Hovedresolution
fra Det 7. internationale Faglige Træf

Bourges, Frankrig, 22. - 24. juni 2001

Det 7. Internationale Faglige Træf er blevet afholdt i Bourges, Frankrig, den 22.-24. juni 2001. Mere end 120 fagligt aktive fra Frankrig, Østrig, Belgien, Danmark og Spanien, men også fra Ecuador, Columbia, Burkina Faso og Benin blev i disse tre dage varmt modtaget af CGT-fagforeningen Manoir Industrie i Bourges, og træffet blev gennemført med succes.
Siden 1999 har arbejderne på denne fabrik kæmpet imod dens lukning. I dag er tusinder ar arbejdere i Frankrig involveret i kampen mod massefyringer. Modstanden mod denne aggressive politik fra monopolernes side, som er rettet mod arbejderklassen og folkene, udvikler sig over hele Europa.

De fagligt aktive, som har deltaget i dette 7. Internationale Faglige Træf, kæmper for styrkelsen af klassekampen mod monopolerne og statsmagten, der tjener dem, uanset hvilket land, de virker i, og uanset hvilken fagforening, de tilhører.
I dette perspektiv understreger vi igen vores forpligtelse overfor alt, hvad der kan styrke arbejdernes internationale solidaritet:

Fælles kamp mod kapitalen

Sidste år sagde det danske folk "Nej" til euro'en. I år har det irske folk netop ved en folkeafstemning nægtet at ratificere Nice-traktaten.
Den europæiske integration snubler over den stadig voksende fjendtlighed hos arbejderne og folkene.
Vi hilser denne fiasko for Nice-traktaten!

Fælles kamp mod monopolernes EU

I Gøteborg fordømte tusindvis af demonstranter, mange af dem fagligt aktive, for få dage siden monopolernes EU, som ønsker at ekspandere mere og mere, mod øst. Fagforeningstoppene har besvaret denne protest med foragt og underkuelse.

Fælles kamp mod det reaktionære Europa

Demonstranterne fordømte også det atomare oprustning, som den amerikanske imperialisme søger at påtvinge verden.

Vi siger Nej til imperialismens krigspolitik

På grund af arbejdernes og folkenes pres blev IMF-mødet, der var planlagt til den 24. juni i Barcelona, aflyst. Ikke desto mindre gennemførtes demonstrationerne.

Ned med IMF, Verdensbanken og monopolernes redskaber
mod arbejderne og folkene

Fra Europa til Afrika, fra Latinamerika til Asien er kapitalens politik den samme - overalt: mere fleksibilitet, forringede arbejdsforhold, mere arbejdsløshed, lønnedgang, forringelse og fjernelse af sociale rettigheder, undertrykkelse af aktive klassekæmpere og kæmpende fagforeninger. Overalt vokser arbejdernes svar i styrke, og de bliver stadig mere militante.

Over hele det amerikanske kontinent organiseres kampen mod imperialismens manøvrer, især den amerikanske, som vil påtvinge det et pan-amerikansk hjemmemarked for dets produkter og kapital gennem FTAA (Den Amerikanske Frihandelseszone). Det er et veritabelt krigsvåben mod alle kontinentets arbejdere, en maskine, der skal destruere deres rettigheder, og underlægge dem monopolernes udbytning i stadig større omfang.
Sammen med arbejderne på det amerikanske kontinent siger vi:

Nej til FTAA, kamp mod alle dens konsekvenser!

Arbejderne og folkene i Ecuador har i årevis kæmpet mod denne politik, som for dem har konkretiseret sig i dollariseringen - i opgivelsen af den lokale møntfod og dens erstatning med dollars. Dette oprørske folk har flere gange fremtvunget korrupte og betalte lederes afgang ved at forene sig i magtfulde folkeopstande. Vi rækker vores solidaritet til disse klasseorganisationer, ikke mindst til Ecuadors faglige landssammenslutning UGTE, og til de antiimperialistiske og demokratiske organisationer som Folkefronten.
Den nordamerikanske imperialismes indblanding udvikles også på det militære plan. Den såkaldte 'Plan Colombia', der bedragerisk fremstilles som en plan imod narkotikahandel, forstærker USA-imperialismens militære tilstedeværelse i en region, hvis folk modsætter sig dets herredømme. Denne plan sigter på med våbenmagt at påtvinge den nyliberale politik, som først og fremmest retter sig mod arbejderne. Med Colombias arbejdere og de øvrige arbejdende i denne region, siger vi:

Nej til Plan Colombia!
USA-imperialismen - Hænderne væk fra Colombia og de øvrige lande!
Væk med de amerikanske baser fra Colombia, Ecuador (Manta), Curaçao og andre lande.

I Afrika er fiaskoen indlysende for de strukturtilpasningsplaner, som IMF og Verdensbanken har dikteret, som instrumenter for imperialistmagterne, og her især den franske imperialisme og i dag Den europæiske Union. For arbejderne og bønderne betyder disse planer øget elendighed, mere arbejdsløshed. Sammen med disse landes klasseorganisationer, ikke mindst CGTB i Burkina Faso og CSTB i Bénin, siger vi:

IMF ud af Afrika!
Ned med strukturtilpasningsplanerne!

Vi vil også udtrykke vor støtte til organiseringen af bevægelser til støtte for 'folk uden papirer', som udvikler sig Europa over. Er der mange såkaldte 'illegale indvandrere', der kommer fra Afrika, er det lige præcis fordi kolonialismen og imperialismen tvinger millioner af kvinder og mænd til at flygte fra elendigheden og krigene, som ødelægger deres land.

Solidaritet med Palæstinas modige folk, som kæmper for deres legitime nationale rettigheder, som nægtes den af zionismen og imperialismen!
Vi fordømmer den barbariske krig, som føres af den israelske nationale samlingsregering, som dræber hundredvis af palæstinensere, lemlæster og sårer i tusindvis, og som har kastet de palæstinensiske arbejdere ud i den største nød.
Vi forpligter os til at udvikle en stærk solidaritetsstrømning blandt arbejderne med det palæstinensiske folks kamp og med dets organisationer, især Palæstinas Sammenslutning af Fagforeninger.

Solidaritet med Asiens arbejdere, som har rejst sig imod den selvsamme imperialistiske politik!
I Sydkorea i dag er mere end 550 arbejdere og fagforeningsfolk fængslet, fordi de bekæmper den nyliberale strukturtilpasningspolitik, som regeringen søger at påtvinge dem.
Vi kræver deres øjeblikkelige løsladelse og udtrykker vores solidaritet med Sammenslutningen af Fagforeninger KTCU.

Solidaritet med Ruslands arbejdere, hvor kapitalen og imperialismen med ild og blod søger at påtvinge dem den velkendte 'markedsøkonomi'.
Med Putins hjælp vil IMF gennemtvinge en ny arbejdsmarkedslov, som vil forværre arbejdernes arbejdsforhold og levevilkår og forringe deres mulighed for at organisere sig. Dette vil tvinge dem årtier baglæns.
Vi fordømmer dette storstilede angreb i Rusland.

Blandt de konkrete skridt, der blev truffet for at udvikle vores fælles internationale solidaritetsarbejde, er beslutningen om at udgive en bulletin og oprette en international koordinationskomité. Det er op til denne at forberede det næste internationale faglige træf.

Bourges 24. juni 2001.

Fælles kamp mod kapitalen!

Det 8. Internationale Faglige Træf vil finde sted i Tyskland i 2003.