STOP TTIP!

Pjece om EU's handelsaftaler til fri download


Oktober Forlag - December 2014
Forord til pjecen


STOP TTIP -
ALT skal privatiseres og under de multinationales kontrol


Download pjecen i pdf her


I de seneste 20 år har de multinationale firmaer med base i USA brugt handels- og investeringsaftaler (såkaldte frihandelsaftaler) til at vinde økonomisk og politisk dominans.

Nu arbejder EU og USA sammen om at skabe et transatlantisk marked for de multinationale, som cementerer USA/EU's globalt dominerende position i forhold til udfordringer fra f.eks. Kina og Rusland. Forhandlingerne foregår bag lukkede døre med konsulentbistand fra de største multinationale og deres repræsentanter.

Standarder for arbejderbeskyttelse, miljøbeskyttelse, sundhed og privatlivsbeskyttelse betragtes som tekniske handelshindringer og skal fastsættes gennem overnationale forhandlinger.

Tilkæmpede rettigheder i de enkelte lande vil blive skubbet til side, hvis aftalerne gennemføres. Disse aftaler er et frontalangreb på folkestyre og national selvbestemmelse. De enkelte landes suverænitet og nationale lovgivning vil blive tromlet ned. Det er nyliberal politik i traktatform til gavn for de multinationale og til skade for det store flertal.

Danmark risikerer nu at blive underlagt aftalerne TTIP (EU og USA), CETA (EU og Canada) og TISA (EU, USA og en række andre lande). Meget står på spil og aftalerne må tilbagevises.

Folkebevægelsen mod EU besluttede på sit landsmøde i oktober 2014 at lægge kræfter i en kampagne mod TTIP. I mange EU-lande og i USA, Canada og Latinamerika er der udviklet stærke protester mod de forskellige aftaler. På ganske kort tid er der samlet 1 million underskrifter fra EU-borgere mod TTIP og underskriftsindsamlingen har sat et nyt mål: 2 millioner underskrifter mod TTIP.

Denne pjece er et bidrag til denne modstand med en række artikler til belysning af handelsaftalerne og deres konsekvenser.


Download pjecen i pdf her


Se også KPnets

Tema om TTIP
hvor der løbende tilføjes nye artiklerTre ny pjecer fra Oktober ForlagKøb, læs og gem de trykte pjecer! De holder længe!

De koster 30,- kr. pr. stk. og sælges


Oktobers bogbutikker
Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen og KPnetTV - Se KPnetBlogs her
Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

Netavisen 22. december 2014