Fagforeninger i Spanien opfordrer til “strejke for Palæstina” den 27. september

Mens Israel fortsætter sine angreb på Palæstina og Libanon, har nogle fagforeninger og palæstinensiske solidaritetsorganisationer i Spanien erklæret fredag den 27. september som dagen for “Strejken for Palæstina”.


I Spanien har repræsentanter for forskellige fagforeninger og pro-palæstinensiske grupper opfordret til strejke fredag den 27. september. Forskellige begivenheder og aktioner er også planlagt under navnet “Strejke for Palæstina”.

Det blev rapporteret, at næsten 200 organisationer støttede opfordringen under ledelse af General Confederation of Labor (CGT), en af de vigtigste fagforeninger i landet. Derfor vil der blive afholdt en demonstration foran udenrigsministeriet kl. 13.00 og en demonstration kl. 19.00 i hovedstaden Madrid den 27. september. Derudover organiseres der snesevis af demonstrationer og aktioner i hele Spanien.

“Vi kræver, at den spanske regering øjeblikkeligt afbryder diplomatiske, kommercielle og militære forbindelser med Israel, anerkender og beskytter alle palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage og implementerer alle nødvendige foranstaltninger for at føre til afslutningen af statens zionistiske besættelse af Israel,” sagde CGT i en erklæring på sin hjemmeside. Imod vore institutioners og regeringers medvirken lytter vi til de palæstinensiske arbejderes opfordring og opfordrer til en kampdag og en generalstrejke den 27. september.”


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater