Beskyt dyrevelfærden – kræv EU-undtagelse!

Af Folkebevægelsen mod EU

– Lars Barfoed, Lene Espersen og regeringen skal stå fast på de danske regler for dyretransport, udtaler Karina Rohr Sørensen fra Folkebevægelsen mod EU

De danske medier har sat fokus på, hvordan danske bekendtgørelser om dyretransport overtrædes. Vognmændene peger på, at de danske bekendtgørelser er på kant med EU-lovgivningen, hvilket meget også taler for.

Foreningen Danske Svineproducenter har lagt sagt an mod Justitsministeriet, og Vestre Landsret har medgivet, at der kan være tvivl om gyldigheden af de danske regler. Landsretten har sendt sagen til EF-domstolen. I et notat om sagen siger EU-kommissionen, at medlemsstaterne ikke har “mulighed for at indføre krav, som er strengere end kravene i direktivet, uanset om de vedrører transporttid eller pladsforhold.”

– Folkebevægelsen mod EU opfordrer justitsminister Lene Espersen, familie- og forbrugerminister Lars Barfoed, regeringen og Folketinget til at stå fast på de danske regler. Kræv en dansk undtagelse som beskytter dyrevelfærden, lyder opfordringen fra Karina Rohr Sørensen, som er talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

– Kan vi ikke få en undtagelse, så bekræfter det kun, hvad en af vognmændene har sagt: “Hvis vi vil have egne regler i Danmark, skal vi meldes ud af EU”. Han har desværre ret. Danske særregler vil altid være under pres så længe vi er medlemmer af unionen.
Det bedste vil være, at vi tager konsekvensen og finder et fornuftigt samarbejde med EU-landene uden at være med i unionen. Det vil være til gavn for dyrevelfærden og give Danmark mange andre fordele. Blandt andet vil vi kunne spare over otte milliarder om året på EUs medlemsafgift. Penge som for eksempel kan bruges på velfærd, miljø og hjælp til fattige lande.

Netavisen 3. november 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater