Enhedslisten spiller med musklerne: Truer med at vælte Corydon og få udskrevet valg


Der foregår i øjeblikket en voldsom kamp om udskrivningen af folketingsvalget Blå blok regner med at vinde regeringsmagten og Enhedslisten truer for første gang i Thorning-Schmidts regeringstid med at vælte en minister og derved bringe regeringen til fald

 

Fra lærerlockouten april 2013

Valgkampen kører for fulde omdrejninger, mens der fortsat spekuleres i, hvornår det udskrives. I Danmark er det nemlig regeringschefen, der vælger hvornår – medmindre regeringen bliver væltet af et folketingsflertal.

Det betyder masser af parlamentarisk taktikkeri, hvor de seneste opinionsmålinger får en fremtrædende plads. Og de er stadig ikke gunstige for at en SR-regering  og ’rød’ blok kan fortsætte. Især fordi juniorpartneren De radikale spås en kraftig tilbagegang.

Hvis valget blive afholdt før sommerferien, skal det udskrives en af de nærmeste dage. Stadig flere forventer, at det rykkes hen over sommerferien, hen imod den seneste frist i begyndelsen af september.

Nu er regeringens støtteparti Enhedslisten kommet på banen med en trussel om at fremsætte et mistillidsvotum til finansminister Bjarne Corydon for hans suspekte rolle i salget af DONG til finansspekulanten Goldman-Sachs.

Sagen førte efter store folkelige protester til at SF trak sig ud af regeringssamarbejdet.  Den er nu igen på folketingets dagsorden, efter bogen ’Det bedste bud’  af Anders-Peter Mathiasen er udkommet, fulgt op af udtalelser fra den fyrede Dong-direktør Anders Eldrup om at regeringen solgte for billigt

Se

Regeringen og Dong Energy: Strategisk alliance med amerikansk finanskapital
Netavisen 20. april 2015

 

 

Netavisen 20. maj 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne