Opfordring til fagforeninger om at stoppe våben til Israels folkemord

Palæstinensiske fagforeninger markerer et års modstand i en opfordring til verdens fagforeninger og arbejdere om, at øge deres støtte og solidaritet. Konkret ved at lægge kraftigere pres på deres regeringer, nægte at sikre militært udstyr og våben til Israels folkemord og gå ind i kampagnen mod Mærsk og ZIM, der spiller nøgleroller i at sikre våben til Israel.

Kære fagforeningsfolk og arbejdere i Nordamerika, Europa og rundt om i verden

”Vores appel til jer er ikke bare ord, men et råb fra dybet af sår og smerte, fra murbrokkerne og fra forældreløse, efterladte og sultne børns tårer. Vi henvender os til jeres samvittighed om at stå sammen overfor denne betydelige humanitære katastrofe, der er skabt af besættelsen og dens sponsorer i Vesten, med USA i spidsen, fordi vi mener, at verden ikke er et sted for neutralitet over for uretfærdighed, men snarere en arena for afprøvning af menneskelige værdier og moralske principper. 

Lad jeres solidaritet med os være et lys i fordommes mørke, og lad jeres modige holdninger være sandhedens stemme over for løgn. Vi fortsætter med vores sjæle og kroppe med at modstå den død, der er påtvunget os, og vi stoler på, at I vil fortsætte med at hejse solidaritetens fane og kæmpe for at stoppe aggressionen og leve et værdigt liv for en frihed, der ikke er til forhandling, og for en retfærdighed, der ikke bøjer sig for nogen.”

“Vi beder jer om at nægte at håndtere militære forsendelser til Israel gennem alle militære skibe og logistikvirksomheder, især Maersk og ZIM. Den Palæstinensiske Ungdomsbevægelse og den internationale palæstinensiske diasporaorganisation har allerede lanceret en kampagne, der specifikt er rettet mod Mærsk for dens nøglerolle i strømmen af våben til Israel. Kampagnen, der har titlen “Mask off Maersk”, har iværksat aktioner over hele kloden.”

Læs hele appellen fra Den Palæstinensiske Fagforeningssammenslutning i anledning af et års modstand mod folkedrabet her:

Brødre og søstre fra handels- og arbejderfagforeninger i Nordamerika, Europa og resten af verden.

Vi skriver til jer endnu en gang fra Gaza, da vi nærmer os etårsgrænsen for starten af denne folkedrabskrig – et år med tortur og smerte; et år, hvor vort folk har stået over for tvangsfordrivelse, en krig, hvor sult bruges som våben, dødsbomber, der regner ned over hovederne på civile, og den næsten fuldstændige ødelæggelse af liv fra bombardementet af hjem og deres indbyggere, skoler, hospitaler, moskeer og kirker; et år, hvor vi har været vidne til den omfattende ødelæggelse af civil infrastruktur, den systematiske ødelæggelse af civilsamfundet og den næsten fuldstændige ødelæggelse af kontorer og hovedkvarterer for de fleste fagforeninger.

På trods af disse barske forhold har vi gjort alt for at hjælpe vores samfund med vores begrænsede ressourcer. Dette er den grusomste etniske udrensningskampagne, vi har oplevet gennem de sidste 76 års besættelse; denne hidtil usete monstrøse aggression fra Israels side har øget palæstinensernes pine i Gaza gennem nedrivning af huse hen over hovedet på deres indbyggere og afbrydelse af elektricitet, vand, brændstof, medicin og nødvendige medicinske forsyninger på grund af den kvælende belejring af Gazastriben for syttende år i træk.

Antallet af martyrer, som Israel har dræbt i denne ødelæggende krig, overstiger 40.700 ofre, hvoraf de fleste er kvinder, børn og tusindvis af arbejdere og deres familier, i et tal uden fortilfælde i moderne historie, med mere end 16.700 børn og 11.300 kvinder blandt dem. Mere end 94.100 mennesker er blevet såret. Mere end 12.000 borgere er fanget under murbrokkerne, foruden ødelæggelsen af hundredvis af hospitaler og bombning af flygtningelejre for fordrevne, hvilket efterlader børn som ofre for epidemier, sygdomme og underernæring, nu inklusive en polioepidemi.

I lyset af denne tragiske virkelighed fortsætter vi med at begrave vores kære, mens vi står over for daglige folkedrab, der er uden fortilfælde i moderne historie, hvad enten det drejer sig om dets forfærdelige forbrydelser eller brugen af ødelæggelses- og dødsvåben.

På trods af alt dette heler vi vores sår og hæver vores stemmer i internationale fora og opfordrer den frie verden og den globale arbejderbevægelse til at stå i en bred og magtfuld solidaritetskampagne med vores folk i Gaza.

Vi i Føderationen af Palæstinensiske Arbejderfagforeninger fortsætter med at leve på vores jord på trods af tilfælde af intern fordrivelse, på flugt fra den uundgåelige død, hvor procentdelen af fordrevne mennesker har oversteget 80 % af befolkningen. Disse borgere har udholdt ekstremt barske forhold i mobile telte i flere måneder, langt fra civile liv, under alvorligt umenneskelige forhold. Derudover har vores folk i områderne i Gaza og den nordlige del af Gaza, som længe har været udsat for tvungen sult og tab af de fleste fornødenheder, valgt tålmodighed og udholdt lidelse frem for at forlade deres hjem og oprindelige hjemland.

Fra hjertet af Gaza, på vegne af os selv, Den palæstinensiske Sammenslutning af Fagforeninger og alle arbejdere, der har været tvangsarbejdsløse siden begyndelsen af denne brutale og destruktive krig, og i forlængelse af vores kommunikation med jer for at styrke vores beslutsomhed og udtrykke vores taknemmelighed for jeres støtte med os, understreger vi følgende:

Vi sætter pris på jeres solidaritet med os på arbejdernes internationale kampdag som svar på vores tidligere opfordring. Vi vil også gerne lykønske de syv fagforeninger i USA – Association of Flight Attendants (AFA), American Postal Workers Union (APWU), International Union of Painters and Allied Trades (IUPAT), National Education Association (NEA), Service Employees International Union (SEIU), United Auto Workers (UAW) og United Electrical Workers (UE) – der repræsenterer mere end 6 millioner arbejdere for deres modige holdning og offentlige opfordring til Biden administrationen til straks at afbryde al militær bistand til Israel.

Vi opfordrer alle fagforeninger til at indtage lignende modige standpunkter. Jeres indsats har gjort bevægelsen for Palæstina uundværlig og demonstreret styrken og vigtigheden af international solidaritet mellem arbejdere. Opfordringen til våbenhvile er et rimeligt, nødvendigt og modigt første skridt, men alle fagforeningsråd og lokale regeringer må supplere disse opfordringer.

Vi ved, at de tusindvis af bomber, der bliver kastet over vores hoveder og vores børns hoveder, er amerikansk producerede. Vi opfordrer alle fagforeninger til at hæve niveauet af deres politiske pres, strategier og taktikker for at kræve en øjeblikkelig afslutning på det igangværende folkedrab i Gaza. Vi opfordrer jer til at følge i den internationale union af malere og allierede handelsforbindelser (IUPAT) i USA ved at vedtage resolutioner, der støtter bevægelsen Boycott, Divestment, and Sanctions og kræver, at Biden-administrationen stopper al militær hjælp til Israel.

Vi sætter stor pris på den rolle, som havnearbejdernes fagforeninger i Afrika, Europa og andre havne spiller i at træffe foranstaltninger for at stoppe strømmen af våben og forstyrre de finansielle netværk, der finansierer bombningen af vores folk. Vi beder jer om at nægte at håndtere militære forsendelser til Israel gennem alle militære skibe og logistikvirksomheder, især Mærsk og ZIM.

Vi bekræfter, at det væsentlige mål med at udsende denne appel er at mobilisere jeres indsats og indsatsen fra alle frie mennesker i verden for at uddybe besættelsens isolation og styrke den globale solidaritet med vores folks kamp, især på fagforeningsfronten i verden som helhed, ikke kun USA.

Vi understreger, at vi overhovedet ikke satser på, at besættelsesarbejdernes fagforening “Histadrut” stopper aggressionen eller tvinger krigsforbryderen Netanyahu til at stoppe krigen. Alligevel kommer det i stedet i sammenhæng med interne stridigheder og denne unions partiskhed til fordel for oppositionsregimet, hvis hænder også er plettet af vores folks blod, og som anser sig selv for at være mere engageret i besættelsesstatens kontinuitet.

Kære fagforeningsfolk og arbejdere i Nordamerika, Europa og rundt om i verden,

Vores appel til jer er ikke bare ord, men et råb fra dybet af sår og smerte, fra murbrokkerne og fra forældreløse, efterladte og sultne børns tårer. Vi henvender os til jeres samvittighed om at stå sammen overfor denne betydelige humanitære katastrofe, der er skabt af besættelsen og dens sponsorer i Vesten, med USA i spidsen, fordi vi mener, at verden ikke er et sted for neutralitet over for uretfærdighed, men snarere en arena for afprøvning af menneskelige værdier og moralske principper. Lad jeres solidaritet med os være et lys i fordommes mørke, og lad jeres modige holdninger være sandhedens stemme over for løgn. Vi fortsætter med vores sjæle og kroppe med at modstå den død, der er påtvunget os, og vi stoler på, at I vil fortsætte med at hejse solidaritetens fane og kæmpe for at stoppe aggressionen og leve et værdigt liv for en frihed, der ikke er til forhandling, og for en retfærdighed, der ikke bøjer sig for nogen.

Længe leve Palæstina og dets folk… og sejr for arbejderklassen!

Ære være arbejderklassens martyrer og alle martyrerne i Palæstina, menneskeheden og friheden.

Den palæstinensiske Sammenslutning af Fagforeninger Underskriver:

Basheer Al-Sisi er medlem af generalsekretariatet for Den Palæstinensiske Sammenslutning af Fagforeninger – Gaza By.

Dr. Salama Abu Zuaiter er medlem af generalsekretariatet for den palæstinensiske generalsammenslutning af fagforeninger – byen Gaza.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater