man tager i betragtning, hvordan vi i en længere periode har kunnet se kurderne i Kobane kæmpe mod IS's angreb, hvor befolkningen har måtte forsvare sig og kæmpe for deres overlevelse med håndvåben og helt alene, er det ikke så sært at mange tænker 'Så gør dog noget!' Islamisk Stats morderiske fremfærd, der udstilles dagligt i alverdens medier, har lignende effekt.

Men "kampen mod IS" er først og fremmest et alibi og en del af del og hersk-politiken for at kontrollere det ressourcerige og strategisk vigtige Mellemøsten.

Nærmest for syns skyld begyndte de meget sent at bombe omkring Kobane, mens NATO-landet Tyrkiet direkte hjalp IS med våbenforsyninger og holdt grænsen lukket for kurderne. De våben der langt om længe blev nedkastet faldt delvist i IS's hænder.


Krigen på landjorden

Krigen på landjorden føres pr stedfortræder bl.a. gennem den irakiske hær og private shia-militser, men med USA-koalitionen som partner. USA har konstant øget sine udsendte 'hjælpere' til Irak, og der skulle i løbet af november angiveligt være 3.100 amerikanske militærpersoner i Irak for at lede landkrigen.

De shiamuslimske militser der opererer i Irak er ikke mindre bestialske end IS er nu - eller for den sags skyld, hvad IS var tidligere, før de vendte sig mod Vesten og var en af de terrorgrupper, der blev støttet og opbygget af vestlige, imperialistiske magter i borgerkrigen i Syrien.

Fra Danmark sendes i morgen 30 soldater – i første omgang til en træningslejr på Cypern. Sammen med Storbritanniens militær skal de sættes ind i Nordirak. Muligheden var allerede indbygget i krigsbeslutningen d. 2. oktober. Senere sendes 90 soldater mere for sammen med USA at træne irakiske sikkerhedsstyrker.

USA udvider også træningen af det de kalder 'moderate' kæmpere til ”Den Frie Syriske Hær”.

I samarbejde med den tyrkiske hær vil 2.000 kæmpere fra sidst i december blive trænet i Kirsehir basen 150 km fra Ankara.


Resolute Support Mission i Afghanistan

Efter 13 års krig i Afghanistan er USA og NATO nu kommet frem til en aftale, der betyder fortsat besættelse og kontrol af landet. Den seneste Afghanistan strategi blev fastlagt på NATO's topmøde i Wales i september 2014.

Til nytår overtager den afghanske regering formelt ansvaret for deres land og den internationale sikkerhedsstyrke (ISAF) rykker ud. For at sikre den fortsatte kontrol rykker de samme kræfter straks ind igen.

Vores regering tilslutter sig fuldt ud og udenrigsministeren har fremsat et lovforslag om dansk militær tilstedeværelse i Afghanistan:

”Et dansk bidrag til Resolute Support Mission i Afghanistan”. Det er førstebehandlet, bliver diskuteret i Folketingssalen d. 28. november og forventes vedtaget d. 18. december.

Se Beslutningsforslaget

USA's præsident Barack Obama har netop meddelt, at der I overensstemmelse med den Afghanske regering vil blive gennemført kamphandlinger mod både Al Queda og Taliban. USA vil indsætte tropper samt bombefly og droner. Krigen i Afghanistan er på ingen måde slut - heller ikke for Danmark. På trods af tidligere forsikringer om dette.


EU og NATO - fælles krigsstrategi

EU har sit tætte samarbejde med NATO indskrevet i sine traktater og det bliver mere og mere intensivt. Offensiven mod Rusland gennem Ukraine køres i fællesskab og det tætte samarbejde viste sig også på det netop afholdte EU-forsvarsministermøde, hvor NATO's generalsekretær deltog .

EU’s nye udenrigschef Federica Mogherini var i går på sit første officielle besøg i Danmark. Hun mødtes med den danske krigsminister Wammen, og deres mødedagsorden var også EU's samarbejde med NATO.

Wammen har også nået at mødes med NATO's nye generalsekretær Stoltenberg. De trådte sammen d. 19. november og genforsikrede hinanden om at lægge kræfter i deres vigtige fokuspunkter, som bl.a. er forøget oprustning mod Rusland og fortsat indblanding i Ukraine.

Jeg forsikrede generalsekretæren om, at Danmark er fuldt ud engageret, når der er tale om at genforsikre Allierede i øst i lyset af krisen. Og jeg har bekræftet overfor Jens Stoltenberg, at Danmarks engagement vil fortsætte i Afghanistan” udtaler Nikolaj Wammen i en pressemeddelelse.

 

Læs også

 

En beskrivelse af hvordan IS er skabt af det amerikanske, britiske og israelske efterretningsvæsen for at sætte en militær dagsorden og er blevet Vestens 'perfekte fjende'.
Islamisk Stats uudtalte mandat er at skabe kaos og ødelæggelse i Syrien og Irak på deres sponsorers vegne
26 ting om Islamisk Stat som Obama ikke ønsker du skal vide
Af Michel Chussodovsky/Global Research

Krigernation Danmark
Leder i Håndslag 4, 2014

Tyrkiet! Lad kurderne i Kobane forsvare sig selv!
Netavisen 8. oktober 2014

Om USA's verdensomspændende net af militære baser
The Worldwide Network of US Military Bases
Af Jules Dufour/Netavisen 22. november 2002

Opgørelse over USA's uendelige krig - interventioner, besættelser, stedfortræder-krige, aktioner under falsk flag, politiske mord, aktioner for vælte regeringer, USA's lydstater, lande med USA's militærbase...r, reaktionære diktatorer med US-støtte, USA's doktriner for at dominere verden og internationale organisationer under USA's kontrol - frem til år 2000
Basic Statistics for United States Imperialism
Fra Indymedia/Global Research 1. juli 2007


 


Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

22. november 2014